Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Türkiye’de Bir İlk: Aynı Anda Hem Benzinli Hem Dizel Hem de Elektrikli; Citroën Ë-C4 X / C4 X

 Tamamen elektrikli ë-C4 X, içten yanmalı versiyonlardan farklı olarak Citroen resmi web sitesi üzerinden online satışa sunulurken, otomobili satın alan müşteriler, Türkiye’de seçili 18 bayiden araçlarını teslim alabiliyorlar. Kompakt sınıfta geleneksel 4 kapılı otomobil ve SUV modellerine alternatif, zarif ve çekici yeni C4 X, 4,6 metre uzunluğunda geniş hacimli ve 4 kapılı bir otomobilde “Fastback Tasarım” ile farklılaşıyor. 



C4 ve C5 Aircross SUV arasında konumlandırılan C4 X, geniş arka diz mesafesi, Citroën Advanced Comfort® Programı kapsamındaki Advanced Comfort® Koltuklar ve Kademeli Hidrolik Destekli Süspansiyon® sistemi ile üstün konfor seviyesine sahip olmasıyla fark yaratıyor. Yeni Citroën C4 X ve ë-C4 X’in 510 litrelik geniş bagajı, özellikle ana kabinden izole bir bagaj beklentisi olan ve arka koltuk konforuna önem veren kullanıcılara önemli avantajlar sunmasıyla da dikkat çekiyor.


 Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, “Yenilenen model yelpazemize ek olarak markamızın yüksek adetlere ulaşmasındaki kilit modelimiz Citroën C4 X’i, lansman anından itibaren hem benzinli hem dizel motor seçeneklerinin yanı sıra %100 elektrikli versiyonunu da aynı anda satışa sunarak ülkemizde bir ilke imza atıyoruz. Böylelikle otomobil severlere daha önce sunulmamış bir seçme özgürlüğü sağlıyoruz. Sadece geniş motor seçenekleriyle değil,  4 farklı donanım paketi ve özgün tasarımıyla da Citroën C4 X ve elektrikli ë-C4 X, müşterilerin bakış açısına göre konumlanan bir otomobil olacak. Yeni Citroën C4 X ve elektrikli ë-C4 X, kompakt 4 kapılı otomobil ile SUV tasarım kodlarını birleştirerek, sınıflar arası yepyeni bir model olarak otomobil severlerin kalbini fethetmek için yollara çıkıyor” dedi. 



Citroën dünyasının hayata konfor ve renk katan otomobillerine, Ocak 2023 itibarıyla C4 X ve elektrikli ë-C4 X de katıldı. Citroën’in Haziran 2022’de dünya prömiyerini İstanbul’da gerçekleştirdiği yeni kompakt sınıf temsilcisi C4 X, elektrikli ë-C4 X versiyonuyla birlikte aynı anda Türkiye’de satışa sunuldu. 



Lansmana özel olarak 722.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Citroën C4 X model ailesi, aynı anda hem benzinli hem dizel hem de elektrikli seçenekleriyle pazardaki yerini almasıyla da dikkat çekiyor. Böylelikle Türkiye otomotiv pazarında bir ilki daha gerçekleştiren Citroën, müşterilerin kendilerine en uygun versiyonu seçebilme özgürlüğünü sağlıyor. Citroën C4 X ve Citroën elektrikli ë-C4 X ayrıca, geleneksel 4 kapılı otomobil veya SUV modellere alternatif arayan tüketiciler için de zarif bir tasarım yaklaşımı gösteriyor. Citroën C4 X ve elektrikli ë-C4 X, bir fastback otomobilin zarif siluetini, bir SUV’un modern duruşunu ve 4 kapılı bir otomobilin ferahlığını, fastback tasarım diliyle birleştiriyor. Yeni C4 X ve elektrikli ë-C4 X, Citroën’in Avrupa ve uluslararası pazarlarda satışlarının artmasına ve markanın genişleme hedeflerine katkı sağlayacak. Yeni C4 X ve elektrikli ë-C4 X, yüksek hacimli kompakt otomobil segmentindeki seçeneklere, çevreye duyarlı ve zarif bir alternatif oluyor. Citroën’den beklenen tüm konfor, teknoloji, güvenlik, ferahlık ve çok yönlülük, özgün bir “Cross Tasarım” ile farklılaşıyor. 



