Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Türkiye'de Yılın Otomobili; Hyundai Tucson oldu

 Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen ve tüm aşamalarında büyük heyecan yaşanan “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasının birincisi Hyundai Tucson oldu. İstanbul Park’ta düzenlenen yarışmanın finalinde OGD üyesi 64 otomotiv gazetecisinden toplamda 3710 puan alan Hyundai Tucson birinciliğe ulaştı.


 


“Yılın Tasarımı” kategorisinde birinciliği BMW 4 Serisi Gran Coupe kazanırken bu yıl ilk kez verilen “Yılın Basın Lansmanı” ödülünü Fiat Egea Hybrid Lansmanı, “İnovasyon” ödülünü ise Yol Arkadaşım Connect projesiyle yine Fiat kazandı.

 

Büyük Heyecan Yaşandı

“Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasının ilk etabında; 38 aday otomobil arasından jüri üyelerinin oylarıyla en fazla puan alan 7 otomobil finalde yer almaya hak kazandı. Finale kalan modeller “tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı” gibi kriterler açısından önemli bir sınavdan geçirildi. “Yılın Otomobili”ni belirleyen ikinci etapta ise Citroen C4, Honda Civic, Hyundai Tucson, Mercedes-Benz C Serisi, Nissan Qashqai, Opel Mokka ve Renault Taliant finale kalmaya hak kazandı. Birinci seçilen Hyundai Tucson “Yılın Otomobili” logosunu bir yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanabilecek.

 

Türkiye’de Yılın Otomobili yarışması ödül töreninde bir konuşma yapan OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık “Bundan tam 8 yıl önce temelini attığımız ve bugün hayallerimizin ötesine geçmeyi başaran Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD); her geçen yıl olgunlaşmaya, değeri çok daha geniş kitlelerce anlaşılmaya devam ediyor. Her yıl, pazarda satış konusunda gösterdiğiniz tatlı rekabeti bambaşka bir boyuta taşıyan Türkiye’de Yılın Otomobili (TYO) Ödülü’nün, yıl içerisindeki pazarlama planlarınızdaki en önemli gündem maddelerinden biri haline geldiğine şahit olmak bizleri hem motive ediyor hem de onurlandırıyor.” dedi.

 

Yılın Otomobili Ödülü’nü alırken Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel yaptığı konuşmada bu ödülü ikinci kez kazanmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek “Kazanmış olduğumuz bu ödül için tüm OGD üyelerine teşekkür ediyorum ve aynı zamanda bu yarışmada emek gösteren diğer tüm rakip marka temsilcilerini de yürekten kutluyorum.” şeklinde konuştu.

 

“Türkiye’de Yılın Otomobili 2022” Bridgestone, Intercity, Shell Helix Motor Yağları, Bosch, ALJ Finans ve TÜVTÜRK sponsorluğunda gerçekleştirildi. 

 

Hangi otomobil kaç puan aldı?

1.   Hyundai Tucson                        3710 puan

2.   Honda Civic                              2980 puan

3.   Opel Mokka                              2790 puan

4.   Nissan Qashqai                         2080 puan

5.   Mercedes-Benz C Serisi             1980 puan

6.   Renault Taliant                          1470 puan

7.   Citroen C4                                990 puan


4 yorum:

  1. Taliant 2022'inin Toros'udur. Taliant'ın o listede ve adaylar arasında olması başlı başına bir komedidir

    YanıtlaSil
  2. Tucson'un 1. olması nispeten anlaşılır ama liste'de Taliant'ın ve Citroen C4'ün olması merak uyandırıcı olmuş, hep merak ederim bu listeleri kim oluşturuyor.

    Sağlık bakanlığı ilgililerini göreve davet ediyorum. :)))

    YanıtlaSil
  3. BMW 4 Serisi Gran Coupe yılın berbat tasarımı kategorisinde değilse onlar içinde aynı işlem yapılmalıdır.

    YanıtlaSil
  4. Son 1 yılda satışa sunulan araçlar arasından seçiliyorlar. Oy kullanan jüri üyeleri de yıllardır otomobil yayını (dergi, kitap, gazete, internet) yapan kişiler. Hatta o kişilerin kurduğu Otomotiv Gazetecileri Derneği düzenliyor. Bu yıl 7. kez yılın otomobili seçildi.
    Bu yılın 38 adayı haberi:
    https://www.otomobilist.net/haber/2022-turkiyede-yilin-otomobili-adaylari-belirlendi/
    Bu da Finalistlerin haberi:

    https://www.otomobilist.net/haber/2022-turkiyede-yilin-otomobili-finalistler-aciklandi/

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..