Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Marka BMC'den 800 Km Menzilli Çevre Dostu Elektrikli Çekici

BMC'den yeni bir hamle..Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve dünyanın en büyük sivil bütçeli AR-GE ve yenilik programı olan ‘’Ufuk Avrupa Programı’’ kapsamında BMC’nin çevre dostu projesi desteklenmeye layık görüldü. İklim, enerji ve mobilite başlığı altında yer alan tüm ulaşım modları için temiz ve



 rekabetçi çözümler hedefleyen ESCALATE (Powering EU Net Zero Future by Escalating Zero Emission HDVs and Logistic Intelligence) Projesi ile BMC, Avrupa Komisyonu’ndan en yüksek puanı aldı.

800 Km Menzilli Çevre Dostu Çekici Tasarlanarak Prototipi Üretilecek

Proje ile ağır ticari araçlarda temiz enerji kaynakları kullanılarak geleneksel olarak kullanılan benzin ve dizel gibi fosil yakıtlara bağımlılığının azaltılması ve sıfır emisyon değerine ulaşılması planlanıyor. Projede yer alan tüm paydaşlar ile birlikte geliştirilecek olan çevre dostu BMC çekicinin 800 km’lik menzile ulaşması hedefleniyor.



Hedef Ağır Yük Taşıtlarında Sıfır Emisyona Ulaşmak

Projede ağır vasıta yük taşıtlarında sıfır emisyona ulaşmak için üç ana alanda yenilikçi konseptler geliştirilecek. Bu konseptler başta aracın çok daha verimli ve uygun maliyetli altyapı sistemlerine sahip olmasını sağlayacak. Ayrıca şebeke dostu ve hızlı şarj altyapı sistemlerinin tasarımını ve filoların kapasitesini, kullanılabilirliğini, hızını dikkate alan dijital ve yapay zekâ tabanlı yönetim sistemlerinden oluşacak. Böylelikle ağır yük taşıma sektöründe sıfır emisyon değerlerine ulaşılarak sürdürülebilir bir ekosistem yaratılacak.


Çok Ortaklı Global Proje

TÜBİTAK koordinasyonunda FEV Almanya ve Surrey Üniversitesi’nin destekleriyle dünya çapında 37 paydaşın yer aldığı proje Ocak 2023’te başlayacak.



Kaynak; https://www.bmc.com.tr/

3 yorum:

  1. BMC tuğra mı elektrikli olacak acaba? Öyle ise güzel olur. Hatta Çekicinin ve dorse nin üstünden de güneş panelleri ile batarya yı şarj etme olanağı olsa daha iyi olurdu. Dorsenin altına da batarya konulabilir. Dorsedeki bataryadan da Çekici de enerji çekebilir. Elektrikli otomobil, Elektrikli şehir otomobili, elektrikli traktör derken şimdi de Ağır ticarilerde elektrikli araçlar yapabilirsek bu alanda da elimiz güçlenirdi.

    YanıtlaSil
  2. BMC Tuğra üzerinden geliştirilebilir, tasarımda ufak değişiklikler olabilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhalde motor kısmında tasarım değişiklikleri olur. Otonom sürüş için de çalışmalar yapılırsa uzun yol şoförlerinin uyku vs anında yapay zeka müdahale ederek kaza yaşanmasını önleyebilir. BMC den sonra Pi makine gibi yerli üreticiler de bu sektöre girmeli.

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..