Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Mazda 3 İstanbul'da dünya prömiyeri yaptı

 Yeni Mazda 3 Hatchback;  Dünya Prömiyerini İstanbul, Melbourne, Londra,
 St. Petersburg ve New York şehirlerinde aynı anda yaptı.Avrupa ve Asya'nın buluştuğu İstanbul Boğazı'ndaki Sait Halim Paşa Yalısı dünya lansmanına tanıklık etti.




Yeni Mazda 3;  SKYACTIV Teknolojili motorları,  KODO tasarımı  ve Mazda 6 esintileriyle kendi sınıfında ilgi çekici bir otomobil olacak..

Mazda'nın dünya prömiyerine bir çok gazeteci, blog ve dijital/sosyal medya yazarı şahitlik yaptı.Programda Burcu  Esmersoy sunumuyla yer alırken Anadolu Ateşi'de gösterileriyle geceye renk kattı..






Yeni Mazda3


Yeni Mazda3 hatchback’in global lansmanı tek kelime ile anlatılabilseydi, bu kelime “bağlantı” olurdu. Çünkü bu araç dünyanın dört bir yanındaki sahipleri ile bağlantı kurma yolunda ilerliyor.





Avrupa binek araç pazarının yaklaşık yüzde 25’ini diğer bir deyişle yıllık bazda araçların yaklaşık 3 milyon adedini temsil eden C segmentinde, bu özellik hiç de önemsiz bir konu değil. Pazarda yer alan neredeyse tüm araç üreticileri, pastadan pay alabilmek için rekabet ediyorlar. Bu segmentte hayatta kalmak istiyorsanız, özel bir şeyler sunmanız gerekiyor.



Dolayısıyla, bugünkü etkinliğin mekan seçimi rastgele yapılmadı.  Yeni Mazda3, lansmanına ev sahipliği yapan şehirler gibi, algılanması güçlü, canlı ve stil sahibi bir otomobil deneyimi sunmak için tasarlandı. Londra, St. Petersburg ve İstanbul: Çeşitliliğe sahip bir kıtanın uzak köşelerinde bulunan üç önemli Avrupa merkezi. Mazda3’ün hedefinde de bu tarz kişiler var. Mazda, aracın sofistike çekiciliğinin ve donanım seviyesinin olumlu izlenimler bırakacağına inanıyor.






Mazda’nın yaptığı şey, tüm zamanların en çok satan ödüllü spor kompakt aracını almak ve yeniden yorumlamak, Mazda teknolojilerinin en iyilerini bir araya getirmek, bağ kuran ve daha sonra da beklentileri aşan bir araç tasarlamak.



 

Yeni Mazda3, rakiplerinden daha iyi olacak şekilde üretildi. Ancak özellikleri bununla bitmiyor; Mazda, performans ve donanım seviyesi, üretim kalitesi ve konfor gibi, müşterilerin en fazla önem verdiği özelliklere de büyük bir özen gösterdi. 



Araçta geniş ve güçlü duruş, kalın, yatık ve ritmik gövde şekillerine sahip "KODO - Hareketin Ruhu" tasarımı (kutulara bakınız) göze çarpıyor. Dinamik ifadeleri, direksiyon arkasında heyecan verici bir deneyimin sürücüyü beklediği hissini veriyor; motor kapağının altında yatan SKYACTIV Teknolojisi ise, hafif motorlar, şanzımanlar, gövde ve şasi sunuyor. 






Direksiyonun arkasına geçildiğinde, yeni Mazda3 sürücünün komutlarını tam olarak yerine getiriyor ve kararlı bir hassasiyet ile virajları alıyor ( önden kayma yapmadan, düzeltme ihtiyacı olmadan) ve de gerçekten eksiksiz bir deneyim ile geri bildirim sağlıyor. Hızlanma, yüksek sıkıştırmalı benzinli ve dizel motorları, kesin ve yumuşak altı vitesli otomatik veya düz şanzımanlarla bir araya getiren yüksek verimliliğe sahip SKYACTIV güç aktarma organları sayesinde, sıfırdan maksimum hıza kadar doğrusaldır.

