Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Lada X-cross 5 Yollara çıkıyor, D Sınıfı Sedan Yakında

Yeni bir orta sınıf crossover olan LADA X-cross 5, JSC'nin yeni ortaklarından biriyle  geliştirildi.. AVTOVAZ. Toplamda, yıl sonuna kadar LADA St. Petersburg, C ve D sınıfı 10.000'e kadar araç imal etmeyi ve 2024'ten itibaren St. Petersburg ve Leningrad Bölgesi'nden tedarikçilerin katılımıyla yerli parça oranını arttırmayı planlıyor.



Avtovaz yetkilileri; “Hem LADA X-cross 5 modelinin yerelleştirilmesinin hem de D sınıfı sedan üretiminin 2024'teki organizasyonunu göz önünde bulundurarak. Bu planları hızlı bir şekilde uygulamaya koymak için, şimdiden bir, Rus otomotiv bileşenleri, hammadde ve malzeme tedarikçileri havuzu oluşturulmuş. Bunların arasında St. Petersburg'dan birçok firma var” derken, 



“Altı aydan kısa bir süre içinde fabrika ekibi, AVTOVAZ uzmanlarının desteğiyle yeni araba modellerinin üretimi için bantları tamamen hazırlamayı başardı. Bu benzeri görülmemiş kısa sürede, konveyör yeniden yapılandırıldı, lojistik şemalar değiştirildi ve personel eğitildi. İlk seri LADA X-cross 5'in piyasaya sürülmesi, yapılan işin başarısını teyit ediyor.. Yeni araba birçok yönden şirketimiz için önemli. LADA, tarihinde ilk kez, markamıza yeni müşteriler çekmeye yardımcı olacak daha yüksek bir model geliyor . 2023 yılında St.Petersburg'daki yeni otomobillerin toplam üretim hacmi 10 bin adede kadar ulaşabilir, önümüzde D segmentindekiler de dahil olmak üzere yeni modeller gelecek..



Rusya Devlet Başkanı, ülkenin ithal ikamesini ve teknolojik egemenliğini sağlama görevini belirledi. Vladimir Vladimiroviç Putin adına Otomotiv Sektörünün 2035'e Kadar Kalkınma Stratejisi geliştirildi ve onaylandı. Petersburg, uygulanmasına aktif olarak katılmaktadır. Rusya'nın araç üretiminde şehrimizin payı yüzde 20 civarındaydı” dedi. AVTOVAZ'ın St. Petersburg sahasındaki imalatın mümkün olan en kısa sürede başlatıldığını kaydetti. Kimse bunun yapılabileceğine inanmadı ama biz yaptık. Bu tür projeler sayesinde otomotiv endüstrisi, St. Petersburg endüstrisinin temel sektörlerinden biri olmaya devam edecek” ifadesini kullandılar.



St. Petersburg'daki tesiste LADA X-cross 5 üretimine yönelik hazırlıkların bir parçası olarak, ana konveyörün yanı sıra dahili lojistik ve montaj üretim süreçleri de dahil olmak üzere ekipman mümkün olan en kısa sürede modernize edildi. Personel eğitimi ve teknoloji geliştirme amaçlı bir araç deneme grubu yapılmıştır. Hazırlık çalışmalarının çoğu, LADA St. Petersburg fabrikasının uzmanları tarafından bağımsız olarak gerçekleştirildi.



LADA X-cross 5 otomobil, 160 beygir gücündeki turboşarjlı motor ve 7 vitesli otomatik şanzımanın yanı sıra ADAS akıllı güvenlik sistemi (sürücü yorgunluk kontrolü, şeritten ayrılma uyarısı, uyarlanabilir uzun far değiştirme, çepeçevre görüş sistemleri, acil frenleme vb.), bir multimedya sistemi ve panoramik bir tavan. LADA X-cross 5'in satışlarının 2023'ün üçüncü çeyreğinde başlaması planlanıyor.



T
eknik Özellikler

Motor Hacmi, 1500 cc 
Yakıt, Benzin (turbo)
Motor Gücü; 160 beygir
Tork; 258 Nm
Şanzıman; 7 ileri otomatik




Rusya pazarında muhtemel rakipler arasında Chery Tiggo 7, Changan СS35, Geely Atlas. JAC JS4 ve Moskvich 3 bulunuyor..


Rus VAZ Firması, bu aracı, Çin'in FAW şirketiyle beraber hazırlamış durumda. Söz konusu araç Bestune T77 modelinin Lada versiyonu olarak Rusya'da imal edilmeye başlandı.T77 son yıllarda Rusya pazarında satılıyordu. X-cross sonrası Rusya satışı bitirilebilir!



Kaynak; www.lada.ru
http://www.faw.com/

6 yorum:

  1. Vesta Modeline Samara dõneminden kalma 8 valfli Motor ( 90 Beygir ) alternatif secenek olarak satisa sunuldu. Iyi günler . Metin

    YanıtlaSil
  2. Ucuz bir seçenek sunarak satış rakamını yukarı çekmek istiyorlar.. Rakipler ağırlıkla Çin arabaları.. Selamlat Üstad..

    YanıtlaSil
  3. Aleykümselam. Maliyeti düsük tutmak icin heryerden kisitlamalar yapiyorlar , Euro 5 Motor monte ediliyor fakat tüketici yinede cok kizgin ,lakin Vesta ve diger modellerin fiyati ikiye katlandi. Faw ile ortak bir model üretecekler ( konusunu paylasmisin ) , Cin liler Rusya otomotiv Pazarini ele gecirdiler gibi...saygilar Y. Üstad

    YanıtlaSil
  4. Avrupalı üreticilerin Rusya dan çekilmesinden sonra Rusya, çareyi Çinli üreticiler ile iş birliği yapmakta buldu demek ki. Moskvich 3 de Çinli JAC JS4'ün Rus versiyonuymuş. Daha önce Volga da Amerika lı Chrysler (chrysler sebring altyapısı ile) ile birlikte Volga siber i üretmişti. Bakalım belki de moskvich den sonra Volga da tekrar Otomobil üretmeye karar verir. Öyle bir karar alırlarsa büyük ihtimal onlarda Çinli bir üretici ile işbirliği yaparlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lada ve Rusya için Çinli otomobiller yardım eli oldu. Zaten Rusya pazarında Çin markaları artık daha etkin. Fiyatları da nispeten hesaplıdır, Ambargo etlielmiyor ve sınır komşularılar..

      Sil
    2. Son darbe girişiminden sonra Rusya nın Batıya daha çok kapanıp kendini daha da fazla Çin e açacağını varsayabiliriz. Batının Rusya nın üstüne bu kadar gitmesi Rusya yı daha fazla Çin e itiyor. Bunun sonu 3. dünya savaşına kadar gider.
      Savaşların sebebi sadece askeri değildir. Sanayi ve ekonomik olarak da karşı safa itmek de dünya yı kutuplaştırır.

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..