Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Hyundai Grandeur Tanıtıldı

Avrupa dışındaki pazarlarda ilgiyle karşılanan sedan, markanın gelecekteki tasarımlarını yansıtıyor. Hyundai Motor Company, Kore dışındaki pazarlarda Azera olarak adlandırdığı amiral gemisi Grandeur’ün yedinci neslini tanıttı. Yeni Grandeur'un cesur yeni tasarımı, markanın diğer modellerinde izleyeceği tasarım haritasını da gözler önüne seriyor.



 Bu anlamda Avrupa ve Amerika pazarları için de önemli bir rol oynayan Grandeur, gerek tasarımı ve gerekse üst düzey mobilite özellikleriyle Hyundai markasının geleceği için son derece önemli bir rol oynuyor.



İlk kez 1986'da tanıtılan ve o tarihten bu yana Hyundai'nin üst düzey sedanı olarak bilinen Grandeur, satışa sunulduğu tüm ülkelerde üstün kaliteyi ve şık tasarımı başarılı bir şekilde temsil etti. Yedinci nesil Grandeur, modelin muazzam mirasını devam ettirerek, mobilite çağında gerçekleşen büyük dönüşümü yansıtan yenilikçi tasarım ipuçları ve yüksek teknoloji ayrıntılarıyla da otomotiv endüstrisine yeni bir incelik ve soluk getirmiş oldu.



Yeni Grandeur'ün dış dizaynı, önceki modellerden ilham alıyor ve Hyundai’nin geçmişini yansıtmak için yatay bir tasarım felsefesini uyguluyor. Geleceğe bir rota çizen otomobil, aynı zamanda markanın diğer modellerinde uygulayacağı tasarım çizgilerini ve hatlarını da paylaşmış oluyor. Modelin en belirgin yönlerinden biri, geniş hacmi ve birinci sınıf stil özellikleri. İç ve dış tasarımı dengeleyen mükemmel oranlar, otomobilin yenilikçi aydınlatma sistemiyle entegre olarak ortaya son derece etkileyici ve muazzam bir görünüme sahip sedan otomobil çıkmış oluyor.



Modelin geniş duruşunu vurgulayan ve parametrik ızgarasıyla uyumlu olan ve benzeri STARIA modelinde de karşımıza çıkan yatay aydınlatma, Grandeur’da daha şık ve daha elit bir şekilde hazırlanmış. Yeni nesil arka aydınlatmalar da teknoloji ve sanatın mükemmel bir birleşimi olarak lanse ediliyor. 



Uzay ve bilim kurgu filmlerine gönderme yapan yeni tasarım anlayışı sayesinde otomobilin geniş hatları en sade şekilde sunuluyor. Bu büyük sedanın oturma alanı da modelin çağdaş stilini ve zarafetini yansıtan çerçevesiz kapılar ve otomatik gömme kulplar ile destekleniyor. Daha çevreci ve daha temiz bir yaşam için otomobilin iç mekanı da birinci sınıf ve sürdürülebilir malzemelerle süslenmiş. Ortam aydınlatması, kapı döşemesine ve ön panelin önüne yumuşak bir şekilde yayılıyor ve ayrıca entegre yerleştirilmiş ekrana doğru uzatılıyor. Bu sayede iç mekanda etkileşimli bir aydınlatma sunulurken yepyeni bir kullanıcı deneyimi sağlanıyor. 


Direksiyon simidi de birinci nesil Grandeur'ün tek kollu tasarımından ilham almış ve sürücüye daha optimize bir düzen sağlamak için tüm kontroller buraya entegre edilmiş. Vites topuzu direksiyona taşınarak konsol alanı ve diğer bölmeler için daha fazla alan elde edilmiş.



Şık tasarımlı bir iç mekan için Hyundai tasarımcıları farkındalık ve zarafet sağlamak için geleneksel Kore kapitone ahşabı kullanmış. Sedan otomobilin iç mekanı sürdürülebilir malzemelerle dolu. Eko-işlem görmüş Napa derisinin yanı sıra çeşitli temas noktalarına uygulanan hijyenik, anti bakteriyel deriler de var.



Yedinci nesil Grandeur, şimdilik sadece Kore pazarında satışa sunulacak. Hyundai’nin satışa sunduğu diğer modellere de ilham kaynağı olacak Grandeur hakkındaki detaylı bilgiler önümüzdeki günlerde belli olacak.

6 yorum:

  1. Tasarımı çok değişik ama kötü değil uzunluğu ilgisini çekiyor insanın özellikleri belli olmadığı için bir şey diyemem ama ilk gösterime göre tasarımına göre biraz sade gözüküyor

    YanıtlaSil
  2. Otomotiv sektöründe son senelerin en fazla gelişme gösteren markaları Hyundai & Kia ve Peugeot en çok yerinde sayan ve hatta yer yer geriye gideni de VW gibi duruyor.

    Tabi ki ülkemiz yollarında göreceğimiz bir araç değil ama güzel hatları ve tasarımı var.

    YanıtlaSil
  3. Hyundai ve Kia son dönemlerde resmen aştılar. Örneğin aslında ikisinin de profesyonellik alanı olmayan E sınıf sedanda bile Kia K8 ve Hyundai Grandeur oldukça çekici araçlar haline geldi.

    YanıtlaSil
  4. Erkeklerin bir arabayı elbise gibi incelemesi ne enteresan. Ön panel fazla sert olmuş, şeritler etrafını komple dolaşması şık olmuş, direksiyon daha mı az estetik acaba, tavan daha mı mor olmalı gibi yorumlar ne garip. Zaten evde eline sabun bez almayan adamların sokakta sabunla suyla arabalarını hiç sıkılmadan yıkamaları da bir garip.

    YanıtlaSil
  5. Asya grubu markalar tasarımda oldukça iddialı kaliteyi de iyileştirerek piyasaya girerler ise çok ciddi satış rakamları elde ederler

    YanıtlaSil
  6. Biz de 3 yıldır togg a bakıp bekliyoruz derken adamlar 3 yılda 10 sene ileri fırlamış

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..