Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Motosiklet İçin de Babayiğitler Arıyoruz! TT Motor; Biz Hazırız

 Yerli Elektrikli Otomobil Togg'un Türkiyemizin 100. yılı içinde satışlara başlamasıyla yollarda sık sık görme imkanına sahip olacağız. Bu proje hayata geçerken Yerli Tank ALTAY'da da mutlu sonu bu sene içinde görmeyi umuyoruz. Yerli Elektrikli Traktör ZY ise muhtemelen 23 Nisan gibi önemli bir tarihi bekliyor. Sırada ise yerli motosiklet var!




Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 13/14.09.2022 tarihinde İstinye'de Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) nin düzenlediği 1. Türkiye Motosiklet Çalıştayı'nda " Yerli Motosiklet İçinde Babayiğitler Arıyoruz " demişti.



18 yıldır yerli motosiklet imal eden TT Motor ise sosyal medya hesabından  "Biz 18 Yıldır Hazırız" mesajını verdi..




TT Motor, İnstagram hesabında " TT Motor A.Ş. olarak 18 yıldır üretim yapıyoruz. Dünya Motosiklet Federasyonu tarafından “Master” ünvanı almış ilk ve tek Türk markasıyız. 




Bu ünvana sahip Dünya’da sadece 11 kişi var. Ülkemiz için biz hazırız🇹🇷 @varank "
iletisi yer alırken firmanın kurucusu ve sahibi olan Tarhan Telli ise Facebook hesabından

" Yerli Motosiklet Seri Üretimi için 18 Yıldır Hazırız

2005 yılında başladığımız, vatanımız için bir görev bildiğimiz motosiklet endüstrisinde Türk markası oluşturma hayali; 2006 yılında Almanya TUV tarafından dünya standartlarında motosiklet üretim şartlarını sağlamamız ve tip onay testlerinin onaylanmasının ardından NP9 Türkiye şase kod numarası ülkemize kazandırıldı.



2007 yılında dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Zafer Çağlayan Bey’in daveti üzerine motosikletlerin seri üretime geçirilmesi için görüşmelere başladık. 2009 yılında Sayın Bakan Nihat Ergün ile başladığımız sürecin devamını sağlamak adına yeni adımlar attık. 2013 yılında Sayın Bakan Fikri Işık’ın görevi devralması ile sürecimize devam ettik. Bu süreçte elektrikli motosiklet ve motomobil (3 lastikli elektrikli vasıta) projeleri için prototipleri tamamlayıp testlere hazır hale getirdik. 2019 yılında Sayın Mustafa Varank bakanımız ile elektrikli motosiklet projesi ve seri üretime geçiş için görüşmelerimizi sağladık.



Motosiklet tanımı bizim için bir tutkudur. 18 yıldır bu tutkuyu bir Türk markası olarak dünyada en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Sayın Bakan Mustafa Varank’ın ‘’Yerli Motosiklet İçinde Babayiğitler Arıyoruz’’ açıklaması bizleri çok mutlu etti. Tüm donanımımız ve altyapımız ile 18 yıldır hazırız. " mesajını yazdı.



Yerli motosiket konusunda yıllardır faaliyette bulunan TT Motor, farklı araçlar da imal etmek için çalışmalar içinde olup destek görmemiş ve 2012'li yıllarda Asyalı ülke(ler)den davet almıştı..



Yerli motosiklet ve diğer araçlar adına geç kalmış bir davet, geç kalmış bir ifade aslında. Ama yine de değerli.. Bu arada, Togg'ta ki gibi yabancı tasarımcı v.b ile çalışmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Zira bu ve benzeri konularda ülkemizde yetişmiş, bu işleri rahatlıkla yapan ve yapacak vatandaşlarımız var. Örneğin, ZY Elektikli Traktör bu şekilde bir çalışma.

Yerli spor otomobil Maral ve Nily 


TT Motor ve yerli firmalarımıza başarılar diliyoruz..

Yeni yıl, yeni haber; Yerli Elektrikli Traktör ZY, tip onay belgesi aldı





Kaynak; https://www.instagram.com/ttcustomturkiye/
https://www.facebook.com/tarhan.telli.1
https://www.ttmotor.com.tr/
https://www.facebook.com/ttcustomturkiye/
https://twitter.com/TT_Motor
https://www.ntv.com.tr/otomobil/bakan-varanktan-yerli-motosiklet-mesaji,bLJKkw6HYky-i-YO5buQHg
https://www.otometre.com/2012/11/tt-motordan-yerli-uretim-hakkinda.html
https://www.otometre.com/2020/02/tt-motordan-simdide-4-tekerli-bir-arac.html
https://www.otometre.com/p/turkiyede-uretim-yapan-firmalar.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..