Bu çarpıcı performansa rağmen, yeni Mazda3 segmentinde en düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu seviyelerini sunuyor. Sportif ve eğlenceli aynı zamanda ekonomik: İşte bu, Mazda’nın sürüş keyfinden, güvenlikten ve güvenilirlikten ödün vermeyen çevre dostu araçlara yönelik yaklaşımı olan Sürdürülebilir Zoom-Zoom’dur. Mazda’nın son teknoloji enerji yenileme sistemi olan i-ELOOP ile birlikte, dünyanın en hızlı rölantide durma sistemi i-stop’u, bu yaklaşım ortaya çıkardı. Kazaların meydana gelmesini önlemeye veya bir kaza meydana geldiğinde, insanları korumaya ve hasarı minimuma indirmeye yönelik son teknoloji i-ACTIVESENSE aktif güvenlik teknolojisini kullanan Mazda Proaktif Güvenlik sistemi de buna dahildir. Kısacası, yeni Mazda3, Sürdürülebilir Zoom-Zoom yol haritasında yeni bir kilometre taşını teşkil ediyor.






Bu model aynı zamanda Mazda’nın yeni nesil kabininin lansmanı için seçilmiştir. Öne dönük Zoom-Zoom yapısı tüm yolcular arasında bağlantı kurulmasını sağlarken beraberinde yolcular için keyifli, stressiz ve konforlu bir atmosfer sağlamak için tasarlanan bir kokpit sunar. Kompakt görünümlü kabinin dış kısmı, birçok açıdan en iyi genişliğe sahiptir. Sınırsız bir şıklığa sahip kabin alanında, donanımlar en iyi ve en güvenli kullanımı mümkün kılacak şekilde konumlandırılmıştır. Örneğin, göz hizasında olan Aktif Sürüş Ekranı, en önemli bilgileri doğrudan sürücünün ileri görüş alanı içine sokuyor; yeniden tasarlanan döner kumanda ise bilgi-eğlence özelliklerinin kolay bir şekilde kullanılmasını sağlıyor.





Bağlantıdan bahsetmişken, yeni Mazda3, aynı zamanda markanın yeni mobil bağlantı konseptini de görücüye çıkarıyor ve bu konsepti, segmentinde aktif hale gelen ilklerden biri haline getiriyor. Mazda için önemli olan, aracı mümkün olabildiğince çekici hale getirmektir. Kolayca açılan kapılar ve minimuma indirilen panel aralıkları gibi örnekler verilebilir. İlk bakışın hisleri harekete geçirmesiyle bu ayrıntıya gösterilen büyük özen, sizi Mazda3’e bağlayacak.



KODO Kutuları

KODO: Kısa ve başarılı bír geçmiş

Mazda her zaman duyguya sahip araçlar üretmeyi hedefledi. Marka, yıllar içerisinde kendi çekim gücü tarzını geliştirdi ve Cosmo Sport, RX-7 ve MX-5 gibi modeller ile birlikte, spor araç geleneğini sağlamlaştırdı.



Bunlar, 2002 yılında ilk Mazda6 ile başlayarak tüm Mazda serisine atletik bir görünüm kazandıran Zoom-Zoom neslinin temelini oluşturmaktadır. Sonraki yıllarda, Mazda modelleri; suyu, hareketli kumları, erimiş lavları ve doğada bulunan diğer hareket şekillerini temsil eden karakter çizgilerini kazanmaya başladı.



Mazda’nın yeni neslinde kullanılan “KODO – Hareketin Ruhu” tasarım teması, bu gelişmelerin “doğal bir ilerleyişidir”. Daha hızlı, daha güçlü ve daha etkili olan KODO, yapılı ve dinamik bir hareket hissi katıyor. Hayvanların gücünden ve güzelliğinden esinlenilen KODO duyguyla doludur. Örneğin, bir çitanın hızlı ve görkemli bir şekilde harekete geçmek için tüm vücudunu bir yay gibi kullanması. Bu an aynı birikmiş enerjinin serbest kalma anı gibidir: Patlamak üzere olan gerilim potansiyel enerjiden kinetik enerjiye dönüşür. Bu vizyonla hareket eden tasarımcılar, duygusal ve fiziksel olarak hareket eden araçlar yaratmak için yola çıktılar.