Selen Alkım: “Otomobil Severlere Daha Önce Sunulmamış Bir Seçme Özgürlüğü Sağlıyoruz”

Ülkemizde yeni yılla birlikte satışa sunulan Citroën C4 X ve elektrikli ë-C4 X ile ilgili bir değerlendirme yapan Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım; “Yenilenen model yelpazemize ek olarak markamızın yüksek adetlere ulaşmasındaki kilit modelimiz Citroën C4 X’i, lansman anından itibaren hem benzinli hem dizel motor seçeneklerinin yanı sıra %100 elektrikli versiyonunu da aynı anda satışa sunarak ülkemizde bir ilke imza atıyoruz. Böylelikle otomobil severlere daha önce sunulmamış bir seçme özgürlüğü sağlıyoruz. Sadece geniş motor seçenekleriyle değil,  4 farklı donanım paketi ve özgün tasarımıyla da Citroën C4 X ve elektrikli ë-C4 X, müşterilerin bakış açısına göre konumlanan bir otomobil olacak. Yeni Citroën C4 X ve elektrikli ë-C4 X, kompakt 4 kapılı otomobil ile kompakt SUV tasarım kodlarının birleştirerek, sınıflararası yepyeni  bir tür olarak otomobil severlerin kalbini fethetmek için yollara çıkıyor” dedi.


4 Farklı Donanım Paketi   

Citroën C4 X’te Feel, Feel Bold, Shine ve Shine Bold olmak üzere 4 farklı donanım paketi sunulurken elektrikli ë-C4 X sadece, en yüksek donanım seçeneği olan Shine Bold versiyonuyla tercih edilebiliyor. Tüm modellerde ABS, ESP, lastik basınç uyarısı, yokuş kalkış desteği, acil durum yardımı, ön, yan ve perde hava yastıkları, hız sabitleyici ve limitleyici, sürücü yorgunluk uyarı sistemi, ön ve arka elektrikli camlar, otomatik ön farlar, 6-yöne ayarlanabilen sürücü koltuğu, 1/3’e 2/3 katlanır arka koltuklar, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon standart olarak sunuluyor. Donanıma bağlı olarak, şerit konumlandırma asistanı, uzun far asistanı, açılır tavan, LED gündüz farı ve ışık imzası, ECO-LED ön farlar, arka karartılmış cam, anahtarsız giriş ve çalıştırma, 10 inçlik renkli dokunmatik TFT ekran, 5 inçlik dijital gösterge, kablosuz Carplay ve Android Auto, navigasyon, Head-up Display ekran, 6-yöne ayarlanabilen yolcu koltuğu, ön ısıtmalı koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi ve akıllı tablet desteği gibi donanımlar ile Citroën C4 X model ailesi kişiselleştirilebiliyor.   


