Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Günsel ve Bayrağımızın kırmızısı, Mavi vatanımızın mavisi, Kıbrıs’ın yeşili, Gökyüzü mavisi, Taş grisi

 GÜNSEL B9 ile gerçekleştirdiği test sürüşünün ardından açıklama yapan Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, GÜNSEL’in özgün tasarımını çok beğendiğini vurgulayarak, “Prototip olmasına rağmen satışa hazır olduğunu hissettiğim bir araç kullandım” dedi. Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yerli ve milli otomobili GÜNSEL’i yerinde görmek için KKTC’ye gelerek üretim tesisinde incelemelerde bulundu. 




Öncesinde, Dr. Suat Günsel Camii’nin açılışına da katılan Mehmet Fatih Kacır GÜNSEL’e Togg marka makam aracı ile geldi.

GÜNSEL’de, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel, Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti ve GÜNSEL Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel ve GÜNSEL Yönetim Kurulu üyelerinin karşıladığı Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu da eşlik etti. GÜNSEL’in ilk modeli B9 ile gerçekleştirdiği test sürüşünün ardından, Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde bulunan GÜNSEL Üretim Tesisleri’nde incelemelerde bulunan Kacır, GÜNSEL’in geliştirme süreci, tasarım ve mühendislik özellikleri ve seri üretim planları ile ilgili de detaylı bilgiler aldı.




Mehmet Fatih Kacır: “Türkiye Cumhuriyeti olarak her alanda ve her konuda Kıbrıs Türklerinin elde ettiği her başarıdan gurur duyduk. İnanıyorum ki, aynı gururu GÜNSEL’in seri üretimi ile de yaşayacağız”



Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye Cumhuriyeti olarak her alanda ve her konuda Kıbrıs Türklerinin elde ettiği her başarıdan gurur duyduk. İnanıyorum ki, aynı gururu GÜNSEL’in seri üretimi ile de yaşayacağız” dedi. GÜNSEL’in tasarımını da çok beğendiğini söyleyen Bakan Kacır, “Özellikle ailelerin ihtiyaçları göz önüne alınarak geliştirilmiş ve şehir içinde tercih edilen bir tasarıma sahip. Maliyet etkinliği ve kolay erişilebilirliğin de tasarımın ana odak noktaları arasında yer aldığını görüyorum. Özgün tasarımı, GÜNSEL’in değerini daha da artırıyor” ifadelerini kullandı.



Türkiye’nin otomotivdeki tecrübesine vurgu yapan Kacır, bu tecrübenin Togg’la taçlandığını kaydederek geliştirme ve tasarım odaklı yaklaşımla bu günlere getirilen GÜNSEL’in, Türkiye’nin deneyimi ve tecrübesi ile bütünleşmesini de temenni etti.


Otomotiv geliştirme sürecinin aşamalarına işaret eden Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Prototip olmasına rağmen satışa hazır olduğunu hissettiğim bir araç kullandım. Bu, gerçekten memnuniyet verici bir deneyimdi” dedi.


GÜNSEL’in renk tercihlerini de çok başarılı bulduğunu söyleyen Mehmet Fatih Kacır, “Bayrağımızın kırmızısı, Mavi vatanımızın mavisi, Kıbrıs’ın yeşili, gökyüzü mavisi ve taş grisi renk tercihlerinin her biri çok özel anlamlar taşıyor” diyerek projede emeği geçenleri kutladı.


Prof. Dr. İrfan Suat Günsel: “Sayın Bakanımızı, GÜNSEL’de ağırlamak bizim için büyük bir mutluluk.”

Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti ve GÜNSEL Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel ise Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek “Sayın Bakanımızı, GÜNSEL’de ağırlamak bizim için büyük bir mutluluk” dedi.


Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Dr. Suat Günsel Camii’nden GÜNSEL’e kadar, Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde dünyaya gelen her eser, Ana vatanımız Türkiyemizin aldığı mesafeye ayak uydurabilme ve ana vatanımıza yakışma çabamızın bir sonucudur. Bu çabamızın ülkemizi ve devletimizi geleceğe taşırken ana vatanımıza da güç katacağına inancım sonsuzdur” ifadesini kullandı.


Türkiye’nin otomotiv alanında büyük bir birikimi ve tecrübesi olduğunu hatırlatan Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “GÜNSEL’in Togg ile birlikte ortaya çıkaracağı sinerjinin, dünya otomotiv endüstrisine damga vuracak bir potansiyele sahip olduğuna gönülden inanıyorum” dedi.





Kaynak / alıntı; https://www.gunsel.com.tr/
https://sanayi.gov.tr/medya/haber/kktc-ile-sanayi-yatirimlari-hizlanacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..