Günümüze kadar gelen KODO modelleri





İlk olarak 2010 yılında dört kapılı coupe Mazda Shinari konsept aracında ve bir sonraki yıl da crossover SUV konsepti Mazda Minagi üzerinde görücüye çıkan KODO, 2012 yılında gerçekleştirilen lansmanından bu yana büyük bir popülarite elde etmiş olan Minagi tabanlı Mazda CX-5 ile seri üretime girdi. Mazda’nın ilk kompakt SUV aracı olan CX-5 bile tek başına marka için yeni bir döneme imza attı. Markanın alışılmışa meydan okuyan SKYACTIV teknolojileri ile birlikte, KODO’ya sahip yeni nesil araçlar ortaya çıktı.



Minagi gibi, orta boyutlu sedanın donanımına Shinari'yi adapte eden Mazda Takeri konsepti, arkadan neyin geleceğinin sinyalini verdi. KODO'nun özünün çarpıcı bir yorumu olan yeni Mazda6, 2013 yılının başında lanse edildi.



Şimdi ise, Mazda bu ödüllü otomobilleri aldı ve tasarımlarını yeni Mazda3’ün sportif kompakt yapısına uyarladı. Sofistike performans hissi uyandıran tarz ve ritmik dengeye sahip olan yeni KODO kreasyonu, bakanları hemen etkilemeyi ve olumlu bir hareket sergilemelerini sağlamayı amaçlıyor. 


KODO’nun temel öğeleri

Mazda’yı ayırt edilen bir yere taşıyan KODO, her modele kendine özgü kişiliğini kazandırmak ve açık şekilde Mazda’ya ait olan görünümü korumak için tasarımcılara yeterli imkanı tanıdı. Bu karakteristik canlılık ve çeviklik hissi, çok sayıda temel tasarım özelliğinde kendine yer buldu:



İmza niteliğinde olan kanat ızgarası:

Mazda’nın cesur yeni nesil aile yüzü, ızgaranın altında ön farlardan gövdenin yanlarından akan belirgin karakter çizgilerine kadar uzanıyor ve dururken bile hareket hissi uyandırıyor.

Sağlam ve güçlü duruş:

 Keskin eğimli A sütunlarına sahip arkaya dönük kabin, cesurca genişletilen çamurluklarla birlikte büyük jantlar ve daha küçük çıkıntılarla birlikte daha geniş bir iz ve daha uzun aks mesafesi ile şekillendirilen KODO duruşu, saldırmaya hazır bir yırtıcı hayvanın biriken kuvvetini veya başlangıç çizgisinde duran bir koşucunun duruşunu yansıtıyor.

Ön farlar:

Yeni Mazda6'da olduğu gibi, LED’lere ve çeyrek panellerin yanlarından dışa uzanan ışık yönlendirme halkalarına sahip olan yeni Mazda3'ün “gözleri”, korkusuz bir amaç hissi ile önünü aydınlatıyor. İmza niteliğindeki arka lambalarla birlikte; kuvvet, hız ve denge hissi uyandırılıyor.

Tasarlanan gövde şekilleri:

KODO’nun uyumlu formlarının ve desenlerinin ifadeleri, aydınlatma ve bakış açısına göre değişiyor; bu durum, Mazda modelleme uzmanları tarafından gövde yüzeyinde yapılan uzun ayarlama çalışmalarının sonucudur. Metalik Ateş Kırmızısı gibi özel olarak geliştirilen renkler de, sürekli ilham kaynağı olan bir güzellik ifadesi oluşturmak amacıyla, bu yansıma özelliklerini tamamlıyor.



KODO’nun İşlevsel tasarımı

Tüm yeni Mazda modelleri, marka için sportif ve görkemli bir cazibe gereksinimi olan KODO tasarım özelliklerinin eşsiz tutarlılığını paylaşıyor. Aşağıdaki örneklerde de görülebileceği üzere, modellerin formları da işlevseldir:



Aerodinamik özellikler:

KODO şekilleri, minimum direnç elde etmek için uzman bir şekilde oluşturulmuştur. Dolayısıyla, yeni nesil Mazda modelleri, yakıt ekonomisine katkıda bulunan en iyi sürtünme katsayısı oranlarını sunuyor.