Türkiye’de Bir İlk: Aynı Anda Hem Benzinli Hem Dizel Hem de Elektrikli

Citroën C4 X model ailesi, aynı anda elektrikli dahil olmak üzere 3 farklı güç ünitesiyle yollara çıkan ilk model olma ünvanıyla da dikkat çekiyor. Citroën C4 X’in 1.2 PureTech motoru, 6 ileri manuel şanzıman ile 100 HP güç ve 205 Nm tork sunarken, EAT8, 8 kademeli otomatik şanzıman ile 130 HP güç ve 230 Nm tork değerlerine sahip. Dizel cephesinde 1.5 litrelik BlueHDI, 130 HP güç ve 300 Nm tork değerlerini, yüksek performans ve verimliliğinin en iyi sağlandığı EAT8, 8 kademeli otomatik şanzıman ile birleştiriyor. Citroën C4 X modellerinin ortalama yakıt tüketimleri 4,3 ile 4,9 lt/100 km ortalamada (WLTP) gerçekleşiyor. Citroën elektrikli ë-C4 X ise 136 HP güç ve 260 Nm tork değerleri sunuyor. 50 kwh’lık batarya kapasitesiyla, hız şarj istasyonlarında (Hızlı DC-100 kW) 30 dakikada yüzde 10’den yüzde 80 seviyesine kadar şarj edilebiliyor. 50 kW’lik hızlı şarj istasyonlarına bu süre 55 dakika. 7.4 kW’lık hızlandırılmış (AC) istasyonlarında yüzde 100 batarya doluluk oranına 7,5 saatte ulaşılabiliyor. Enerji tüketimi 15,3 kwh/100 km olan Citroën elektrikli ë-C4 X’in menzili 360 km.


Özgün ve Farklı Tasarım

4.600 mm uzunluğu ve 2.670 mm’lik aks mesafesiyle yeni C4 X ve elektrikli ë-C4 X, Stellantis’in CMP platformunu kullanıyor. Ön cephe, Citroën’in iddialı V tasarım imzasını içeriyor. Yüksek ve yatay motor kaputu, içbükey girintilere sahip. Markanın logosu, gelişmiş teknoloji vurgusunu artıran ve görüşü iyileştiren Citroën LED Vision farlarla bağlantı kurarak gövdenin genişliğini vurguluyor. Altıgen alt ızgaranın her iki yanında kapılardaki Airbump® panelleriyle uyumlu renkli eklere sahip sis lambası çerçeveleri bulunuyor. Büyük çaplı tekerlekler, yükseklik hissini arttırırken, aynı zamanda sürücüye yüksek bir sürüş pozisyonu yaratıyor bu da çevreye hâkim bir sürüş ve daha fazla güvenlik hissi ile sonuçlanıyor. Renkli eklentileriyle Airbump® panellere sahip alt gövde kaplamaları ile mat siyah çamurluk kaplamaları ek koruma özelliği sunuyor. 


Profilden bakıldığında, ön camdan arka bagaj kapağına kadar uzanan akıcı tavan çizgisi dikkat çekiyor ve segmentteki yüksek araçlarda rastlanan hantal yapı yerine son derece dinamik bir fastback silueti oluşturuyor. Arka tasarım, 510 litrelik büyük bagajı kapsamak için gereken uzunluğu ustalıkla gizliyor. Arka tampona doğru kıvrılan bagaj kapağının arka paneli, üstteki entegre spoyler, ince kıvrımlar ve merkezi Citroën yazısı, modern ve dinamik bir görünüm sergiliyor. Dikkat çekici yeni LED stop lambaları, bagaj kapağının çizgilerini taşıyor, köşeleri kaplayarak otomobilin yan tarafında devam edip arka kapıdan önce ok şeklini alıyor ve yine dikkat çekici ön farların tasarımını tamamlayarak siluetin dinamizmini güçlendiriyor. Arka tamponun alt eklentileri, koruma ve dayanıklılık için mat siyah parçalar ile kaplanıyor. Parlak siyah eklentiler, zarif ve modern bir görünüm yaratırken, özgün yan oyuklar C4 X ve elektrikli  ë-C4 X’in sağlam hissini yansıtıyor.


Yeni Citroën C4 X: Konforlu ve Ferah

Yeni Citroën elektrikli ë-C4 X ve C4 X’in iç mekânı Citroën Advanced Comfort sayesinde gelişmiş konfor, huzur ve ferahlık seviyesi sunuyor. 198 mm arka diz mesafesi ve daha eğimli (27 derece) arka koltuk sırtlığı, arkadaki yolcuların konfor seviyesini bir üst seviyeye taşıyor. 1.800 mm’lik gövde genişliği ve 1.366 mm’lik omuz mesafesiyle arka koltuklar üç kişiyi rahat ettiriyor. Advanced Comfort Koltuklar, 15 mm kalınlaştırılmış özel dolgu dinamik destek sunuyor. Yolcular rahat bir koltukta, yolun gürültüsünden ve bozukluklarından izole edilmiş bir şekilde sürüşün keyfini çıkartabiliyor. Koltukların merkezindeki yüksek yoğunluklu dolgu, yüksek dayanım seviyesi ve uzun yolculuklarda optimum konfor sağlıyor.


