Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

En güzel otomobiller Haliç'te...


En zarif otomobiller; Haliç Kongre Merkezi’nde ,7 – 8 Haziran 2014 tarihlerinde yapılacak bir yarışmayla seçilecek..Farklı sınıflarda 100’e yakın otomobilin katılması beklenen etkinlikte kolleksiyonerlerin de yer alacağı Istanbul Concours d’Elegance’a geçtiğimiz yıl ;


 klasik otomobiller yarışıyor



Rıza Işık, Uğur Işık, Cengiz Artam, Aydın Harezi, Hıncal Uluç, Şeyda -Ünhan Atadeniz, Figen - Serdar Özer, Hasan Yurdakul, Rahmi Koç, Neslihan-Başar Kozanoğlu, Kahraman Sadıkoğlu, Vural Ak, Selim Hamamcıoğlu ve Nur Taşkent gibi klasik otomobil konusunda önde gelen isimler katılmıştı. 







2013'te; 1955 model Mercedes Benz 300 SL, 1933 Model Buick 66C Convertible , 1929 senesine ait Packard Eight 633, 1968 yılında imal edilen Aston Martin DBS Vantage ve 1967 Jaguar E Type gibi farklı ; tasarımın ve güzellliğin en üst noktasını gösteren otomobiller dereceye girmişti..





Otomobillerin güzellik ve zarafet yarışması Istanbul Concours d’Elegance, geçtiğimiz günlerde Haliç Kongre Merkezi’nde bir basın toplantısıyla tanıtıldı. 
Toplantıya, Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Organizasyon Komite Başkanı Uğur Işık, Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Aydın Harezi, juri üyelerinden Saydun Gökşin ve geçen yıl da onur komitesi üyesi olan Karaca Taşkent, Bülent Arı, organizasyon destekçisi CMS Medya adına Ünhan Atadeniz, koleksiyonerler adına ise Ekrem Vardar ve Cengiz Artam da katıldı.





Modifikasyon Değil, Orjinallik Kazanacak! 
Türkiye ve yurt dışından bir çok otomobil meraklısının yer almayı planladığı etkinlikte yetmişe yakın otomobilin sergilenmesi hedefleniyor. Istanbul Concours d’Elegance’ta yarışmasına uygun görülen otomobiller ise 2 gün boyunca uzman otoritelerden oluşan jüri heyeti tarafından değerlendirilerek, ödüllerine kavuşacaklar. Yarışmada orjinaline en sadık kalan modeller zirvede yerini alacak. 
Organizasyon Komite Başkanı Uğur Işık “Her yıl düzenlemeyi planladığımız Istanbul Concours d’Elegance 2013’de büyük ilgi gördü. Bu yıl da benzer bir ilgi bekliyoruz. Duyurumlara başladığımız günden beri birçok otomobil katılım için başvurdu. Geçen yıl Küçüksu Kasrı’nda gerçekleştirdiğimiz organizasyonumuza bu yıl İstanbul’un en seçkin lokasyonlarından biri olan Haliç Kongre Merkezi ev sahipliği yapacak. Otomobil dünyasından olduğu kadar, cemiyet ve iş hayatından da davetlileri ağırlayacağımız etkinlikle birlikte İstanbul otomobil severlerin dünyadaki en önemli buluşma noktalarından biri haline gelecek. Biz de Istanbul Concours d’Elegance’ı gerçekleştirmekten büyük gurur duyuyor ve etkinlik için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz” dedi. 
Basın toplantısında söz alan Klasik Otomobil Kulübü Aydın Harezi de“ Klasik otomobil sevenlerin, tutkunlarının bir arada olabileceği böyle bir güzel bir organizasyon içinde ve Türkiye tanıtımına destek olmaktan son derece mutluyuz. Tüm üyelerimizin katılımını bekliyoruz. “ dedi





Mustang’in 50. Yıldönümüne Özel “ Dünden Bugüne Mustang İle 50 Yıl ” 
Dış görünüm, iç tasarım, orjinallik ve tarihçe gibi kriterler üzerinden verilecek puanlamalara göre belirlenen ödül kategorileri 1945 ve öncesi için “Antiques”, 1946 – 1960 yılları için “Classics”, 1961 – 1970 yıllarında “Collectables”, 1971 ve 1981 yılları için “Exotics” ve her yıl farklı bir üreticiden seçilecek olan “Featured Brand” şeklinde ayrılıyor.

Bu yıl 50. yıldönümü kutlayan Mustang, 2014 Istanbul Concours d’Elegance’da “Featured Brand” olarak yerini alacak. 




Işıklar Holding’ten Türkiye Tanıtımına Bir Destek Daha 

Sosyal sorumluluk projeleri arasında Türkiye tanıtımına özellikle yer veren Işıklar Holding, yapmış olduğu sponsorluklara bir yenisini daha ekledi. Istanbul Concours d’Elegance 2014’un bu yıl da ana sponsoru olan Işıklar Holding açıklamasında“ Türkiye’nin modern ve gelişmiş bir ülke olduğunu desteklerimiz ile yurt dışında duyurmaya çalışıyoruz. 10 yıldır düzenlediğimiz offshore yarışları ile bunu sağladık. Şimdi de dünyanın en prestijli organizasyonlarından olan Concours d’Elegance ile devam ediyoruz.” dedi. 


Concours d’Elagance Hakkında: 
17. yüzyıldan beri süregelen Concours d’Elegance’lar dünyanın en güzel şehirlerinin en güzel yerlerinde yapılıyor. 17. Yüzyılda Paris parklarında atlı arabaları geçit töreniyle başlayan Concours geleneği, otomobillerin gelişimine de tanıklık etti. Otomobillerin tasarım ve güçlerinin araç sahipleri tarafından değerlendirmelerinin yapıldığı bir buluşma olmaktan, yaygın otomobil fuarları sonrasında düzenlenen yarışmalara dönüşen Concours’lar ilerleyen yıllarda klasik otomobil severlerin vazgeçilmezleri arasına girdi. Diğer otomobil güzellik yarışmalarından Concours’u farklı kılan en belirgin özelliği otmobillerin orjinaline sadık kalmalarının koşul olması. 
Dünyadaki en önemli ve en eski organizasyonlardan biri olan Concorso d’Eleganza Villa d’Este, 1929 yılından beri geleneksel hale gelmiş, Avrupa’daki en prestijli aktivitelerden biri olarak, klasik otomobil severlere ev sahipliği yapıyor.Bir diğer önemli Concours da Pebble Beach Concours d’Elegance’dır. 1950 yılında başlayan ve geleneksel hale gelen, Amerika’da düzenlenen dünyanın en prestijli aktivitelerden biri olarak, klasik otomobil severleri bir araya getiriyor. Geçtiğimiz yıl İstanbul’da ilki gerçekleşen Istanbul Concours d’Elagance da bu seri içinde yer almaya başlamış, başarılı bir organizasyon olarak anılıyor.

Bilgi için istanbulconcoursdelegance.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..