Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otokar'dan Bir İlk; Yeni Alpar Tanıtıldı

 Türkiye'nin ve Avrupa'nın önde gelen savunma ve otomotiv firmalarından Otokar, Savunma Araçları Fuarı IDEF'23'e sayılı günler kala Sakarya’daki fabrikasında düzenlediği basın toplantısıyla  dünya genelinde fark oluşturan kabiliyetlerini anlattı; yeni araçlarını tanıttı.




Otokar’ın toplantıdaki süprizi ALPAR Ağır Sınıf Paletli İnsansız Zırhlı Aracı oldu. ALPAR, silahlı kuvvetlerin robotik ve insansız kara aracı ihtiyacını karşılamak üzere, muharebe sahasında insanlı ve insansız unsurlarla beraber görev icra edebilecek şekilde insansız bir platform olarak Otokar tarafından geliştirildi.15 ton azami yüklü ağırlığa sahip araç, sahip olduğu otonom sistemler ve yapay zeka sistemleriyle şu konulara çözüm bulmayı hedefliyor:




- Muharebe sahasında personel riskini azaltmak
- Yapay Zeka ve veri analitiğinin kullanılmasıyla sahadaki personel sayısını azaltarak, başta rutin görevler olmak üzere görevlerin başarısını artırmak


- İnsansız Hava Araçları ve muharebe sahasındaki diğer unsurlar ile haberleşerek muharebe sahasındaki etkinliği arttırmak




ALPAR düşük termal izi, uçakta taşınabilme özelliği ve hızlı değiştirilebilen batarya altyapısı ile dikkat çekiyor. Üstelik ALPAR, bünyesinde taşıyabildiği bir mini insansız kara aracı sayesinde görev kabiliyetini de arttırıyor.

İnsansız olarak tasarlanmış ilk ağır kara aracı olan ALPAR, Türkiye savunma sanayisi için bir ilk olma özelliğini taşıyor. Seri hibrit elektrikli tahrik altyapısına sahip, tamamen sessiz görev yapabilen araç otonom ve uzaktan komuta ile görev yapabilme özelliğine sahip.




Kaynak; https://twitter.com/OtokarAS
https://defense.otokar.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..