Ergonomik özellikler ve kabin konforu: Geniş, güçlü duruşa sahip ve uzun aks mesafesi, aracın kompakt dış görünümüne rağmen, tasarımcıların daha geniş bir kabin oluşturmalarını sağladı.Örneğin pedal düzenini iyileştirerek genel kokpit düzenini de optimize ettiler. Bu özellik, sürüşü kolaylaştırıyor ve eğlenceli hale getiriyor; geniş kabin ise, yolcu konforunu arttırıyor.

Güvenlik:

Arkaya dönük kabin ve eğimli A sütunları, sürücüye daha geniş bir görüş alanı sunuyor ve bu araçları daha güvenli hale getiriyor.



KODO modelleri sadece çekici olmaktan çok daha fazlasına sahip. Zıt kuvvetleri mükemmel bir şekilde dengeleyerek, vaat ettiklerini hareketleri ile destekliyor. Bu modeller eşsiz mi? Kesinlikle eşsiz. Tıpkı alışılmışa meydan okuyan SKYACTIV Teknolojileri gibi.







İlk Bakışta: C SEGMENTİNDE MAZDA






SKYACTIV Teknolojileri, kompakt sınıf için özel olarak donatılan beş kapılı hatchback yeni Mazda3 üzerinde “KODO-Hareketin Ruhu” ile bir araya geliyor.



■ Avrupa binek araç satışlarının yaklaşık dörtte birini oluşturan ve büyük bir rekabete sahne olan C segmentinde konvansiyonel beklentileri yerle bir ediyor.

■ Mazda’nın tüm zamanların en çok satan aracı için daha fazla sürücü ve araç bütünlük hissi (Jinba Ittai) yaratıyor.

■ En üst seviyede Sürdürülebilir Zoom-Zoom: daha eğlenceli, ekonomik ve güvenli.

■ Mazda’nın yeni mobil bağlantı konseptinin lansmanıyla birlikte her zaman çevrimiçi.

■ Avrupa’da sonbaharda satışa çıkacak.





Gövde tasarımı

Mazda’nın yeni nesil için cesur tasarım teması olan KODO, sportif kompakt görünümü yeni Mazda3 üzerinde bir adım öteye taşıyor ve hatchback modele daha fazla enerji sağlıyor.

■ Daha düşük ve geniş olan KODO duruşu, arkaya dönük kabin ve arkaya doğru yükselen eğimli profil gibi, kuvveti ifade ediyor.

■ Uzatılan aks mesafesi ve kısaltılan ön ve arka çıkıntı performansı ifade ediyor, güvenliği ve dengeyi artırıyor, daha fazla kabin ve motor alanı sağlıyor.

■ Kolaylıkla açılan kapılar ve gövde panelleri arasındaki minimum açıklık sıra dışı bir üretim kalitesi sunuyor.

■ KODO markası ve Mazda’nın yeni aile yüzü olan imza niteliğindeki kanat ızgarası, biriken enerji görünümüyle kuvvetli karakter çizgilerine doğru akıyor.

■ Avını takip eden bir çita gibi öne eğimli şık ön farlar, LED’ler ve ışık yönlendirme halkası ile birlikte pürüzsüz yapılı aydınlatma özelliğine sahiptir.

■ Metalik Ateş Kırmızısı "duygu" nun yanısıra, yeni Titanyum Flash Mika “incelik” ve Derin Kristal Mavi Mika “hız” renklerini de içeren dokuz gövde rengi seçenegi sunuluyor..

■ 16 veya 18 inç jant seçenekleri mevcuttur.





Kabín tasarımı ve konforu

Orta konsol ile birlikte kabini iki “bölgede" tasarlanan yeni Mazda3, güvenli, amaca yönelik olarak oluşturulmuş kokpit ve rahat, açık yolcu koltukları sunuyor.



■ Kolay kullanımı sağlayacak ve yorulmayı önleyecek şekilde konumlandırılan gerekli tüm sürüşe ilişkin enstrümanlar ile birlikte, maksimum ergonomi ve minimum stres için tasarlanmış merkez odaklı sürücü alanı:

›› Aktif Sürüş Ekranı; sürücünün ileri görüş alanına hayati sürüş bilgilerini yansıtan göz hizası ekranı* (C segmentinde ilklerden biri)

›› daha iyi erişim için simetrik olarak yerleştirilmiş pedallar

›› daha alçak direksiyon

›› geliştirilmiş sürücü koltuğu ayarlama imkanı

■ Arkaya dönük kabin, A sütunlarının mevcut modele göre 100 mm geriye taşınması ile birlikte sürücünün toplam görüş alanını geliştiriyor.

