Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

SW; SV1600, TOROS SW, KARTAL; BREAK, COMBi, TOURER, ESTATE..

SW otomobil denince, 1980 ve 1990'lı yıllarda en çok satılan otomobilerden olan Renault 12 SW/Toros SW ile Tofaş Kartal'ı hatırlamamak imkansız.O zamanın hem aile hemde gözde ticari otomobiliydiler. Esasında Kartal ve Toros SW göze hoş gelen görev araçlarıydı. Ancak yakıt tüketimleri yüksekti. Ayrıca teknolojk olarak yenilenemediklerinden yerlerini istemeye istemeye Fiat Doblo, Ford Transit Connect, Peugeot Berlingo





gibi araçlara bıraktılar.Buna rağmen azda olsa halen ülkemize SW otomobiller ithal ediliyor.Renault Megane SW, Hyundai i30 CW, Chevrolet Cruze SW ithal gelen SW otomobillerden bir kaçı.

Aşağıdaki Volvo 850 ise bir dönemin en sevilen otomobillerindendi. Sedan otomobillerle başabaş pistlerde mücadele etmişliği ve bir çok başarıları vardır..








İşte yakışıklı bir SW daha.




Volkswagen Grup markalarında iki SW




SW (Station Wagon) otomobillerde; Kombi, Tourer, Variant, Estate, Tour, Touring, Break gibi isimlerde kullanılmaktadır.




Diğer otomobilerden farklı olarak bagaj hacimleri artan otomobillerde motor ve ön cam ile başlayan A sütunuyla beraber A, B, C; D olmak üzere 4 adet sütun bulunuyor.




Citroen ve Volvo'dan SW otomobiller...




Türkiye'de üretilen SW otomobillere; Anadol SV1600, Renault 12 SW, Renault 12 Toros SW, Tofaş Kartal, Murat 131 Kartal, Fiat Tempra SW, Ford Escort SW, Renault Megane SW ve Toyota Corolla SW  modellerini örnek gösterebiliriz..





Chevrolet Cruze SW, halen ithal edilen modellerden biri.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..