Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

MX, MX1, MX2, MX2 junior, MX125, Senior, Veteran, Kadınlar, 65 cc, 85 cc sınıflarında ki AfyonKros'a 181 sporcu katıldı

Afyonkarahisar, bu hafta sonu genç yarışçıların mücadele ettiği Avrupa 65 & 85 cc Motokros Şampiyonası ve Balkan Motosiklet Birliği (BMU) Avrupa Motokros Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Afyonkarahisar Belediyesi destekleriyle yapılan şampiyonaya Balkan ülkeleri Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Makedonya, Moldova ve KKTC’den 181 sporcu katıldı.




Şampiyonada MX, MX1, MX2, MX2 junior, MX125, Senior, Veteran, Kadınlar, 65 cc ve 85 cc kategorilerinde yarışlar düzenlendi.


Afyon Motor Sporları Merkezi Motokros Parkurunda Anadolu Motor Sporları Kulübü organizatörlüğünde düzenlenen Avrupa Gençler EMX 65 sınıfından birinci Ana Kolnookov (Sırbistan), ikinci Pavel Markov (Bulgaristan), üçüncü Marian Daniel (Romanya), EMX 85 sınıfında birinci Sami Dumitru (Romanya), ikinci Georgi Ginov (Bulgaristan) ve üçüncülüğü de genç sporcumuz Efe Okur elde etti.


BALKAN ŞAMPİYONASI'NDAN 4 KUPA KAZANDIK

Balkan Motosiklet Birliği (BMU) Şampiyonasında MX 65 sınıfında birinci Ana Kolnookov, ikinci Pavel Markov, üçüncü Marian Daniel, MX 85 sınıfında birinci Sami Dumitru, ikinci Kiril Silivinschi, üçüncü Georgi Gino, Senior sınıfında birinci Kadir Masar, ikinci Atans Petrov, üçüncü Veselin Malinov, MX125 sınıfında birinci Ventcislav Toshev, ikinci Danail Stefanov, üçüncü Mihail Golovicichin. MX sınıfında birinci Hiristian İliovski, ikinci Nicole Cociu, üçüncü Arif Şişman. MX1 sınıfında birinci Aleksandır Kurashev, ikinci Mustafa Çetin, üçüncü Batuhan Demiryol. MX2 sınıfında birinci Nikolay Malinov, ikinci Ventcislav ve üçüncü de Danail Stefanov oldu. 




GENÇLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NDA DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye Motokros Şampiyonası'nda ise 65 cc sınıfında birinci Berat Şenkalaycı, ikinci Uluç Taşöz, üçüncü Çağatay Çoklar, 85 cc sınıfında birinci Mehmet Emin Hıd, ikinci Ali Akkafa, üçüncü Hasan Hüseyin Baş, MX sınıfında birinci Arif Şişman, ikinci Salih Çarpışantürk ve üçüncü Celil Adıberi, Senior sınıfında birinci Erdem Gülüş, ikinci Hüseyin Neziroğlu, üçüncü Teyyar Gürpınar, Veteran sınıfında birinci, Hüseyin Neziroğlu, ikinci Ceyhun Kalfalı, üçüncü Metin Esentürk. MX2 Junior sınıfında birinci Ömer Uçum, ikinci Baran Bulut Kocaman, üçüncü Yiğit Ali Selek. MX1 sınıfında birinci Aleksandır Kurashev, ikinci Mustafa Çetin, üçüncü Batuhan Demiryol, MX 2 sınıfında birinci Ömer Uçum, ikinci Ata Yağız Kuzu, üçüncü Emircan Şenkalaycı, Kadınlar sınıfında birinci Selen Tınaz, ikinci Irmak Yıldırım ve üçüncü ise Beyza Tohum oldu.


BAŞKAN ZEYBEK: DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASINDA BULUŞMAK ÜZERE

Ödül töreninde konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek tüm katılımcıları tebrik ederek, "Sizleri Afyonkarahisar'da ağırlamaktan son derece mutluyuz. İyi ki varsınız. Sizin için ne yapsak azdır. Avrupa Şampiyonası'nda kazasız belasız yarışlar tamamlandı. Yarışan çocuklarımıza ve sporcularımızda başarılar diliyorum. Afyonkarahisar olarak Valimiz, Milletvekillerimiz ve İl Genel Meclisi Başkanımızla birlikte yanınızdayız, emrinizdeyiz. Dünya Motokros Şampiyonası'nda tekrar şehrimizde sizinle buluşmak istiyoruz." dedi.  


Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, dünyanın en iyi parkurlarından olan Afyonkarahisar'da Türkiye, Avrupa Gençler ve BMU Motokros Şampiyonalarını gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Başkan Uçar, “Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak motokros sezonumuzu motorsporlarının merkezi Afyonkarahisar’da açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hafta sonu üç büyük organizasyonu bir arada sporseverlere yaşatmış olacağız. 181 sporcu ile rekor bir katılım sağlandı. Bu organizasyona Afyonkarahisar Belediyemiz ve Valiliğimiz çok büyük emek sarf etti. Ben destek olan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.


Kaynak/Alıntı; TMF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..