Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Moskvich, Renault, Lada, Kamaz, JAC, FAW, BYD, İpek Yolu ve Çin

Eski ulaştırma bakanı Maxim Sokolov, Fransız otomobil imalatçısının Ukrayna savaş yaptırımları nedeniyle Rusya pazarından çekilmesinin ardından Renault'dan Nicolas Maure'un yerine AvtoVAZ patronu olacak. Maxim Sokolov, Rusya'nın ulaştırma bakanı olarak altı yıl görev yaptı.



Renault, AvtoVAZ'daki çoğunluk hissesini bir Rus bilim enstitüsüne, bildirildiğine göre sembolik olarak sadece bir rubleye ve altı yıllık bir geri satın alma opsiyonuyla satmak için bir anlaşma yaptı.



2012-2018 yılları arasında Rusya'nın ulaştırma bakanı olarak görev yapan Sokolov, görevine Mayıs 2021'de başlayan Nicolas Maure'in yerini alıyor. Kurulun Sokolov'u atama kararı Pazartesi günü yürürlüğe girdi.

AvtoVAZ'ın Lada otomobillerinin satışları Nisan ayında yüzde 78 düştü ve otomobil üreticisi, parça eksikliği ve zayıf talep nedeniyle üretimi 27 Mayıs'a kadar durdurdu.



400'den fazla şirket, 24 Şubat'ta Ukrayna'ya on binlerce asker göndererek geride milyarlarca dolar değerinde varlık bırakan Rusya'dan çekildi.


Rusya, eylemlerini güney komşusunun askeri yeteneklerini azaltmak ve tehlikeli milliyetçi olarak adlandırdığı insanların kökünü kazımak için özel bir operasyon olarak nitelendiriyor.

Rusya-Ukrayna Savaşı, S&P Global Mobility'ye Göre Üretimde 2,6 Milyon Hafif Aracı Risk Altına Aldı

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte, dünyanın otomotiv tedarik zincirlerinin kırılganlığını daha fazla arttırıyor. S&P Global Mobility'nin (eski adıyla IHS Markit'teki otomotiv ekibi) Mart ayı hafif araç üretimi güncellemesinin, 2022 otomobil üretimi tahminini 2,6 milyon adet (yani, 81,6 milyona) düşürmesi bekleniyor.

Batı, Rusya'ya kapsamlı yaptırımlar uyguladı ve buna karşılık olarak Ukrayna'ya askeri destek sağladı.

Diğer taraftan, farklı kaynaklar, Renault Rusya üretiminin  bir zamanların önde gelen Rus markalarından Moskvich armasıyla imal edileceğini açıklamışlardı. 2003 yılında iflas eden Moskvich'in tesislerinde 2005 yılında Avtoframos (daha sonra Renault Rusya) adıyla üretime başladı.



Ve kamyon imalatçısı Kamaz,  Renault'nun fabrikasında Sovyet dönemi markasını canlandırmak için Çinli JAC ile görüşüyor! Moskvich Otomobilleri'nin en geç Aralık ayı içinde bantlardan inmesi öngörülüyor. Hatta, başka Çinli markalarla ( FAW, BYD..)  görüşüldüğü de ifade  edilen konulardan biri.




Avtovaz, motorsporları ve etkinlik konusunda  faaliyetleriyle de gündeme konu olamya devam ediyor. Motor sporları yönünü geliştirme ve destekleme stratejisinin bir parçası olarak LADA Markası, 7-16 Temmuz 2022 tarihleri ​​arasında Astrakhan - Moskova güzergahında gerçekleştirilecek olan Silk Way International Rally 2022'nin ortağı oldu. XRAY, Largus, Vesta ve Niva modelleri etkinlikte görev alacaklar.

İpek Yolu Uluslararası Rallisi projesi, uzun yıllardır sadece Rusya Federasyonu bölgelerini değil, aynı zamanda Avrasya ülkelerini de birleştiriyor. 2009 yılında başlayan yarış; Rusya, Çin, Kazakistan, Moğolistan, Türkmenistan gibi ülkelerin topraklarından geçiyor.. 2022'de rotanın uzunluğu 4.380 kilometre olacak ve  bunun 2.800 kilometresi özel etaplardan oluşacak.




Kaynak; https://europe.autonews.com/
https://www.reuters.com/
http://www.azlk.ru/
https://www.lada.ru/
https://kamaz.ru/
https://en.wikipedia.org/wiki/Moskvitch
https://www.vedomosti.ru/
https://www.google.com/search?q=+moskvich&sxsrf=ALiCzsbAlC3MxAGQKCLesSCNDjO_etk_5g%3A1653333747005&ei=8t6LYp2APciNxc8Pmvy4sAU&ved=0ahUKEwidwb2VrPb3AhXIRvEDHRo-DlYQ4dUDCA0&uact=5&oq=+moskvich&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyBAgjECcyBQgAEIAEMgUIABCABDIGCAAQHhAHMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEOgcIIxCwAxAnSgQIQRgASgQIRhgAUMIJWMIJYJcNaABwAHgAgAGcAYgBpwKSAQMwLjKYAQCgAQHIAQHAAQE&sclient=gws-wiz
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Moskvitch_vehicles

4 yorum:

  1. Yeni nesil Moskwitschi merak ediyorum. Klasik bir Moskwitsch mu ( rusca ; moskovali ) olur veya Cin menseilli siradan bir aracmi ? Ukrayna savasi Rus Otomotiv dünyasini altini üstune getirdi...kendi düsen aglamaz.

    Saygilar Üstad
    Metin

    YanıtlaSil
  2. Üstadım aslında 3 seçenek var bana göre;
    1. mevcut üretimlerin üstüne küçük değişiklerle (Renault/Lada/Datsun) bir Moskovalı imal etmek.
    2. Çinli ortakla/ortaklarla yine hafif değişikliklerle
    3. tamamen Çin otomobillerinin sadece markasını değiştirmekle bir üretim/montaj sözkonusu.
    Bence 1 ve 3 nolu değişikler beraber uygulanabilir!

    YanıtlaSil
  3. Son kaynaklara göre eski Renault fabrikasinda
    Kamaz ve Cin destekli Fossil yakitli ve elektrikli araclar üretilecekmis.....bakalim ....

    YanıtlaSil
  4. Üstelik, en geç 2022 sonunda başlayacakmış!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..