Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Avrupa’nın En Uzun Menzilli Elektrikli Hafif Ticari Aracı; EMT TRaCEEV

 Yerli  elektrikli hafif ticari araç; 360 kilometre menzili, 135 km/s azami hızı, genişliği ve taşıma  kapasitesiyle dikkat çekiyor. İstanbul, Tuzla'da faaliyet gösteren Altınay Teknoloji Grubu; otomotiv, savunma, elektromobilite, modifikasyon, robot, endüstri üretim gibi bir çok alanda faaliyet gösteriyor. Bu çalışmalardan biri de, tam elektrikli hafif ticari araba.



Kurulduğu günden bu yana Türkiye adına ilkleri gerçekleştiren ve çeyrek asrı aşkın süredir üstlendiği projelerde en iyiyi sunan Altınay Teknoloji Grubu, yeni bir ilke imza atmış durumda.



Avrupa’nın en uzun menzilli tam elektrikli hafif ticari aracını sunarak ülkesini bir ilkle daha buluşturan Altınay Teknoloji Grubu, aracını EMT markası ile satışa çıkarıyor. Firma tarafından geliştirilen aracın ilk etapta filo hâlinde sunulacağı duyurulurken, hedef pazarın ise Avrupa başta olmak üzere Almanya, İngiltere ve Norveç olarak belirlenmiş.






Yerli aracın markası; EMT
Modeli; TRaCEEV,
Altyapı;  Fiat Doblo

"TRaCEEV ile gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakın! Elektrikli bir otomobilde olması gereken birçok özelliği bünyesinde barındıran çevre dostu TRaCEEV, sürdürülebilir bir gelecek için tasarlandı. Tüketiciye ciddi anlamda tasarruf sağlayan araç, sessizliği ile de öne çıkıyor.



TRaCEEV, kullanıcılara temiz ve verimli enerji getiriyor. Yenilikçi kimliği sayesinde bambaşka bir sürüş deneyimi sunan araç ile geleceğin elektrik dünyasını yakından keşfetme fırsatı bulacaksınız. TRaCEEV temiz ve verimli enerjiyi kullanıcılara ulaştırıyor. Yenilikçi kimliği sayesinde bambaşka bir sürüş deneyimi sunan araç ile geleceğin elektrik dünyasını yakından keşfetme fırsatı bulacaksınız."



"EMT markasının Avrupalı müşterileri ile buluşturan TRaCEEV modeli; 360 km menzili, 135 km azami hız limiti ve 850 kg’a kadar taşıma kabiliyeti ile ön plana çıkıyor. Küçük işletmeler için Avrupa’nın en uzun menzilli tam elektrikli hafif ticari aracı olarak tasarlanan TRaCEEV, menzili ve batarya gücü ile farklı bir deneyim sunuyor."



EMT TRaCEEV Teknik Özellikleri

Tek şarj ile 360 km’lik menzile ulaşıyor,

Saatte 135 km’ye kadar çıkan hız limitiyle performansından ödün vermiyor,

850 kg’a kadar taşıma kapasitesiyle iş yükünü hafifletiyor,

Maksimum 1,5 saatte yüzde 100 şarj edilebiliyor,

Üç ayrı batarya seçeneğiyle farklı ihtiyaçlara cevap veriyor.

Motor Gücü;100 kW / 134 Hp

Tork; 238 Nm

Azami Hız; 135 km/s limitli

0-100 km/S; Eco 11.7 - Pro 11.8 - Pro+ 12.7 sn

Batarya; Li-on

Kapasite; 35.5-53-71 kW/h

Menzil WLTP, 187-274-360 km
NEDC; 230-335-440 km



Elektrikli araç ve batarya teknolojisi alanında 10 yılı aşkın süredir çalışmalar yürüten e-mobiTech, bu süreçte aracın batarya üretimini üstlendi. Projenin tamamını bünyesinde geliştiren ve üreten Altınay Teknoloji Grubu, böylelikle elektrikli araç sektörüne iddialı ve güçlü bir giriş yaptı.


(Bu şekilde çalışma şeklini DMA ile Toyota Corolla Sedan da görmüştük. Örneğin, İngiltere ve ABD'de faaliyet gösteren Smith Electric,  Ford Transit ve Avia altyapılı araçları imal ediyor. Hatta, 2006 yılında BMC Levend ile ilgili bir çalışma da yapılmış ancak devamı gelmemişti.)

 Altınay Teknoloji Grubu'nun çalıştığı firmalar / markalar arasında;
Renault (Fas, Türkiye, Slovenya  - Fluence, Clio, Kangoo),
FIAT (Türkiye  -Fiorino, Doblo),
Toyota (Türkiye, İngiltere  -Auris, Corolla),
Ford (Türkiye, Rusya   -Transit, Courier),
GAZ (Rusya),
Kamaz (Rusya),
Dacia (Romanya   -Logan),
Mercedes Benz (Türkiye),
TÜDEMSAŞ (Türkiye)  ta bulunuyor..




Kaynak; https://www.trace-ev.com/
https://emtcars.com/
https://e-mobitech.com/
http://www.altinay.com/
http://altinaymodcenter.com/
https://twitter.com/AltinayTekno

2 yorum:

  1. EMT, DMA gibi şirketler yerli bir araç üreticisi ile ticari bir aracı elektrikli hale getirebilir. Bunun için PILOTCAR, Temsa, BMC, Karsan, pi makina gibi yerli şirketler ile çalışabilirler.

    YanıtlaSil
  2. Bahsedilen beraberlikler pek düşünülmüyor ki, bu konuda bir girişim görünmüyor, haberleri çıkmıyor!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..