Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Toyota Hilux Champ

 Toyota Motor Corporation (Toyota) ve Toyota'nın Tayland'daki araç satış ve üretim şirketi Toyota Motor Thai Co., Ltd. (TMT), yeni IMV serisi *1 modeli IMV 0 *2 için 27 Kasım'da Bangkok'ta bir lansman etkinliği düzenledi . JAPAN MOBILITY SHOW 2023'te tanıtılan modelin siparişleri artık kabul ediliyor.



IMV serisi, o dönemde Asya Bölgesi İcra Kurulu Başkanı ve şu anki Yönetim Kurulu Başkanı olan Akio Toyoda'nın liderliğinde geliştirildi. IMV serisi , Asya halklarıyla birlikte Asya ekonomisine katkıda bulunma umuduyla genchi-genbutsu ruhuyla yerel mühendislerle geliştirildi .



Kamyonetin 2004 yılında Tayland'da piyasaya sürülmesinden bu yana, dünya çapında 180'den fazla ülke ve bölgede tanıtıldı ve çağın ve yerel toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde geliştirildi. Tayland'da IMV serisi, günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası olan yerel bir favori olarak kabul ediliyor. IMV, 2,7 milyon adedi aşan yurt içi satış ve 4 milyon adedi aşan ihracatla Tayland ekonomisine katkıda bulundu.



Otomotiv endüstrisi gelişmeye ve müşteri ihtiyaçları çeşitlenmeye devam ettikçe Taylandlı müşterilerin yaşam tarzları da değişmeye devam ediyor. IMV serisi için Toyota, gerçekten uygun fiyatlı ve müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayan bir IMV kamyonet  hazırlamak amacıyla kökenlerine dönmeye karar verdi. Yerel mühendisler, müşteri yaşam tarzlarını kapsamlı bir şekilde araştırdıktan sonra IMV 0'ın geliştirilmesine öncülük ettiler *3 .






Hilux Champ 2.4L dizel motor, MT・AT, uzun dingil mesafesi (özellikle Tayland için)

Hilux Champ, kişiselleştirilebilirlik sayesinde iş hayatından özel hayata kadar vizyonunuzu gerçeğe dönüştürmenize ve hayatınızı daha renkli hale getirmenize yardımcı olan bir mobilite aracı.. Tayland'daki lansmanda 11 kişiye özel model tanıtıldı.. Kısa ve uzun dingil mesafeli versiyonları, üç motor tipi 2,0 L benzinli motor, 2,7 L benzinli motor ve 2,4 L dizel motor seçenekleri var. 



Özel aksesuarların cıvata ve somunlar kullanılarak kolayca takılabilmesi için aracın çeşitli yerlerinde cıvata delikleri bulunuyor. Ayrıca kişiselleştirme talep eden müşterilere TMT, 100'den fazla aksesuar üreticisi hakkında bilgi sunarak her müşterinin kişiselleştirilmiş ekipmanlardan yararlanabilmesini sağlıyor. TMT, modeli Samrong Fabrikasında imal edecek.



Toyota ve TMT, Tayland'daki otomobil endüstrisini geliştirmek ve herkesin özgürce hareket edebileceği daha iyi bir mobilite toplumu oluşturmak için çaba göstermeye devam ediyor. Ayrıca Toyota, motor sporları aracılığıyla Asya bölgesinde karbon nötrlüğü teşvik etmek amacıyla IDEMITSU SUPER ENDURANCE Yarışı'na 22-23 Aralıkta  katılacak.


 

Toyota Hilux Champ'ın (2.4 L) Teknik Özellikleri

Kabin 2 koltuk

Uzunluk (mm) x Genişlik (mm) x Yükseklik (mm) 5.300 / 1.785 / 1.735

Dingil mesafesi (mm) 3.085

Sürüş sistemi 2WD

Boş ağırlık (kg) 2.790

Minimum dönüş yarıçapı (m) 5.4

Maksimum yük 1 ton

Motor 2.4L dizel motor

Şanzıman 5MT, 6AT



Kaynak; https://global.toyota/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..