Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Türkiye'nin Yerli Elektrikli Otomobili ve Türkiye’nin Renkleri

Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, 2023 yılının ilk çeyreğinde pazara sunacağı doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı C-SUV’un dış renkleri için Türkiye’nin büyüleyici güzelliklerinden ilham aldı. Türkiye’nin akıllı cihazı Togg, “Anadolu”, “Gemlik”, “Oltu”, “Kula”, “Kapadokya” ve “Pamukkale” isimlerini taşıyan ‘Türkiye’nin Renkleri’ ile yollarda olacak.



“Bir otomobilden fazlası” için yola çıkan Togg, 2023 yılının ilk çeyreğinde pazara sunacağı doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı C SUV’da “Türkiye’nin Renkleri”ni kullanıcılarıyla buluşturacak. Togg, Türkiye’nin büyüleyici güzelliklerinden ilham alarak tasarladığı ilk akıllı cihazının dış renklerine “Anadolu”, “Gemlik”, “Oltu”, “Kula”, “Kapadokya” ve “Pamukkale” isimlerini verdi. Togg, kampüsünün de yer aldığı Gemlik’in zeytin ağaçlarının gölgesindeki mavi sularını, Anadolu topraklarındaki cana yakınlık ve tutkuyu yansıtan kırmızıyı, Oltu taşının göz alıcı siyahlığını, parlak dokusunu, sağlam yapısını, Kula’nın doğal yapısı, kayaçları ve vadileriyle yerkürenin milyonlarca yıllık geçmişini günümüze taşıyan gri ihtişamını, Kapadokya’nın olağanüstü güzellikteki doğa harikası peri bacalarının toprak ve kum bejini, Pamukkale travertenlerinin göz kamaştıran beyazlığını, C-SUV’un dış renklerinde buluşturdu.



“Ülkemizin sahip olduğu eşsiz güzelliklerden ilham alıyoruz”

Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, global bir marka oluştururken doğum yerinin Türkiye olduğu bilinciyle hareket ettiklerini belirterek, şunları söyledi:  “Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait, küresel düzeyde rekabet edecek bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle çıktığımız bu yolda, ülkemizin sahip olduğu eşsiz zenginliklerden ilham alıyoruz.


 

Logomuzda da vurguladığımız dualite temasında olduğu gibi ‘duygusal’ Doğu kültürü ve ‘rasyonel’ Batı kültürlerinin harmanlanmasını temsil eden bir markayız. İlk akıllı cihazımızın renklerini tasarlarken de Türkiye’mizden  ilham aldık. ‘Anadolu’, ‘Gemlik’, ‘Oltu’, ‘Kula’, ‘Kapadokya’ ve ‘Pamukkale’ isimli renklerimizle ülkemizin sahip olduğu benzersiz güzellikleri Togg’un ilk akıllı cihazı C-SUV modeli ile kullanıcılarımızla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.”

8 yorum:

  1. Türkiye'nin gururu olacak Togg

    Burak

    YanıtlaSil
  2. Arabamız mükemmel ötesi çok çok güzel ama Allah rızası için şu jantları değiştirin, arabayı jant gösterir, bu mükemmeliğe o jantlar arabamızı sönük göstermiş @togg2022

    YanıtlaSil
  3. Milli arabamiz tog : Türkiye otomobil girişim grubu CEO'su Gürcan karakaş : hata yapma lüksleri olmadığı için dünya devleri ile çalıştıklarını belirterek, “Dışarıdan destek alıyoruz ama direksiyonda biz varız” yorumunu yapmıştı.+ Gelin milli dediğiniz arabanın milliligine : – Elektrikli motor: Alman Bosch
    – Batarya: Çin
    – Araç entegrasyonu: Alman EDAG
    – Şasi sistemleri: İngiliz Myra
    – Tasarım: İtalyan Pininfarina
    Boş boş konuşanlar kendine baksınlar

    Erkan Karabaşlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Togg yüzde 51 yerli yüzde yüz millidir. Bütün sınai mülkiyet hakları bize aittir. İlk etapta alanında en iyileri ile çalışılması normaldir. Volvo nun kaç ülkeden parça aldığını bilseniz şaşardınız. Sonrasında yerlilik yüzde 70 lerin üstüne çıkarılacağı söylendi. Bu yerlilik muhabbetleri artık art niyetli olmaya başladı. Komple yurt dışından almak daha mı iyiydi? Bir yerden başlanıp zaman içinde istenen yerlilik oranına ulaşılması mantıklıydı. Artık bunları tartışmak gereksiz.

      Sil
  4. Bugün Türkiyemiz için yeni bir tarih olacak bu gururu bizlere yaşatanlara sonsuz teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Gemlik li olarak renge gemlik adının verilmesinden mutlu oldum.modelin birinede bu isim verilirse çok daha mutlu olurum. İlçemiz fabrika ile daha da butunlesir.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel renkler. Togg un model isimleri turistik yerler olabilir. Tarihi bir gün. Sonunda Türkiye nin de yerli marka otomobili oluyor. Allah utandırmasın.

    YanıtlaSil
  7. 1)Devrim 2)Anadol 3)Tofaş-Fiat ve ve ve 4)Togg umarım bunu da yedirmeyiz.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..