Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni LADA ISKRA Tanıtıldı

Yeni LADA Iskra'nın dünya prömiyeri St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu kapsamında gerçekleştirildi. LADA Iskra, Rusya'da en popüler sınıf olan B segmenti otomobilidir. Kavramsal olarak yeni model, LADA Granta ve LADA Vesta arasında bir pazar boşluğunu dolduracak ve böylece LADA model yelpazesini tamamlayacak..



Otomobil, yeniden tasarlanan ve teknolojik açıdan bağımsız hale gelen modern bir küresel platform üzerine inşa edildi. Tasarım sırasında modelin elektronik altyapısı tamamen yerlileştirildi ve 400'e yakın yeni parça ortaya çıktı.





LADA Iskra'nın görünümü, markanın imzası olan "X-design"ın yeni bir yorumunu temsil ediyor.  X şeklindeki hatlara sahip aydınlatma teknolojisi, araca çarpıcı, dinamik ve dengeli bir görünüm kazandırıyor. Gövdenin yan duvarlarındaki karakteristik damgalar %100 tanınabilir bir görünüm oluşturarak kanatların "kaslılığını" vurgular, ancak ışık ve gölge oyunu nedeniyle hacimleri görsel olarak aydınlatıyor. Gövdenin yüzeyi AVTOVAZ aerodinamik test merkezinde kapsamlı bir çalışmaya tabi tutuldu.



LADA Iskra; sedan, station wagon ve Cross station wagon gövde stillerinde sunulacak. Yeni model üç tip güç ünitesi alacak: 1,6 litrelik temel motor. 90 hp, 5 vitesli manuel şanzımanla birlikte, 1,6 litrelik motor 106 hp. 6 ileri manuel şanzıman veya otomatik şanzımanla. Şu anda yeni bir modelin üretimi için hazırlıklar sürüyor, araç tasarımında son testler ve kalibrasyonlar yapılıyor.


LADA Iskra'nın üretimine 2025'in başlarında başlanması planlanıyor.


AVTOVAZ JSC Başkanı Maxim Sokolov: “Bugün bizim için özel bir gün. AVTOVAZ'ın yakın geçmişinde geleceğimizin ilk kapısını aralıyor ve yeni modelimiz LADA Iskra'yı beğeninize sunuyoruz. Bu araba, binlerce kişilik Ekibimizin gerçek emek başarısını simgeliyor; küresel otomotiv endüstrisi standartlarına göre rekor bir sürede, bu arabayı teknolojik açıdan bağımsız hale getirerek gerçekten yeniden oluşturduk. Projenin ölçeği, kendisine yapılan 23 milyar ruble tutarındaki yatırım hacmiyle de belirtiliyor. Yeni ürün üzerindeki çalışmalar şu anda devam ediyor; tüm araç sistemlerinin üretim hata ayıklaması, ince ayarı ve konfigürasyonu son aşamada. Bu çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlamayı, 2025 yılı başında da Tolyatti'de seri üretime geçmeyi planlıyoruz. İskra'nın birçok Rus arasında aşk ateşini yakacağına eminim!”

15 yorum:

  1. Renault Tailant ın muadili herhalde bu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen Ukrayna - Rusya savaşı başlamadan bu araç için çalışmalar başlamıştı, karakteristik değişim ve parçaların yerlileştirilme veya yakın ülkelerden alınmasıyla ISKRA ortaya çıkarıldı. Renault Taliant = Dacia Logan = Lada Iskra . Motor, tasarım detayları farklı..

      Sil
  2. Lada Türkiye'den bir gitti gidiş o gidiş. Bir daha Türkiye'ye geri dönmedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2018 model 5 kapı Nivalar var TR'de. 2018 e kadar sıfır araç satışı az biraz vardı ama sadece Niva satıyorlardı. O zamanlar Lada Renault bünyesindeydi. Tahminimce Renault o zamanlar Lada getirip Dacia satışlarını baltalamak istmedi. Halbuki Vesta, granta gibi modellerin Türkiye'de satışı 4 gözle bekleniyordu.
      Belki Chery gibi kendi girer Türkiye piyasasına.

