Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

PANCAR PiKAP ( PiCK UP), PANCAR MOTOR'DAN

Pancar Motor'un pikabı diğer bir deyimle kamyoneti, ne yazık ki hayata geçemedi!
Yerli Motor için başlayan serüven, hacizle noktalandı.Gümüş Motor olarak 1956 yılında kurulan ve 1965'te ise Pancar Motor adını alan firma artık yok!Türkiye'nin ilk dizel motor fabrikası iflas etti, haciz geldi, artık yerinde sadece boş binalar var.
Firma, motorun yanında düşük güçlerde traktör de üretti. Fakat pikap üretmek için girişimde bulunduğunu hatta prototip modeller hazırladıklarını bilmiyorduk'





Son dönemde mali açıdan toparlanarak üretimini zenginleştirmek isteyen Pancar Motor ;
bazı örnekleri inceleyerek pikap imaline soyundu.Prototipler hazırlandı.Ancak maliyetin biraz  yüksek olması, yönetimin gözardı etmesi ve teşvik - destek konusunda çaba gösterilmemesi sonucu yerli üretim adına farklı bir girişim daha son bulurken
 firmada tarihinin tozlu sayfalarında yerini aldı.

Son kriz döneminde görüldüğü gibi bir çok (GM gibi)  firmaya dünya ülkeleri  destek çıkarken yetkililerimiz; Uzel, Askam, Hema Traktör gibi Pancar Motor'a  pek ilgi göstermediler.En azından firmalara destek verilerek ayağa kalkmaları sağlanıp yerli girişimcilere satılarak özelleştirilebilirdi!





Esnafın ve bir çok firmanın ilgileneceği hafif, az yakan , maliyeti düşük bu araç hayata geçseydi büyük talep görebilirdi.












Bu araç için farklı kabinler denenmiş.

















Hayata geçemeyen çalışmalardan biri daha!





2 yorum:

  1. Bunlardan 1 tane hatıra olarak satın almak istersek,ne yapmamız lazım

    YanıtlaSil
  2. Pancar Motor'un Gaziosmanpaşa'daki eski fabikasında 2 -3 tane prototip olarak vardı. Tozl içinde. Geçtiğimiz aylarda fabrikanın büyük bir bölümü yıkıldı. Bu araç ve parçaları halen orada duruyordu. Şu an bilmiyorum. En azından duruyorsa oradaki güvenlik görevlilerine sorulabilir!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..