Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

TARTIŞILAN ELEKTRiKLi ARACIN, LANSMANINA BASIN BÜYÜK iLGi GÖSTERDi!

DMA'nın geliştirdiği elektrikli otomobiller, Feshane'nin karşısında yer alan Haliç Kongre Kültür Merkezi'nde kahvaltılı bir basın toplantısıyla tanıtıldı...Derindere Motorlu Araçlar (DMA) tarafından üretilen % 100 elektrikli otomobiller, 120 000 TL civarında bir fiyatla satılacak.Satışın yanında kiralık otomobil olarakta hizmete sunulacak . 2012 Aralık ve 2013 Ocak aylarında gündemde yer alan DMA'nın, Elektrikli Otomobil Lansmanı'na basın ve dijital medya büyük ilgi gösterdi..





Basın toplantısından satır başları;
Araçlar ilk etapta bayilikleri yapılan Toyota Corolla kasası üzerine uygulanmış.




Üretilen araçlar, Başbakanımız ve Bakanlarımız tarafından test edilerek olumlu şekilde değerlendirilmiş.


 


İlk etapta ayda 100 adet, yılda 1200 adet üretilmesi düşünülen otomobillerin aşama aşama üretimi arttırılarak yerlilik oranı en üst düzeye getirilecek.Ve sonraki aşamalarda
DMA markasıyla yerli ve elektrikli olarak imal edilmesi planlar içinde yer alıyor.






Lansmanda verilen bilgilere göre, araçlar 13 ay ve 500 000 kilometrelik bir deneme ile izin sürecinden sonra satışa veriliyor.40 kilovatsaat (kWs) Lityum bazlı bataryaları ve 62 kilovat (kW) sürekli güç üretme kapasiteli elektrik motoruyla 225-325 Newtonmetre (Nm) tork değer aralığında yüksek bir performans sunan araç 100 000 kilometre ve 3 yıl DMA garantisi veriliyor. Aracın tüm yazılımları DMA'ya ait..





DMA'nın elektrikli otomobillerinin Teknik Özellikleri


 






DMA teknolojisi, ileri teknoloji ürünü %100 elektrikli bir aracı kullanmanın ayrıcalığını sunuyor. Tabii ki, sürüş keyfinden ödün vermeden!

DMA’nın geliştirdiği ABYS*, sürüş anında batarya gücünün etkin bir biçimde elektrik motoruna aktarımını sağlıyor. Lityum bazlı şarj edilebilir çoklu batarya sistemi, gücü kayıpsız olarak elektrik motoruna aktarıyor. İlk hareket anından itibaren kesintisiz olarak sunduğu 225-325 Nm tork değeri sayesinde, DMA teknolojisi eşsiz bir performans sağlıyor. Elektrik motorları için geliştirilmiş özel şanzıman sistemi, vites değiştirmeye gerek bırakmadan yüksek çekiş gücü sunuyor. İleri teknolojisi ile yol üzerinde pürüzsüz ilerleyişe ve başarılı bir hızlanmaya imkan veriyor. DMA teknolojisi; üstün performansı, dinamik sürüş özellikleri ve yüksek konfor seviyesi ile beklentilerinizin ötesine geçen etkileyici bir sürüş deneyimi yaşatıyor.

*ABYS: Akıllı Batarya Yönetim Sistemi



Sürüş tarzınıza en uygun modu seçim imkanı

DMA teknolojili araçlarda yüksek sürüş güvenliği ve konforu için farklı koşul ve beklentilere göre geliştirilmiş üç sürüş modu bulunuyor. Dinamik kontrol ve yüksek güvenlik için DMA, son teknoloji ürünü elektronik sistemleri kullanıyor. Tüm bu sistemler, DMA’nın üstün sürüş güvenliğini, araç çekiş gücünü ve performansını destekliyor.

E (Eco-Mode) Ekonomik sürüş modu



Ekonomik sürüş modunda, aracın enerjisi etkin bir şekilde yönetilerek, aracın menzili maksimum seviyeye çıkıyor. Bu modda günlük sürüşler bile daha keyifli hale geliyor.

F (Formula) Spor sürüş modu

Spor sürüş modunda; gaz pedalı, dokunuş anında gücü elektrik motoruna anında aktarıyor. Tekerleklere uygulanan güç ile yüksek performanslı bir sürüş karakteri elde ediliyor. Bu sürüş modunda, motor tepkileri çok hızlı sağlanarak, aracın sahip olduğu yüksek DMA teknolojisinin dinamik ruhu sürücüye yaşatılıyor.

S (Snow) Kaygan zemin modu

Bu mod, en zor yol tutuş koşullarında öneriliyor. Özellikle yağışlı havalarda ve kaygan yollarda maksimum sürüş güvenliği sağlıyor. Motor tepkisi daha aşamalı ve kontrollü hale geliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..