Citroën’in yenilikçi ve özel Kademeli Hidrolik Destekli Süspansiyon® sistemi, gelişmiş konfor seviyesiyle sürücü ve beraberindeki yolculara unutulmaz yolculuklar yaşatıyor. Büyük darbelerde, yay ve amortisör, hareketi kademeli olarak yavaşlatmak ve sarsıntıları önlemek için hidrolik sıkıştırma veya geri basma stoperiyle birlikte çalışıyor. Enerjiyi sönümleyen ve ardından bir kısmını darbe olarak geri veren mekanik bir stoperin aksine, hidrolik stoper bu enerjiyi emiyor ve dağıtıyor. Süspansiyon, uygulanan gerilime bağlı olarak iki aşamada çalışıyor. Hafif sıkıştırma ve geri basma durumlarında yay ve amortisör hidrolik stoperlerden yardım almadan dikey hareketleri birlikte kontrol ediyor. Hidrolik stoperler aynı zamanda, Citroën mühendislerine, otomobile bozuk zeminde süzülme hissi veren, “uçan halı” etkisi için süspansiyon kurulumunu ayarlama konusunda daha fazla özgürlük sağlıyor. 


Panoramik Cam Tavan ve Ambiyans Aydınlatmasıyla Her Yolculukta Benzersiz Bir Deneyim

Işık ve ambiyans, elektrikli ë-C4 X ve C4 X ile her yolculuğu benzersiz bir deneyime dönüştürüyor. Elektrikli  ë-C4 X ve C4 X’te büyük bir elektrikli açılır panoramik cam tavan da bulunuyor. Panoramik cam tavan yolcu bölmesini aydınlatırken zekice uygulanan tasarım sayesinde arka baş mesafesi kısıtlanmıyor. Güneşlik yoğun güneş ışınlarından korunmaya yardımcı oluyor. Araç içi konfor fonksiyonlarının beyaz arka aydınlatması ile uyumlu dijital gösterge panelindeki LED ortam aydınlatması ile ön ve arka iç aydınlatma sayesinde gece sürüşlerinde de hoş ve güven verici bir ortam oluşuyor.


Ailenin Tüm İhtiyacını Karşılayacak Fonksiyonel ve Geniş Bagaj

Yeni Citroën C4 X ve elektrikli ë-C4 X’in 510 litrelik geniş bagajı, özellikle ana kabinden izole bir bagaj beklentisi olan ve arka koltuk konforuna önem veren kullanıcılar tarafından memnuniyetle karşılanacak. 745 mm yükleme eşiği ve bagaj zemini arasındaki 164 mm yükseklik, eşya yüklemeyi kolaylaştırıyor. Arka koltuk sırtlıkları, ek taşıma kapasitesi için öne katlanıyor ve kol dayama yerindeki bagaj erişim bölmesi ile uzun eşyaların taşınması kolaylaşıyor. 


Pratik ve Günlük Kullanım Kolaylığı Sunan Saklama Alanları

Citroën, günümüz kullanıcılarının beklentilerini karşılamak için, sadece büyük bir bagaj sunmakla kalmıyor, aynı zamanda kabin içinde çeşitli depolama çözümleri de sunuyor. Her biri pratik ve günlük kullanım kolaylığı sunan 16 adede kadar açık veya kapalı bölme ile toplam 39 litrelik bir depolama hacmi sunuyor.


