Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

VDL Groep ve Toyota'dan hidrojenle çalışan kamyon

 Toyota Motor Europe ile VDL Groep arasında geçen Mayıs ayında duyurulan işbirliğinin ardından, şirketler şimdi ilk yakıt hücreli demo kamyonunu piyasaya sürdü. Toyota'nın yakıt hücresi teknolojisini VDL ağır hizmet kamyonlarına entegre ederek Toyota, Avrupa'daki lojistik operasyonlarını karbondan arındırmayı hedefliyor.



Bu ilk demo kamyon, yol testi yapmak ve projenin sonraki adımlarına yönelik iyileştirmeleri değerlendirmek için kullanılacak. VDL Groep, Toyota'nın lojistik sağlayıcıları VOS Transport Group, CEVA, Groupe CAT ve Yusen tarafından kullanılacak dört yakıt hücreli kamyon daha hazırlıyor. 



Bu nakliye şirketleri, hidrojen kamyonlarını Belçika (Antwerp), Fransa (Lille), Almanya (Köln) ve Hollanda'dan (Amsterdam ve Rotterdam) geçen günlük lojistik rotalarında kullanarak projeye büyük katkı sağlayacak. Dört rotanın her birinde yedek çözümler de dahil olmak üzere en az bir hidrojen yakıt ikmali istasyonu (HRS) bulunuyor.



Tüm taraflar arasındaki işbirliğinin, yakıt hücreli kamyonların kamuya açık yollarda nasıl konuşlandırılacağına ilişkin öğrenilenleri pekiştirmesi ve Avrupa'nın ekolojik enerji geçişine katkıda bulunması bekleniyor. 5 yıllık denemenin, Avrupa çapında AFIR gerekliliklerini karşılayan sürdürülebilir bir hidrojen altyapısının daha da geliştirilmesini teşvik etmesi ve daha fazla karbon nötr hidrojen mobilite çözümlerinin ortaya çıkmasına olanak sağlaması bekleniyor. 




Bu proje, Toyota'nın lojistiği karbondan arındırma girişimlerini tamamlıyor ve 2040 yılına kadar tamamen karbon nötr hale gelme yönündeki uzun vadeli hedefini destekliyor. Şirket, binek otomobillerin elektrifikasyonunun ötesinde, sürdürülebilir ve erişilebilir sıfır emisyonlu hidrojen ekonomisi. Bu nedenle, güvenilir ve etkili çözümleri test etmek ve sağlamak için tüm mobilite sektörlerinden ve farklı becerilere sahip şirketlerle ortaklık kurmaktadır.



VDL Özel Araçlar Hakkında

VDL Özel Araçlar, karayolu ve arazi araçlarına yönelik akülü elektrik ve hidrojen çözümleri alanında uzmandır. Fason üretici olarak, küçük ve orta ölçekli seri (parça) sıfır emisyonlu araçlar için üretim kapasitesi sağlıyoruz. Ayrıca, uygulamanız için alternatif bir aktarma organının tamamen geliştirilmesine kadar ürün geliştirme, prototip oluşturma ve sıfır emisyonlu aktarma organlarının sertifikasyonu gibi alanlarda da destek verebiliriz. VDL Özel Araçlar, müşterilerine dünyayı daha temiz bir yer haline getiren araç çözümleri sunma olanağı sağlar. Geçmişimiz, çeşitli uygulamalarda otobüsler ve yolcu otobüsleri için şasilerin geliştirilmesi ve üretilmesinde yatmaktadır. Bu deneyim sayesinde 20 yılı aşkın bir süre önce sıfır emisyonlu aktarma organları geliştirmeye başladık. Bu bilgi ve deneyim, son yirmi yılda otobüs ve kamyon gibi orta ve ağır karayolu taşıtlarına yönelik çeşitli hidrojen ve akülü elektrik çözümlerinin geliştirilmesinde kullanıldı. Mühendislik ekibi, bu ve diğer çözümleri mevcut üçüncü taraf araçlara entegre etme kapasitesine sahip. Örnekler arasında inşaat, tarım, liman veya havaalanı ekipmanları yer almaktadır. Ayrıca fason üretici olarak üçüncü şahıslara da sıfır emisyonlu araçlarını tesislerimizde üretme olanağı sağlanıyor.

VDL Özel Araçlar, genel merkezi Hollanda'nın Eindhoven Brainport bölgesinde bulunan uluslararası endüstriyel aile şirketi VDL Groep'in bir parçasıdır. 1953 yılında kuruldu ve 70 yıl sonra, Van der Leegte ailesinin üçüncü nesli 2017'den bu yana grubun başında bulunuyor. VDL Groep'ün 16.000'den fazla çalışanı var ve 19 ülkede faaliyet gösteriyor. Grup, her biri kendi uzmanlığına sahip, yoğun bir şekilde birlikte çalışan 100'den fazla faaliyet gösteren şirketten oluşmaktadır. Bu şirketlerin faaliyetleri 'VDL'nin beş dünyası'nda özetlenebilir: Bilim, Teknoloji ve Sağlık, Mobilite, Enerji ve Sürdürülebilirlik, Altyapı Teknolojisi ve Gıda Teknolojisi. 2022'deki toplam yıllık gelir 5,752 milyar Euro.




_ VDL, grup (içindeki firma (veya firmalar)  olarak bazı BMW ve Mini modellerini de imal ediyor.
Diğer taraftan Türkiyemiz de de elektrikli ve hidrojen girişimleri var, fakat yeterli değil! İlgili kurumlardan yeterli destek alıp  almadıkları soru işareti içeriyor. Hidrojenle ilgili Karsan ve Temsa'nın girişimlerde bulunduğunu biliyoruz.. (otometre.com/otolist.blogspot.com)
 


Kaynak; www.toyota.eu/
www.vdlgroep.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..