■ Daha önceki modellerden birçok açıdan daha geniş bir kabin, sınıfının en iyi omuz mesafesi ve yüksek konfor sunuyor.

■ Daha sert titreşim bastırma özelliğine sahip koltuk sırtlarına sahip olan yeniden tasarlanmış koltuklar, mükemmel bir duruş ve doğal oturma pozisyonu ile birlikte, uzun seyahatlerde bile üstün bir konfor sunuyor.

■ En iyi kaliteye sahip geliştirilen siyah vurgu rengi ve sofistike kontrastların kombinasyonu, sportif kompakt bir araçla mükemmel bir uyum sağlayan tarza sahip ve uyumlu bir kabin ortaya çıkarıyor.

■ Döşeme seçenekleri; siyah kumaş, kırmızı dikişli siyah deri veya beyaz, gri ve kırmızı dikişli olmak üzere siyah ve bej deriden oluşmaktadır.*

■ Şu anki hatchback modele göre daha geniş bir bagaj (arka koltuklar kalkık şekilde 350 litre) ve mümkün olan en az seviyede göz hareketi ile erişim için tasarlanmış uygun kabin düzeni opsiyonlarının karışımı.

*Bulunabilirlik durumu, donanım seviyesine ve satıldığı pazara bağlıdır.





Bağlantı ve donanım

Günümüz dünyasının insanlarına yönelik olan yeni Mazda3, en önemli öncelik olarak ileri düzeyde bir bilgi, eğlence, bağlantı, güvenlik ve konfor kombinasyonu sunuyor.



■ Biri güvenli sürüşe biri de bilgi-eğlenceye yönelik olan iki kullanım alanı, alanlara ayrılan kabin yaklaşımını yansıtıyor: ikisi de devrim yaratan kullanıcı dostu ve hepsinden de ötesi, kullanımı güvenli bir insan-makine arayüzünü (HMI) paylaşıyor.  

›› hiçbir hareket ve enerji kaybı olmadan hızlı ve doğru tepki verilmesini destekleyecek şekilde düzenlenen sürüşe ilişkin kontroller ve bilgiler

›› Aktif Sürüş Ekranı*, en önemli üç sürüş verisini gerçek zamanlı olarak doğrudan sürücünün önündeki görüş alanına yansıtıyor; diğer bilgiler ise, tamamen yeniden tasarlanan gösterge panelinde* gösteriliyor.

›› iletişimler ve eğlenceye ilişkin bilgiler, orta konsolun üst kısmında bulunan 7 inçlik WVGA dokunmatik ekranda* gösteriliyor

›› orta konsolda bulunan yeniden geliştirilen döner kumanda*, bilgi-eğlence fonksiyonlarının kolay bir şekilde kullanılmasını sağlıyor

›› bazı özellikler sesli komutu* da destekliyor



■ Mazda, yeni Mazda3 üzerinde yeni mobil bağlantı konseptini* sunuyor:

›› mevcut Bluetooth®, elektronik posta, SMS ve navigasyon özelliklerinin üstüne geliştirilen akıllı telefonla birlikte kullanılabilen fonksiyonlar

›› Radyoyu, ortam akışlarını, sesli kitapları, kişiselleştirilmiş lokasyon bazlı hizmetleri ve Facebook ve Twitter imkanlarını içeren 30 binden fazla istasyona sahip olan bulut tabanlı bir hizmet olan AhaTM platformu da dahil olmak üzere, geniş kapsamlı ücretsiz mobil içerikleri gü­venli bir şekilde aracın içine kadar getiriyor

›› Mazda’ya ait araç uygulamalarını içerir; Eco-ekranı durum bilgileri, bakım hatırlatıcıları ve uyarılarla sürücüleri destekler



■ Diğer bilgi-eğlence özellikleri arasında aşağıdakiler yer alıyor:

›› Mazda3 için özel olarak tasarlanan ve Bose® Centerpoint® 2 surround ses teknolojisine sahip olan Bose® 9 hoparlörlü premium ses sistemi*

›› Bağlı akıllı telefon ile bir arada bulunan SMS, MMS ve elektronik posta ekranı ve okuma fonksiyonu

›› yeni navigasyon sistemi; daha doğru rota hesaplamaları, daha fazla varış noktası arama özelliği, üç yıllık ücretsiz güncelleme imkanı ve 18 sesli ve 26 yazılı dil için destek  



■ Kapsamlı park yardımı sistemi*, görsel ekranla ön ve arka uyarı bölgeleri ile birlikte, sesli ikaz sinyaline sahiptir.

