Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Başak Traktör, Versatile Traktörün de sahibi olan Bühler Industries'i satın aldı

 Bühler Industries ve ASKO Holding, ASKO Holding'in yüzde yüz iştiraki olan Başak Traktör'ün, Kombine Factory Rostselmash Ltd.'ye ait Bühler Industries'in tüm ortak hisselerini satın almak üzere kesin anlaşma imzaladığını duyurdu. NewsWire Canada basın açıklamasına göre, Başak Traktör tarafından satın alınacak hisseler, tedavüldeki tüm hisselerin yaklaşık %97'sini temsil ediyor.



Ayrıca Başak Traktör, Bühler Industries'in Rostselmash'a olan borcunun tamamını satın alacak. ASKO tarafından ödenecek toplam nakit satın alma fiyatı 60,5 milyon CAD'dir.



Anlaşma, Bühler Industries tarafından Temmuz 2023'te duyurulan uzun vadeli bir yatırım ortağı belirlemek için başlatılan sürecin doruk noktasıdır.



"ASKO Holding ile ortak olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. ASKO Holding'in tarım ekipmanları endüstrisindeki derin anlayışının ve katılımının, şirketin gelecekteki büyüme ve yenilik potansiyeline ulaşmasına yardımcı olacağına inanıyoruz." dedi.



ASKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Konukoğlu, "Bühler Industries ve ikonik markaları Versatile ve Farm King, tarım endüstrisinde derin bir geçmişe ve mirasa sahiptir ve işinin evriminde bir sonraki adımları atmak için Bühler Industries ile birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz" dedi.







Merkezi Sakarya'da bulunan Başak Traktör, 1914 yılında tarım aletleri ve makineleri üretimine başlamıştır. Zaman içerisinde Ford ve daha sonra Steyr markalı traktörlerde imal etti. Bugün şirket, 120 beygir gücüne kadar traktörlerin yanı sıra toprak işleme, dikim ve bitki koruma makineleri, hasat ve bahçe ekipmanlar  imal ediyor.

VERSATILE, mafsallı dört tekerlekten çekişli traktörleri seri üreten ve pazarlayan ilk Kuzey Amerikalı üretici olma iddiasına sahiptir. Versatile'ın 50 yılı aşkın bir süre önce açılmasından bu yana, Winnipeg, Manitoba, Kanada'daki Clarence Avenue'deki tesis 100.000'den fazla traktör üretti. Günümüzün ürün yelpazesinde 405'ten 620'ye kadar mafsallı dört tekerlekten çekişli traktörler; 530'dan 620'ye kadar paletli birimler; 175'ten 365'e kadar sabit çerçeveli ön tekerlek destekli traktör modelleri; ve ayrıca eksiksiz bir toprak işleme ekipmanı serisi.


Versatile'ın Winnipeg, Manitoba'daki şirket merkezi, 700.000 metrekarelik bir üretim tesisine ev sahipliği yapmaktadır. Konumda ürüne özel üretim, montaj, mühendislik, araştırma/geliştirme ve test sahası tesisleri bulunmakta.




https://www.buhlerindustries.com/
https://www.versatile-ag.com/
https://basaktraktor.com.tr/
https://www.asko.com.tr/

1 yorum:

  1. Versatile Traktör 606 beygir e kadar traktör üreten hatta biçer döver bile yapan bir şirket. 60 milyon dolar şaka gibi bir fiyat. Neden bu kadar ucuza satılmış anlamadım? Üstelik Kanada lılar Türklere pek olumlu bakmıyorlar. Türk Başak traktör e nasıl satılmış bu marka hayret.
    Ama iyi bir şey tabi ki. Başak traktör e de teknoloji transferi gerçekleşir. Başak traktör daha büyük traktörler üretmeye başlar böylece. Hatta Başak diye biçer döver bile görürüz belki. Bakalım. Güzel haber gibi duruyor?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..