Ön konsola entegre edilen ve bir tablet bilgisayarı taşımak için tasarlanan Tablet Tutucu ile, ön yolcunun kabin içinde geçirdiği süreyi daha da keyifli hale getiriyor. Bunun altında, amortisörlü hareketli büyük bir sürgülü çekmece olan ön konsol çekmecesi bulunuyor. Özel kaymaz bir yüzey, kişisel değerli eşyaların ve kırılabilir eşyaların saklanmasını daha kolay ve daha güvenli hale getiriyor. Ön konsol çekmecesinin hemen altındaki torpido gözü de yumuşak bir açılma hareketine sahip olmasıyla kalite algısını arttırıyor. 


1.2 PureTech - 1.2 PureTech 130 HP EAT8  - 1.5 BlueHDi  130 hp EAT8
100 HP MT6

  Motor Hacmi     1199 cc         -    1199 cc  -           1499 cc

Silindir        3    -                       3                               -    4

Güç         100 hp                 -    130 hp                   - 130 hp

Tork         205 Nm              -     230 Nm                - 300 Nm

Hız          194 Km/s                 210  Km/s               210  Km/s  

 



Orta konsol yüksek ve geniş tasarlanırken, konsolun önündeki geniş alan depolama hacmini en üst seviyeye çıkacak şekilde tasarlandı. Kaymayı önleyen bir bölme bazı nesneleri gizlerken diğerlerinin kolayca erişilebilmesini sağlıyor. Orta konsolda açık bir kablosuz şarj alanı bulunuyor. Yine burada biri Type C olmak üzere iki USB soketi yer alıyor. Küçük eşyalar için vites seçicinin önünde bir saklama alanı bulunuyor. Ayrıca, iki bardak tutucu ile sürgülü kapaklı büyük bir eşya bölmesi ve orta kol dayamanın altında geniş saklama alanı daha bulunuyor.




Yeni ë-C4 X

100% ELEKTRİKLİ

MOTOR

 

Maksimum Güç  (kw) (hp)

100 (136)

Maksimum Tork  (Nm)

260

BATARYA VE ŞARJ SÜRELERİ

 

Batarya Kapasitesi (kwh)

50

Dahili AC Şarj Cihazı Gücü (OBC) (kW)

7,4

Şarj Süresi - Hızlandırılmış (AC) 7.4 kW

7 saat 30 dakika (100% batarya doluluk)

Şarj Süresi - Hızlı (DC) 50 kW

55 dakika (80% batarya doluluk)

Şarj Süresi - Hızlı (DC) 100 kW

30 dakika (80% batarya doluluk)

VİTES KUTUSU

 

Vites kutusu tipi

Tek Vitesli Redüktör Şanzıman

LASTİK ve JANTLAR

 

Lastik ve Jant Boyutu

195/60 R18 H

SÜSPANSİYON

 

Ön

Pseudo MacPherson

Arka

Kademeli Hidrolik Destekli

FRENLER VE DENGE KONTROLÜ

 

Ön

Hava soğutmalı disk

Arka

Hava soğutmalı disk

AĞIRLIK VE BOYUTLAR

 

Boş Ağırlık (kg)

1.721

Uzunluk (mm)

4.600

Genişlik (mm)

1.800

Yükseklik (mm)

1.525

Aks Mesafesi (mm)

2.670

İz genişliği (mm)

1545 - 1560

Bagaj Hacmi (L)

510

PERFORMANS

 

Maksimum Hız (km/s)

150

0-100 km/s Hızlanma (s)

9,5

MENZİL VE ENERJİ TÜKETİMİ (WLTP)*

 

Ortalama Menzil (km)

360

Enerji Tüketimi (kwh/100km)

15,3

CO2 salımı (g/km)

0

 

3 yorum:

  1. Elektirkli arac almam için şehir içi en az 600 uzun yolda en az 1200 km yol gitmesi lazım isteseler yaparlar ama kademe kademe yapıyorlar

    YanıtlaSil
  2. Peugeot 408 in de fiyat aralığı belli oldu heralde böylelikle

    YanıtlaSil
  3. Bu ne arkadaş bütün markalar lamborghini urus a benzetmeye çalışıyorlar.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..