Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Almanya'da ki 24 saat dayanıklılık yarışında ikincilik

Almanya’da düzenlenen Nürburgring Dayanıklılık Şampiyonası’nda Tezmaksan’ın desteğiyle üç yıldır mücadele eden Emir Aşarı, takımı Max Kruse Racing ile sezonun en önemli ve zorlu yarışı olarak nitelendirilen “24 saat” mücadelesinde takımıyla birlikte damalı bayrağı gören ikinci isim oldu.


Motor sporlarının saygın serilerinden Nürburgring Dayanıklılık Şampiyonası’nda Türkiye’yi başarıyla temsil eden Emir Aşarı, Türkiye talaşlı imalat sanayisinin lider markası Tezmaksan’ın ana sponsorluğunda mücadele ettiği sezonda başarılarına devam ediyor. Şampiyonanın en önemli yarışı olarak nitelendirilen 24 saat mücadelesinde yaşadığı şanssızlıklarla rağmen mücadelesinden vazgeçmeyen Aşarı ve takım arkadaşları, podyumda ikinci basamakta yerini aldı. VW Golf TCR model aracıyla Sp3t kategorisinde şampiyonluk için yarışan Emir Aşarı, Max Kruse Racing takımından arkadaşları Andrew Engelmann, Jasmin Preisig ve Gustavo Xavier, sezonun sonraki yarışı için birincilik hedefini belirledi.



Yaşanan aksilik ve kazalara rağmen gelen ikincilik

24 saatlik zorlu yarış sonrasında açıklamalarda bulunan Emir Aşarı, “Şampiyonada en heyecan duyduğum yarışlardan birini takım olarak başarıyla geride bıraktık. 24 saatlik bir yarış olduğu için ekstra bir motivasyonla hazırlandık fakat parkur boyunca aksilikler peşimizi bırakmadı. Grubumuzda lider durumdayken pilot değişimi sırasında yanlış bir butona basılınca aracın içindeki otomatik söndürme sistemi devreye girdi ve temizlenmesi de yaklaşık 35 dakika sürdü. Mücadeleye döndüğümüz andan itibaren yitirdiğimiz zamanı telafi etmek için çabalarken de bir kazaya karıştık ve aracımız hasar aldı. Tüm bu şanssızlıklara karşın mücadele gücümüzü bir an olsun kaybetmeden ikinci sırada bitirmeyi başardık. Önümüzdeki yarışta asıl olmamız gereken yer olan ilk sırada bitirip başarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..