*Bulunabilirlik durumu, donanım seviyesine ve satıldığı pazara bağlıdır.







Güç Aktarma Organları
Yeni Mazda3 için sunulan geliştirilen hafif SKYACTIV güç aktarma organlarına, alışılmışa meydan okuyan SKYACTIV-D dizel ve SKYACTIV-G benzinli motorlar, yenilikçi otomatik ve düz şanzımanlar, ve dünyanın en hızlı rölantide durma sistemi olan i-stop standart ekipman olarak dahildir; Mazda’nın eşsiz i-ELOOP fren enerjisi yenileme sistemi, SKYACTIV-G ile birlikte de sunuluyor.




SKYACTIV-G direkt enjeksiyonlu benzinli motor aşağıdaki özelliklere sahiptir:


■ 14:1 sıkıştırma oranı (seri üretim modellerinde dünyanın en yüksek oranı*)





■ yakıt tasarrufu sağlayan 4-2-1 egzoz sistemi, daha iyi yakıt püskürtmesi için çok delikli enjektörler, özel piston oyukları, çift sıralı supap zamanlaması ve yüksek sıkıştırmanın dezavantajlarının üstesinden gelmek için daha fazlası


Üç benzinli güç aktarma organı seçeneği bulunmaktadır:

Yeni ve olağanüstü düzeyde tasarruflu SKYACTIV-G 1.5:

Güç çıkışı:

■ 6000 devirde 88kW / 120PS ve 4000 devirde 150Nm

Emisyon sınıfı: Euro 5

■ 6000 devirde 88kW/117PS ve 4000 devirde 150 Nm

Emisyon sınıfı: Euro 5



SKYACTIV-G 2.0’ın standart ve yüksek güce sahip versiyonları:

Güç çıkışı:

■ Standart güç: 6000 devirde 88kW / 120PS ve 4000 devirde 210Nm

■ Yüksek güç: 6000 devirde 121kW / 165PS ve 4000 devirde 210Nm

Emisyon sınıfı: Euro 5



SKYACTIV-D 2.2 ortak yakıt yollu dizel aşağıdaki özelliklere sahiptir:

■ 14:1 sıkıştırma oranı (dünyanın en düşük oranı*)

■ değişken çift turbo şarj

■ titreşimleri dengelemek için denge mili

Güç çıkışı:

■ 4500 devirde 110kW / 150PS ve 1800 devirde 380Nm

Emisyon sınıfı: Euro 6


SKYACTIV-Drive altı vitesli otomatik şanzıman aşağıdaki özelliklere sahiptir:

■ tam kapsamlı kilit kavramaya sahip tam kapsamlı doğrudan tahrik.

■ daha hızlı ve daha yumuşak vites değişimi için motora bağlı bir şanzıman bilgisayarı

■ istenmeyen vites düşüşlerini önlemeye yardımcı olması için vites küçültme düğmesi


SKYACTIV-MT altı vitesli düz şanzıman aşağıdaki özelliklere sahiptir:

■ Mazda MX-5’in hafif ve canlı vites değiştirme özelliğini

■ daha verimli donanım düzeyi

■ şimdiye kadar hiç olmadığı kadar iyi bir yakıt ekonomisi

İki SKYACTIV şanzımanı da, standart (270Nm'ye kadar) ve yüksek versiyonlarda (460Nm) sunulmaktadır.

* 2013 Haziran ayı itibariyle mevcut


ŞASİ VE GÖVDE

SKYACTIV-Şasisi ve SKYACTIV-Gövdesi; direksiyon kontrolü, frenleme ve aerodinamik özelliklerden güvenlik ve NVH'ye kadar Avrupa'nın C segmentinin sunabileceği en iyi performansı sunuyor. Yolcular şaşırtıcı düzeyde sessiz kabinin ve ileri düzey sürüş konforunun keyfini çıkarırken, sürücüler de, olağanüstü doğrusal sürüşün ve hassas kontrolün tadını çıkaracaklar.

