Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni, Elektrikli, Leapmotor, T03, Çin ve Otomobil

Yeni Elektrikli Leapmotor Nisanda Türkiye’de!  Daha önce Malezyalı otomobil Proton ve Çek hafif kamyon Avia markalarını ithal eden şimdilerde ise Skywell'i Türkiye yollarına çıkaran Ulubaşlar Grup / Ulu Motor'un yeni markası Leapmotor oldu.




 Ulu Motor, başarıyla temsil ettiği Çinli SKYWELL markasının ardından bir başka Çinli elektrikli otomobil üreticisi Leapmotor’la da el sıkıştı. Süregelen görüşmelerin ardından Mart 2023 itibarıyla Leapmotor’un Türkiye distribütörlüğünü alan Ulu Motor, Nisan ayında ülkemize giriş yapacak yeni elektrikli otomobil markasının ilk teslimatlarını gerçekleştirmeyi hedefliyor. Elektronik ve yapay zeka teknolojilerinde yaklaşık 30 yıllık deneyime sahip birinci sınıf bir mühendis ve vizyon sahibi bir girişimci olan Zhu Jiangming tarafından 2015 yılında kurulan Leapmotor, 2022 yılında teslimatlarını bir önceki seneye göre yüzde 154 artırarak 111.168 aracı yeni sahipleriyle buluşturmasıyla da dikkat çekiyor.  




Otomotiv, bilişim, inşaat, gayrimenkul ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Ulubaşlar Grubu’nun otomotiv şirketi Ulu Motor, Kasım 2021’de SKYWELL ile başlattığı elektrikli otomobil marka temsilciliklerine bir yenisini daha ekledi. Mart 2023 itibarıyla Çinli Leapmotor’un Türkiye distribütörlüğünü üstlenen Ulu Motor, yeni iş birliği kapsamında Leapmotor markasına ait modelleri çok yakında ülkemizde yollara çıkarmaya hazırlanıyor.  




Tüm tüketicilere en iyi akıllı mobilite deneyimini sunmaya çalışan, Hangzhou, Çin merkezli lider bir akıllı elektrikli otomobil şirketi olan Leapmotor, elektronik ve yapay zeka teknolojilerinde yaklaşık 30 yıllık deneyime sahip birinci sınıf mühendis ve vizyon sahibi bir girişimci olan Zhu Jiangming tarafından 2015 yılında kuruldu. Kullanıcılarına en rafine mobilite deneyimini sunmayı misyon edinen Leapmotor, kuruluşundan günümüze elektrikli otomobilleri, elektronik ürünler olarak ele alıyor.




 Leapmotor, Çin merkezli tek saf elektrikli araç şirketi olma iddiasıyla eksiksiz Ar-Ge yetenekleriyle araçlarındaki tüm temel sistemleri ve elektronik bileşenleri kendi bünyesinde tasarlıyor ve üretiyor. Çin merkezli dikey entegre yapılanmalı elektrikli araç üreticisi olan Leapmotor, tamamı elektrikli SUV C11, sedan C01, 5 kapılı şehir otomobili T03 ve coupe S01 modellerini üretiyor. Şirket, 2022 yılında teslimatlarını bir önceki yıla oranla yüzde 154 artırarak toplam 111.168 araç teslimatına ulaştı. 

11 yorum:

  1. Bildiğim kadarıyla Nisan ayında Çinli Voyah ve Forthing de Türkiye'ye gelecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcar plaza getirecek Voyah ve Forthing'i

      Sil
  2. Tofaş da büyük bir Çinli elektrikli oto firması ile büyük anlaşma yaptı diyorlar. Sanırım anlaşmada Türkiye de üretim de olabilir.

    YanıtlaSil
  3. Bu kadar fazla Çinli markanın aynı anda girmesi işgal altındaymış gibi hissettiriyor. Ülkemizde üretim yapan tüm fabrikaların dönüşümlerini tamamlayıp elektrikli araçlarını piyasaya sunmasını temenni ederim. Çin markaları fiyat avantajı sunuyor evet ama safi dış ticaret açığı sadece.

    YanıtlaSil
  4. İlk geldiği zaman 400 bin civarıydı şimdi yeni parti gelse kimbilir kaç para olacak...

    YanıtlaSil
  5. Geliyor DU... Çin'den gelen tam elektrikli araçların ek gümrük vergisi %20'den %50'ye çıktı. Şimdi Ulu Motor ne kadar sövse yeri. BYD ile kim anlaşmıştı bilmiyorum ama onlar da... E bu Otomotiv Distribütörleri dernekleri filan ne işe yararlar? Madem böyle durumlarda cesaret gösterip karara karşı çıkmayacaklar, kapatıp gitsinler o halde...

    İnsanların uygun fiyatlı elektrikli araç alma hayalleri TOGG'a kurban edildi. Yanlış anlaşılmasın TOGG düşmanı değilim. Hatta çok sevinçliyim fakat yüce hükümetimiz yine fakirin umuduna göz dikmeyi kendine uygun gördü. TOGG'un uygun fiyatlı bir serisi olmayacak ki? Bari bırak A sınıfı elektrikli araca göz dikme arkadaşım! Hayır bir de karar firmanın Çinli olup olmadığına bakmıyor. Çin'de üretilen tüm elektrikli araçlar diyor. Yani örneğin Dacia Spring bekleyen varsa aranızda unutun onu. O da Çin'de üretiliyordu, ona da %50 ek vergi geldi. Ya da Çin'den Tesla gelir uygun fiyata hayali varsa onu da unutun. Tek umudumuz bu Çinli firmaların Çin dışında üretim yapıp Türkiye'ye ihraç etmesi. Ya da hükümet değişikliği...
    Sadece uygun fiyatlı elektrikli araç hayalimizi yıkmakla kalmadılar, aynı gün insanların ulaşabildiği telefonlara da göz diktiler. Eskiden zaten saçma bir kararla 200 dolardan ucuz telefonların ülkeye girişte 200 dolar üzerinden vergilendirilmesini öngörüyordu. Bu yüzden uygun fiyatlı telefon diye bir şey kalmamıştı. Şimdi daha da ultra saçma bir kararla bunu 350 dolara çektiler. Kısaca doları 20'ye yuvarlasak 7000 TL'ya, düşünün ülkeye 150 dolarlık telefon gelse, telefonun kendisi 3000 TL ama üzerinde 7000 TL üzerinden hesaplanmış %95 vergi ile neredeyse 10.000 TL'ya satılacak.


    Kısaca bir şey sahibi olmamızı istemiyorlar arkadaşlar. Zorlarına gidiyor "fakir" insanların mutlu olması...

    YanıtlaSil
  6. 400 km menzil 109 hp motor. Hızlı şarj vs. Özellikler iyi gibi Ancak fiyatın 600 Bin TL üzeri olacağı söyleniyor. Elektrikli ucuz otomobil zaten yok. Yapacak bir şey yok. Yuki Amy nin bile 250 Bin TL olduğunu düşünürsen bunun fiyatı normal aslında.

    YanıtlaSil
  7. Proton’u süper temsil ettiler de Çinliler kaldı…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insanlara bir şans tanıyın lütfen. motive edin.

      Sil
    2. Kaç yıldır yeni model Proton gelmiyor..

      Sil
  8. Çin den gelen elektrikli otomobillere %40 ilave gümrük geldi nasıl cazip olacak?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..