Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

IVECO’nun yeni elektrikli otobüsü plug-in E-WAY; Lombardiya, Emilia Romagna, Veneto Yollarında

Avrupa’nın lider otobüs ve tur otobüsü imalatçıları arasında yer alan IVECO BUS, özel kentsel ve banliyö toplu taşımacılığı yapan Autoguidovie Group’un tercihi oldu. İki grup arasında yapılan anlaşma kapsamında yer alan 120 adet E- WAY şehir içi otobüsü, 2023 yılının ikinci yarısında teslim edilecek.



IVECO, Autoguidovie Group ile yaptığı anlaşma gereği, üç yıl boyunca İtalya’nın en büyük yerel toplu taşıma firması için 120 adet alçak zeminli plug-in E-WAY üretecek. IVECO E-WAY elektrikli otobüsler, Autoguidovie Grubu’nun hizmet verdiği 46 milyon otobüs-km'lik bir alanda kullanılıyor olacak.


Autoguidovie Genel Müdürü Stefano Rossi, IVECO ile yapılan anlaşma sonrası yaptığı açıklamada, İtalya'daki en modern ve ekolojik filolardan birine sahip olacaklarını belirtti. İtalya’daki toplu taşıma alanındaki en büyük gruplardan biri olan Autoguidovie, yaklaşık 65 milyon avroluk bu anlaşmayla, İtalyan halkına hizmet edecek. 


Faaliyetlerini müşteri odaklı bir anlayışla sürdürdüklerini ifade eden Rossi, elektrikli araçlar aracılığı ile sıfır emisyonlu taşımacılık gerçekleştireceklerini belirtti. Elektrikli araçların çevre ve insan sağlığı bakımından ne kadar önemli olduğunu belirten Rossi, bu konuda insanların daha fazla teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi. Çevreci bir iş birliğine öncülük etmekten memnuniyet duyan Rossi, tam elektrikli şehir içi otobüslerle, ulaşım operatörlerini, sürücüleri, yolcuları, yani toplumun her kesimini, sürdürülebilir bir hayata taşıdıklarını söyledi.


Ağır, orta ve hafif ticari araçlar üretici sınıfında Avrupa lider firmalardan biri olan IVECO’nun yeni elektrikli otobüsleri, 2023 yılının ikinci yarısından itibaren İtalyanlar için hizmet vermeye başlayacak.



IVECO Otobüsleri Satış ve Ürünler Müdürü Stéphane Espinasse satışa dair duygularını şöyle ifade etti.

‘’E-WAY otobüslerimizle ülkedeki toplu taşıma araçlarının karbondan arındırılmasına katkıda bulunacağımız için oldukça heyecanlıyız. E-WAY, sorunsuz, sessiz ve titreşimsiz sürüş özellikleriyle hem sürücülere hem de yolculara son derece konforlu bir deneyim sunacak. IVECO BUS'un geliştirip ürettiği E-WAY elektrikli araçlar enerji kapasiteleriyle gün boyu yolcu taşıyacak güce sahip araçlardır.’’


 


AUTOGUIDOVIE Hakkında

Autoguidovie, İtalyan Yerel Toplu Taşımacılığında yer alan özel bir şirket. Autoguidovie 1.406 çalışanı ve 149 milyon Euro'luk cirosu ile kentsel ve banliyö toplu taşıma hizmetleri alanda lider bir markadır. Bugün doğrudan veya ortakları aracılığıyla ATI'de, Lombardiya, Emilia Romagna, Veneto ve Piedmont'ta varlığını sürdürmektedir. İtalya'nın en modern ve ekolojik otobüs filoları arasında yer alan Autoguidovie 1.230 otobüslük filosuyla 46 milyon otobüs-km'lik bir alanı yönetiyor. Daha fazla bilgi için: https://autoguidovie.it


IVECO BUS Hakkında

IVECO BUS, ticari ve özel araçlar alanında, küresel liderlerden biri olan Iveco Group N.V.'nin bir markasıdır.

Toplu taşıma sektörünün önemli oyuncularından biri olan ve Avrupa'nın lider otobüs ve tur otobüsü üreticileri arasında yer alan IVECO BUS, kamu ve özel sektör işletmecilerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayan geniş bir araç yelpazesine sahiptir.

IVECO BUS; okul servisleri,, şehirlerarası turizm otobüsleri,  BRT'ye özel versiyonları  her türlü yolcu taşımacılığı için ihtiyaç duyulan minibüsleri tasarlar ve üretir.

IVECO BUS, alternatif enerjili araçlardaki uzmanlığıyla, (sıkıştırılmış doğal gazla çalışan biyometan ile tamamen uyumlu ve elektromobilite alanında) her türlü taşıma ihtiyacına uyacak eksiksiz ürün yelpazesi sunar. IVECO BUS, kendini sürdürülebilir taşımacılığın tüm zorluklarının üstesinden gelen iyi bir iş ortağı olarak konumlandırır.

IVECO BUS, elektromobilite mükemmeliyet merkezi ile Fransa'nın Annonay Kenti’nde, Vysoké Myto'da, Çek Cumhuriyeti'nde, Brescia'da, İtalya'da ve Rorthais, Fransa'da olmak üzere dört üretim merkezinde 5.000'den fazla kişiyi istihdam etmektedir.

IVECO BUS ve IVECO yaygın servis ağıyla, Iveco Bus aracının tercih edildiği her yerde dünya çapında hizmet ve desteğini garanti etmektedir..


Türkiye’de IVECO

Çok geniş bir ürün gamına sahip olan Iveco hafif ticari araç segmentinde Daily, orta kamyon segmentinde Eurocargo, ağır vasıta segmentinde WAY serisi ile hizmet vermektedir. IVECO orta kamyon segmentinde hali hazırda % 30 pazar payına sahiptir.

IVECO 2022 sonu itibariyle Türkiye’de 3.5 ton ve üstü ticarı araç pazarında % 9 pazar payı ile üçüncü konumdadır.


Kaynak: www.iveco.com.tr

www.ivecobus.com


 www.ivecogroup.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..