SKYACTIV- Şasi

■ Sürücünün komutlarından çıkmadan; virajlarda nötr direksiyon özelliği yumuşak ve tahmin edilebilir bir eğim ve yuvarlanma sağlar; direksiyonu düzeltme ihtiyacını ortadan kaldıran uyumlu bir doğrusal tepkiye sahiptir ve tipik olarak FF düzeneklerinde görülen yetersiz direksiyon manevrasına sahip değildir.

■ Mükemmel bir dengeye sahip olan süspansiyon konfor, çeviklik ve yüksek hız dengesi sağlar.

■ Daha hafif ancak daha sert olan süspansiyon, araç kontrolünden ödün vermeden yol darbelerini daha iyi absorbe etmek için geliştirilmiş bir geometriye ve amortisörlere sahiptir.

■ Yenilenen elektrik destekli direksiyon sistemi:

›› daha düşük bir 14:1 dişli oranına sahiptir; çevikliği arttırır ve sürücünün daha az efor harcamasını sağlar

›› daha küçüktür, daha hafiftir ve daha fazla enerji verimliliği sağlar

■ Yeniden ayarlanan fren servosu pedal hareketini azaltır ve daha küçük silindirler de, fren kontrolünü ve tepkisini artırır:

›› sınıfının en iyileri arasında yer alan durma mesafeleri sunar

›› yeni yüksek yol tutuşu sağlayan lastiklerle birlikte ıslak yollarda mükemmel performans sağlar

›› ayrıca, hareket direncini azaltarak yakıt tasarrufuna yardımcı olur

SKYACTIV-Gövde

■ Mevcut Mazda3’ten daha hafif ancak daha kuvvetli:

›› yüksek dayanımlı çeliklerin oranı artırılarak, 300’den fazla gövde parçası gözden geçirilerek ve hafif SKYACTIV güç aktarma organları kullanılarak toplam ağırlık azaltıldı

›› gövde rijitliği yüzde 30 oranında arttırıldı.

›› virajlarda gövde deformasyonunu bastırmak için çift destekli yapı eklendi

■ aşağıdaki özellikler sayesinde yakıt ekonomisine ve yol dengesine yardımcı olan, hatchback'ler arasında en iyi aerodinamik özelliklere sahip olanlar arasında yer alıyor:

›› motorun daha fazla hava soğutmasına ihtiyaç duyduğu durumlar haricinde alt ön ızgarayı kapatan yeni aktif hava kapatıcı*

›› aracın altından hava akışını sağlayan yeni alt gövde bakalitleri ve lastik parçalıkları

›› özel türbülans bastırıcı spoylerler

■ SKYACTIV-Gövde’nin yapısı, düz ve sürekli yapılar sistemi ile birlikte, çoklu yük yolu yöntemini kullanarak darbe enerjisini etkin bir şekilde absorbe ederek ve yayarak, olağanüstü bir çarpışma güvenliği sunuyor.

■ C segmentinin en sessiz kabinlerinden biri; aşağıdakilere sahiptir:

›› gürültünün kabine giriş yollarını kapatan yeni hafif materyalleri

›› daha sağlam güç aktarma organlarından ve yumuşak amortisörlerden geliştirilmiş motor hava girişi ve egzoz sistemlerine kadar uzanan titreşim ve gürültü azaltıcı özellikler

* Bulunabilirlik durumu versiyona bağlıdır

GÜVENLİK

Yeni Mazda3, ileri teknoloji aktif güvenlik teknolojilerini, yenilikçi yolcu ve yaya odaklı pasif güvenlik konseptiyle bir araya getiriyor. Daha önceki SKYACTIV modellerinde olduğu gibi, Mazda, Euro NCAP’ten ve diğerlerinden bu yeni konsept için maksimum güvenlik puanı bekliyor.

AKTİF GÜVENLİK

■ Önde Bulunan Engel Uyarısı (FOW)*, 15-200km/s hız aralığında ilerlerken öndeki araçları takip eder ve yeni Mazda3 önündeki araçlara çok yaklaştığında sesli ve görsel bir ikazda bulunur.

