Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Tümosan'dan Rekabet Kurulu'yla İlgili KAP Açıklaması

Türkiye'de traktör imali ve satışında faaliyet gösteren girişimlerle ilgili olarak Rekabet Kurulu, Ocak 2023 itibarıyla bir soruşturma başlatmış durumda. Türkiye'nin yerli otomotiv firmalarından Konya'da fabrikası bulunan Tümosan, bu konuyla ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bir bildiride bulundu.


KAP'ta yayınlanan açıklama şu şekilde;

" Rekabet Kurulu tarafından, traktör üretim ve pazarlama sektöründe faaliyet gösteren teşebbüslerin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4.maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak, şirketimizin de içinde bulunduğu sektördeki birçok şirket nezdinde soruşturma açılması için alınan karar kapsamında soruşturma çalışmaları başlatılmıştır.


Bilindiği üzere Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açılması, soruşturmaya konu şirketlerin 4054 sayını Kanun'u ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz.


Konu hakkındaki gelişmeler Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde gerektiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.  "


Kaynak; https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1103314

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..