Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Ümit Erdim'den Otokros'ta Heyecanlı Dakikalar


Bursa, Kocaeli ve Eskişehir Otomobil Sporları Klüplerinin ortak çalışmalarıyla, Türkiye Otokros Şampiyonası'nın  6 ulusal, 2 mahalli toplamda 8 yarışı;
 9 - 10 Kasım 2013 tarihlerinde Bursa Orhangazi’de yapıldı.. 
Hayat Bilgisi , Doksanlar gibi  dizi filmler ve Benzemez Kimse Sana gibi yarışma programlarından tanıdığımız, Tiyatro ve Tv oyuncusu Ümit Erdim'de Mitsubishi Lancer Evo VIII ile yarıştı...Erdim, bir ara tehlikeli anlar yaşamasına rağmen
yarışı dereceyle bitirdi..


Türkiye Otokros Şampiyonası’nın 5.6.7.8.9. ve 10. etapları, Bursa Otomobil Sporları Kulübü BOSSEK, Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü KOSDER ve Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü ESOK ortak organizasyonuyla gerçekleştirildi.
Yarış,İznik Gölü çevresinde 1.150 metre uzunluğundaki toprak zeminli otokros pistinde 4 tur üzerinden koşuldu.. Organizasyonda 16 ulusal ve 16 mahalli olmak üzere 32 sporcu mücadele etti. Özellikle pazar günü kalabalık bir seyirci topluluğu tarafından takip edilen organizasyon, heyecan dolu mücadelelere sahne oldu.

ERDİM KAZAYI UCUZ ATLATTISporcular arasında en dikkat çeken isim, TV ve Show dünyasının renkli simalarından Ümit Erdim oldu. İlk yarışta bir ara iki teker üzerine kalkan Erdim, kazadan son anda kurtulmayı başardı. Sol ön lastiği patlak olarak kalan turları tamamlayan genç pilot büyük alkış topladı. Neo Motorspor adına Mitsubishi Lancer EVO VIII ile otokros yarışlarında mücadele eden Ümit Erdim, 3 ulusal üçüncülük, 1 ulusal birincilik yanı sıra mahalli yarışlarda da bir birincilik ve bir ikincilik kazandı.

  

 KATEGORİLERDE NEFES KESEN MÜCADELEKategori 1’de 6 yarışın 5’inde Fiat Palio ile Eskişehir’den yarışa katılan Dağhan Yavuz birinciliği kazanırken, Alper Özdemir de 1 birincilik ve 1 ikincilik kazandı. İzmirli pilot Erkan Yanıkoğlu da 2 üçüncülük, 4 ikincilikle podyumu tamamlayan isim oldu.

Kategori 2′de Ford Fiesta R2 ile mücadele eden Kemal Gamgam 5 birincilik kazanan isim oldu. Bursalı pilot Mustafa Aksoy bir birincilik ve bir ikincilik kazanırken, İzmirli İsmail Devecier de Bursa’dan 4 ikincilik, 2 üçüncülük ile ayrıldı.

Kategori 3′de 6 yarışta da Adil Küçüksarı Renault Clio Ragnotti ile birinciliğin sahibi oldu. 5 yarışın ikinciliği Tunç Tuncer olurken, İzmirli pilot 9. Ayak yarışını mekanik arıza ile tamamlayamadı. Ankara’dan Opel Astra GSI ile mücadeleye dahil olan Tansel Tunca da 5 üçüncülük ve bir de ikincilik kazandı.
 
Kategori 5′de Kocaeli bölgesi sporcularından Ferhat Tanrıbilir, Mitsubishi Lancer EVO 9 ile 5 birincilik ve bir üçüncülükle kürsüde yer alırken, Antalyalı pilot İbrahim Şendil Subaru Impreza GC8 ile iki üçüncülük ve 4 ikinciliğin sahibi oldu. İstanbullu Mitsubishi Lancer EVO 9 pilotu Hakan Kargın 2 ikincilik ve 2 de dördüncülüğün ardından son iki yarışa mekanik arıza nedeni ile katılamadı. Mitsubishi Lancer EVO 8 ile mücadele eden Ümit Erdim de 3 üçüncülük ve 1 birincilikle podyumu tamamlayan isim oldu.
Peugeot 106 GTI kullanan 2 pilotun mücadele ettiği Kategori 6’da ise, 3 birincilik 3 ikincilik Sedat Yılmaz’ın, 2 birincilik ve 3 ikincilik de Rıdvan Dereli’nin oldu. Dereli son yarışı mekanik arıza nedeniyle tamamlayamadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..