Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

RR SPECTRE: RR 3.0, Elektrikli Gelecek, Merkeziyetsiz Zeka

Rolls-Royce’un tam elektrikli otomobili Spectre üzerindeki testler tüm hızıyla devam ediyor.İsveç’in Arjeplog yerleşim yerinde  - 40C sıcaklıkta yarım milyon kilometreden fazla yol katedildi,  Spectre 400 yılı aşkın kullanımı simüle eden küresel test programının %25'ini tamamlamış oldu.



Rolls-Royce 3.0" dijital aktarma organları ve şasi mühendisliğinde yeni bir çağın habercisi: Tamamen elektrikli bir güç aktarma sistemi ve Merkezi Olmayan Zekanın markanın mimarisine entegrasyonudur.  Spectre, şimdiye kadarki en bağlantılı Rolls-Royce olma özelliğini taşıyor. Rolls-Royce şasi uzmanları tarafından halihazırda "yüksek tanımlı Rolls-Royce" olarak adlandırdırılıyor.



Spectre'ın elektronik ve elektrikli güç aktarma sistemi mimarisinin artırılmış zekası,  1.000'den fazla işlev arasında merkezi işlem olmaksızın ücretsiz ve doğrudan ayrıntılı bilgi alışverişi sağlar. Mühendislerin mevcut Rolls-Royce ürünlerinde yaklaşık 2 kilometre olan kablo uzunluğunu Spectre'de 7 kilometreye çıkarmasını ve 25 kat daha fazla algoritma yazmasını gerektiriyor.  Bu sistem benzeri görülmemiş düzeyde ayrıntı ve iyileştirme sağlayan her bir işlev grubu için özel bir kontrol oluşturulabilir.



ROLLS-ROYCE SPECTRE : MİMARİ

Elektrikli otomobil  için bir tasarım oluştururken cömert orantılı, son derece duygusal bir vücut stili seçildi. Rolls-Royce alüminyum uzay çerçevesi lüks mimarisine dayalı otomobil Phantom Coupe’ nin ruhani halefini oluşturuyor. Spectre'ın stiline gelince, markanın tasarımcıları Phantom Coupe’nin ve Rolls-Royce'un geçmişindeki diğer büyük coupe'lerin boyutlarını ve duygusallığını göz önünde bulundurdu. Bu duyguyu sadece Spectre'ın fastback silueti ve boyutuyla yaratmakla kalmadılar, aynı zamanda Phantom Coupe'nin önemli bir tasarım özelliğini de ileriye taşıdılar: Rolls-Royce'un onlarca yıldır sahip olduğu bir tasarım ilkesi olan ikonik bölünmüş farları uyguladılar.

Rolls-Royce'un markanın özel kullanımı için ayrılmış tescilli mimarisinin esnekliği, dış tasarımın otantik bir Rolls-Royce'un varlığını yaratmak için gereken ölçeği taşımasını sağlıyor. Spectre'ın tekerlek boyutunda bu dizayn açıkça görülüyor. 1926'dan beri 23 inçlik tekerleklerle donatılmış ilk coupe olacak. Zemini, eşiklerin üstüne veya altına değil, eşik yapılarının ortasına yerleştirerek, akü için son derece aerodinamik bir kanal vardır ve bu da mükemmel bir zemin altı profili sağlar. Aynı şekilde, bu, alçak bir oturma pozisyonu ve saran bir kabin deneyimi yaratır. Tasarımcılar ve mühendisler bölme  kısmını hareket ettirerek, derinlere inmeyi başardılar.

Markanın mimarisi tarafından etkinleştirilen pil konumu, Rolls-Royce deneyimiyle orantılı bir başka avantajın kilidini açıyor.  Pilin yapısı ve şekli ek ses yalıtımı işlevi görüyor.

Kış testi aşamasının tamamlanmasıyla Spectre, küresel test programına devam edecek. Electric Super Coupe’nin, markanın mühendislerinin 2023'ün dördüncü çeyreğindeki ilk müşteri teslimatlarından önce bu taahhüdü tamamlaması için yaklaşık iki milyon kilometreyi tamamlaması gerekiyor.


Rolls-Royce Motor Cars, BMW Group'un tamamına sahip olduğu bir yan kuruluştur ve uçak motorları sistemleri üreticisi Rolls-Royce plc'den ayrı bir şirkettir. Rolls-Royce Motor Cars'ın Goodwood, West Sussex'deki merkez ofisinde ve üretim tesisinde 2.000'den fazla vasıflı kadın ve erkek çalışmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..