      Motograter

      Sil
  3. 90 model araç gibi duruyor

    Moueson

    YanıtlaSil
  4. Lada logolu Renault Taliant. Lada zaten bir Reno şirketi.

    Kemal

    YanıtlaSil
  5. RENAULT hisselerini devretti %100 RUS oldu... togg anca %10 TÜRK...

    Fevzi

    YanıtlaSil
  6. nispeten modern görünümlü lada görmek hoş

    Bekir

    YanıtlaSil
  7. Aracın bir kısmı Çin'den gelen ithâl parçalar, geriye kalan hemen hemen her şey %100 yerli.

    TOGG'a elektrikli motor bile yapamamış durumdayken Lada'ya laf atmak ayıp olur.

    Asgari ücretin 20 bin Ruble olduğu Rusya da sıfır Lada Granta 400 bin Rubleden başlıyor. Herifler aynı anda NATO ile kapışıp bu piyasada canavar gibi araç arz ediyorlar.

    Bizde asgari 17 bin en dandik araba 800 bin.

    Granta'da bile 1.6 16V motor var.

    Can Zengenli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elektrik motoru işi kolay asıl iş batarya yı yerli olarak yapabilmek. Togg batarya fabrikası da kuruyor. İster beğenin ister beğenmeyin Togg Türkiye nin yerli markasıdır. Zaman içinde yerlilik arttırılacak
      Mesela yüzde 78 i yerli parçadan oluşan Fiat Linea yerli marka bir otomobil değildir.
      İtalyan markasıdır. Siz yerlilik ile yerli markayı karıştırıyorsunuz.

      Sil
  8. Lada 5 kuruş etmez bir araba kimse alıp binmiyor bile.

    Rusyanın savaştan dolayı araç konusunda çok mağduriyet yaşamıyor. Sadece Audi, bmw gibi alman araçları sıkıntıya girdi. Şuan Mercedes fabrikasını Chery almış üretim yapıyor mesela. Çatır çatır araç geliyor, araç üretiliyor. Rusya yer altı kaynağı sorunu olmayan ve ağır endüstrisi çok olan ülke. Üretim için tüm hammadde var.

    Şuan bahsettiğim alman markaların kendisi kendi ülkelerinde bile sorun yaşamakta. Çin araçları Avrupada da çok ciddi bir hızla ilerliyor.

    T Square

    YanıtlaSil
  9. bize gelecek diyorlar, bir türlü gelmiyor. şimdi bir de savaş çıktı, artık hiç gelmez.
    ucuz ne varsa ihtiyacımız var.

    Muammer Dosthan

    YanıtlaSil
  10. Bir nokia bir lada sürekli "geri" gelir.
    Bu arada lada vega denen illete sahip olmuş biri olarak lada nın araba üretmesi yasaklanması lazım.

    Qklavye

    YanıtlaSil
  11. Vesta biraz daha suv tarzı nasıl derler daha kaslı, tok bir araç. İskra ise daha zarif, minimalist tasarıma sahip. Alır mısın; bedava ise hiç düşünmem, ücretli ise fiyat-performans dengesine göre yine alırım.Siz de alın.

    Lady-Of-Ice

    YanıtlaSil
  12. Lada " iskarta".... Malum durumlar nedeniyle Rusya'da amiane tabirle toplama araclar üretiliyor, parcalarin bazilari Cin'den tedarik ediliyor, 0Km araclarda ariza isigi yanar, Elektronik tesisatlarda sorunlardan bahsediliyor, korozyona karsi bir islem yok hatta tanitim videolarinda kaporta veya kaput üzerinde cürümeler görünebiliyor. Iskra modeli Reno/nissan/Dacia Plattform üzerine gelistirilen bir modeli fakat malum sebeblerden dolayi Avtovaz kaynaklarina göre aracta 400 degisiklik yapilip halis mulis bir Rus araci sei üretime hazir hale getirilmistir, muhtemelen bir yila kadar ilk Seri araclar banttan inecek... Neticede Vesta/Granta modeline ek bir alternatif getirilmistir oldu... Tsk ederim, Metin

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..