Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Nissan Ariya, 5 Yıldız, Green NCAP

Araçların sürdürülebilirlik performanslarını çeşitli testlerle ölçen bağımsız girişim Green NCAP Nissan Ariya için 5 yıldız verdi. Temiz hava, enerji verimliliği ve sera gazı testleri olmak üzere 3 ayrı bölümden oluşan Green NCAP’te Nissan Ariya 10 üzerinden 9,6 puan ortalamasıyla tam not aldı.




Egzoz borusu bulunmayan Nissan Ariya temiz hava testinden 10/10 tam puan alırken enerji verimliliği endeksinden 9,3/10 ve sera gazı endeksinden 9,5/10 gibi yüksek puanlar aldı.  Testler standart yol sürüşü için -1 derece soğuk havada gerçekleştirilirken Ariya’nın tüketimi yaklaşık 24 kWh/100 km olarak gözlemlendi. Bu seviyede Green NCAP tarafından kullanılabilir batarya kapsitesi 89,6 kWh olarak ölçülen Nissan Ariya resmi olarak tüketiciye sunulan rakamlardan daha iyi bir performans ortaya koydu. Green NCAP raporunda yer alan bir diğer önemli ayrıntı ise 11 kW güç ile sarj edilen Ariya’nın sarj olurken tükettiği elektriğin toplam verimliliğinin %91,6 olarak kaydedilmesi. Green NCAP raporda bu veri için “Green NCAP tarafından şimdiye kadar ölçülen en yüksek değer” notunu düştü.



Nissan AMIEO Bölgesi Ürün Stratejisi ve Fiyatlandırma Bölge Başkan Yardımcısı Arnaud Charpentier konu ile ilgili “Nissan olarak 2030 hedefimizde belirttiğimiz gibi sürdürülebilirlik ve elektriklendirme yolculuğumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Green NCAP’in Ariya’yı bu ekolojik devrimin öncüsü olarak konumlandırmasından son derece memnunuz, bu başarıda emeği olan herkesle gurur duyuyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..