Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

CiTROEN VE LOEB, 2014'TE PiSTLERE ÇIKIYOR


Son yıllarda ralli parkurlarındaki başarısını pistlere taşımak siteyen Citroen ile yine en başarılı pilotlardan biri olan Sebastian Loeb'in yolları kesişiyor.İki Fransız; güçlerini pistlerde rakiplerini geçmek için harcayacak. Ralliler kadar pist yarışlarıda keyifli ve
eğlenceli, Citroen bu heyecanı ne kadar arttıracak bekleyip göreceğiz..





Kısa adı WTCC olan World Touring Car Championship’e Fransız efsane pilot Sebastian Loeb ile katılmak isteyen Citroen, önümüzdeki yıl teknolojisini bir kez daha gözler önüne çıkarmaya hazırlanıyor.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda markalar klasmanında 8 kezüst üste şampiyonluğunu ilan eden Citroën; WTCC’e katılarak, motor sporlarına verdiği önemi bir kez daha gösteriyor.

Citroën ,WRC’de en çok yarış kazanmış pilot ünvanına sahip ve ralli tarihinin en başarılı pilotlarından biri olan Sebastian Loeb ile yeni başarılara imza atmayı hedefliyor.




Citroën CEO’su Frederic Banzet; ‘Citroën olarak WTCC’e katılımımız Creative Technologie imzamızı vurgulamakla kalmayacak aynı zamanda markamızın Çin, Rusya, Güney Amerika gibi oldukça önemli pazarlara da açılmasına yardımcı olacak’ şeklinde konuştu.

Bu kategoride ilk kez yer almanın ve sıfırdan başlıyor olmanın marka için büyük bir heyecan duygusu uyandırdığını vurgulayan Citroën Racing Takımı Direktörü Yves Matton ise; ‘Sahip olduğumuz ve uzmanlık alanımızda yer alan DS3 WRC’nin 1.6 litrelik direct – injection turbo motorunu kullanabileceğiz. Çalışmalarımız bütün hızı ile devam ediyor, önümüzdeki haftalarda ilk test sürüşüne başlayarak, geliştirme programımızı hayata geçireceğiz. En iyi sonucu almak için organize bir şekilde çalışmaktayız’ dedi.

Citroën Xsara, Citroën C4 ve Citroën DS3 WRC ile 9 kez WRC şampiyonluk kazanan efsane pilot Sebastien Loeb ise Citroen Racing Team ile bu heyecanı yaşayacak olmaktan çok mutlu olduğunu vurgulayarak “Tarihimizde yeni bir sayfa açıyor olmak benim için bir rüyanın gerçek olması anlamına geliyor. Bu geçiş döneminde yeni tecrübeler kazandım ve yarış pistindeki becerilerimi geliştirme fırsatı yakaladım otomobile binip test etmek için sabırsızlanıyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..