Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Bir ilk; İETT'den motorlu acil müdahale ekibi

İstanbul’da toplu taşımanın %60’ı İETT’nin işletmesinde olan otobüs ve metrobüslerde gerçekleşiyor.İETT, 1 günde 800 farklı hatta 55 bin sefer yapıyor ve 1 yılda yaklaşık 1 milyar 250 milyon yolculuk gerçekleştiriyor. İstanbul’un her noktasında verilen toplu ulaşım hizmetinin daha kaliteli olması için de İETT yeni ve farklı projeleri hayata geçiriyor.





Bu kapsamda İETT tarihinde ilk kez motorlu acil müdahale ekibi kuruldu.

Avrupa Yakası’nda 2, Anadolu Yakası’nda ise 1 ekip olmak toplam 3 ekip, çift vardiya olarak sürekli olarak göreve hazır olacaklar. Olası her türlü acil durum noktasına motorları ile hızlıca ulaşarak müdahale edebilecekler.



Bu sayede; İETT şoförlerinin talep edebileceği acil ihtiyaçlara, güzergahları olumsuz etkileyebilecek olası yol kapanmalarına, otobüs tahsisi yapılan büyük etkinliklerde ihtiyaç duyulabilecek anlık koordineye ve şehir içindeki trafik kazaları gibi olaylara çok hızlı ve etkili müdahale edilebilecek. 



İETT’nin motorlu acil müdahale ekibinde görev alacak kişiler ise daha önce kurumda otobüs kaptanlığı yapmış ve şehrin toplu ulaşım hatlarına hakim olan,  motorsiklet ehliyeti sahibi, özel yaşantısında da motorsiklet kullanan, “temel motosiklet sürüşü” ve “vaka analiz” sınavlarını başarıyla geçmiş 19 kişiden oluşturuldu.


Kaynak/Alıntı; https://iett.istanbul/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..