■ Akıllı Fren Desteği (SBS)*, FOW’un ikazda bulunması durumunda frenleri önceden doldurur ve sistemin kaçınılmaz bir arkadan çarpma durumunu tespit etmesi durumunda otomatik olarak frenler.

■ Akıllı Şehir İçi Fren Desteği (SCBS)*, Mazda’nın düşük hızda otonom acil durum Mazda’nın düşük hızda otonom acil durum sürüşünde olmak üzere, 4-30 km/s aralığındaki hızlarda SBS'yi tamamlar.

■ Mazda Radar Sabit Hız Kontrolü (MRCC)*, gaz pedalını ayarlar ve 200 km/s’ye kadar varan hızlarda öndeki araçlarla arada güvenli bir mesafeyi korumak için fren basıncı uygular.

■ Arka Araç İzleme Sistemi (RVM)*, bitişikte bulunan şeritlerden veya kör noktalardan arkadan yaklaşan araçlar hakkında uyarı yapar.

■ Şeritten Ayrılma Uyarı Sistemi (LDWS)*, 65 km/s ve üzeri hızlarda şerit çizgilerini izler ve kasıtsız şerit değişimlerinde sürücüyü uyarır.

■ Mesafe Tanıma Destek Sistemi (DRSS)*, 30-200km/s hız aralığında önde bulunan araçlara olan uzaklığı ve bu araçları yakalama süresini hesaplar ve gösterir.

■ Acil Stop Sinyali (ESS), 50km/s ve üzeri hızlarda sert frenleme yapıldığında, dörtlü ikaz lambalarını hızlı bir şekilde yakıp söndürerek arkadan gelen sürücüleri uyarır.

■ Uzun Far Kontrolü (HBC)*, etraftaki diğer sürücülerin görüş kalitesini bozmamak için otomatik olarak uzun far ve kısa far arasında geçiş yapar.

■ Ayarlanabilir Ön Aydınlatma Sistemi (AFS)* virajların daha iyi aydınlanmasını sağlamak için farların açısını değiştirir.

■ Yokuş Kalkış Desteği (HLA)*, aracın yokuşta kalkış esnasında geriye doğru kaymasını engellemek üzere fren kuvveti uygular.

■ EBD’li (Elektronik Fren Kuvveti Dağıtımı) standart ABS, fren desteği (EBA), DSC (Dinamik Denge Kontrolü), ve TCS (Patinaj Kontrol Sistemi).

*Bulunabilirlik durumu, donanım seviyesine ve satıldığı pazara bağlıdır.

PASİF GÜVENLİK



■ Oldukça sağlam ve hafif olan SKYACTIV-Gövde, daha güçlü materyaller, düz ve devamlı elemanlar ve sağlamlaştırılmış bağlantı noktaları sayesinde aracın her yanında daha fazla güvenlik sağlıyor.


■ Daha büyük olan ön kısım çökme alanı, enerjinin absorbe edilmesini sağlıyor ve çoklu yük yolları ile birlikte enerjiyi kabin etrafına ve kabinden uzağa aktarıyor.


■ Sağlamlaştırılan yan eşikler, ön tekerleğin küçük bir önden çarpışma esnasında kabine girmesini önlemeye yardımcı oluyor.

■ Sağlam ve aralıksız kafes yapısı, darbe enerjisinin akışını kontrol ederek, yandan bir çarpışma esnasında kabin deformasyonunu ve yaralanma olasılığını minimuma indirmeye yardımcı oluyor.

■ Döşeme ve diğer kabin bileşenleri, yolcuların yaralanma potansiyelini azaltmak için optimize edildi (yeni darbe sönümleyici materyaller ekleyerek).

■ Ön koltuk yastığı çerçevesi, koltuk sırtı yapısı ve baş dayamaları, yaralanmaları önlemek amacıyla yeniden tasarlandı; arka koltuklar, bagajın kabine girmesini durdurmak için güçlendirildi.

■ Standart ön, yan ve perde hava yastıkları, ön emniyet kemeri gergileri ve yük sınırlayıcılar.

■ Özellikle başa ve bacaklara alınan darbelerden olmak üzere, yayaları daha iyi korumak için tasarlanan kaput ve ön tampon.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..