Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

MERCEDES'iN PROTOTiPiNDE YENi SiSTEMLER...

CLCS, B2E, Telematic Can, ATS, Smux, TCMV, TCMZ, Door Can, DCM, MUX, Bus-Fms, Bus E gibi elektronik kavramların yer aldığı yepyeni bir araba, İstanbul yollarında test ediliyor.Daha önceki bir yazımda, bu konudan, daha doğrusu prototip olarak testleri süren Mercedes Benz markalı araçtan bahsetmiştim.




Bu kez, test aracını daha yakından görme fırsatım oldu.Fatih'te kırmızı ışıklar ve otobüs durağı bu prototipi yakından görmeme sebep olan en büyük etkenler!




Aracımız Mercedes Benz Citaro.Üzerinde, büyükçe Bus Electric & Electronic architecture yazısı fark edilmeyecek gibi değil!





Firmaların daha az maliyet, daha çabuk iletişim ve kolaylık vede takip gibi bir çok konuyu üstüne alan elektronik sistemlerin uygulandığı modern bir araç..























Aslında Mercedes Benz Türk'ün testlerini sürdürdüğü ,Türkiye dışında mafsallı otobüs olarak bilinen bu körüklü otobüsün Connecto olduğunu düşünüyordum. Öndeki yazı; şaşırtmaca değilse Citaro olduğunu gösteriyor.Hatırlanacağı üzere ülkemizin ilk yarı alçak tabanlı otobüsü 0345 / Connecto ikinci model yenilenmesinde Almanya'da Citaro olarak üretilen modele dönüştü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..