Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İstanbul'un iETT'si yine elektrikli araç testindeydi

İstanbul'a elektrikli araç kazandırılması / kazanımları sürecinde İETT'nin testleri son hızıyla sürüyor. Test edilen araçlar arasında Bozankaya, Temsa, Karsan ve Otokar'da vardı. Bu kez Sakaryalı firmanın 12 metrelik 410 kW'lik Electra yollardaydı..




 İETT bu yıl yüzde 100 elektrikli 100 adet otobüs alacak. Alınacak elektrikli araçlar için son test Sakarya’da Otokar fabrikasında gerçekleştirildi.



İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, Genel Müdür Yardımcıları ve ilgili Daire Başkanları ile birlikte Otokar marka Electra model yüzde 100 elektrikli aracın testini gerçekleştirdi.



12 metre uzunluğunda, 27 koltuk kapasiteli aracı 410kW gücünde bir motor hareket ettiriyor. 210 ile 350 kW gücünde batarya seçenekleri sunulan araç azami 400 kilometre menzil sunuyor.

İETT'nin Yeni Konuğu Bu Kez Elektrikli Karsan eAta

İETT, Otokar testiyle beraber toplamda farklı markalara ait 5 elektrikli aracın testini tamamlamış bulunuyor. Elektrikli araçlara dair teknik şartnamelerin hazırlanmasının ardından ihale süreci başlatılacak  ve 2022 yılı içinde 100 elektrikli araç ihalesi gerçekleştirilecek.




Kaynak / Alıntı; https://www.iett.istanbul/
https://www.youtube.com/c/%C4%B0ETTKurumsal/featured

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..