Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Volkswagen eVTOL, PRC, Mobilite ve Elektrik

 Rolls Royce, BMW, FIAT, Mitsubishi, Ford, Kawasaki, Subaru gibi markalar faaliyete başladıklarından bu yana, uçak ve hava taşıtlarıyla ilgili alanlarda bir dönemde olsa faaliyet göstermiş ve hatta bazıları hala otomotivin yanı sıra havacılıkla da uğraşıyor. Bazıları da sonradan bu alanı keşfettiler.. 



Çin'de faaliyet gösteren Volkswagen (Volkswagen Group China), 2022 yılı içinde ilk elektrikli Dikey Kalkış ve İniş (eVTOL) hava aracı prototipi V.MO'yu tanıtmıştı.



Son dönemde drone araçlar da ki  gelişmeler, kuryelik ten başka yolcu taşımaya duruma göre kişisel araca ve daha bir çok amaca uygun taşıtların geliştirilmesini ortaya çıkardı.



Hatta kentsel hava ulaşımı kilit bir pazar segmenti haline gelmeye hazırlanırken VW Grubun Çin'deki Dikey Hareketlilik projesi, başlangıçta yüksek değerlere sahip teknoloji meraklısı Çinli müşterileri hedefleyen yeni bir premium mobilite konsepti olarak doğdu.




 İlk prototip,  ayırt edici siyah ve altın görünümü nedeniyle 'Uçan Kaplan' olarak  adlandırıldı.

Prototip konsepti, emisyonsuz mobilite için mevcut otonom sürüş çözümlerine ve pil teknolojisine dayanıyor. 11,2 m uzunluğunda lüks bir x-kanat konfigürasyonu ve 10,6 m açıklık genişliğine sahip olan model, dikey kaldırma için sekiz rotor ve yatay uçuş için iki pervaneye sahip. Grup, konsepti optimize etmek için 2023 yazının sonlarına kadar daha fazla gelişmiş test uçuşlarından geçecek. İlk etapta bir şarjla 200 km'ye kadar mesafe uçılacak.



Volkswagen Group China CEO'su Dr. Stephan Wöllenstein : “Bu pilot proje aracılığıyla, dikey mobilite ihtiyaçlarına hizmet edecek birinci sınıf bir ürün geliştirerek Volkswagen'in uzun yıllara dayanan hassas mühendislik, tasarım ve yenilikçilik geleneğini bir sonraki seviyeye taşıyoruz. geleceğin teknoloji meraklısı Çinli müşterilerimizin Bu, Çinli uzmanlardan oluşan genç ekibimizin sıfırdan başlattığı öncü bir projedir - yeni güvenlik standartları geliştirirken yeni tasarım konseptleri ve malzemeleriyle çalışıyorlar, yolun her adımında ezber bozuyor ve yenilik getiriyorlar. Bu çarpıcı doğrulama modelinin - V.MO - lansmanı, şehir içi hava yolculuğuna yönelik heyecan verici yolculuğumuzdaki birçok dikkate değer kilometre taşından ilki ve "Çin'den, Çin için" misyonumuza mükemmel bir örnek. Uzun vadeli hedefimiz ise bu konsepti sanayileştirmek " dedi.



Volkswagen Group China, müşterilerin isteklerine daha hızlı yanıt vermek ve inovasyon hızını önemli ölçüde hızlandırmak için yerel Ar-Ge ve yazılım uzmanlığını hızla genişletiyor. Dikey Hareketlilik projesi, yeni bir alanda disiplinler arası ve yenilikçi düşünce gerektiriyor ve grup, projeyi ilerletmek için genç, yerel uzmanlardan oluşan bir ekip oluşturmuştur. Hunan merkezli üretim grubu Sunward'ın bir yan kuruluşu olan Hunan Sunward Technology dahil olmak üzere Çinli ortaklar tarafından desteklendiler. Şirket, havacılık ürün geliştirme, satış ve hizmetlerinde uzmanlaşmış durumdayken ve hafif spor uçak endüstrisinde de pazar lideri.



Kentsel hava hareketliliği, özellikle büyük şehirlerin yukarısında ve arasında kısa ve orta mesafeli bağlantılar için hava alanını kullanmayı amaçlayan, hızla gelişen bir pazardır. Çin'de, sıkışık mega şehirlerde kentsel ve şehirlerarası ulaşımın geleceğinde önemli bir rol oynamaya hazırlanıyor. Ticari kullanımının ilk aşamasında, V.MO'nun yüksek net değere sahip teknoloji meraklısı Çinli müşteriler için, örneğin VIP hava servisi hizmetleri için birinci sınıf bir ürün olarak sunulması muhtemeldir. eVTOL hava araçları, yolcuları mevcut geleneksel kara taşımacılığı araçlarından daha hızlı ve verimli bir şekilde ve daha fazla esneklikle taşıyabilecektir. Vertical Mobility projesi geliştikçe, Volkswagen Group China, sertifika almak için ilgili Çinli yetkililerle birlikte çalışmalarını sürdürecek..




Kaynak; volkswagengroupchina.com.cn/
https://www.volkswagen-newsroom.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..