Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Kompakt Sınıfın Yaramaz Çocuğu; Golf GTI

Volkswagen Golf, kompakt sınıfta her zaman  standartları belirleyen bir otomobil olmuştur..Her nesilde; yepyeni teknolojiler , kolaylıklar sağlasa da ilk modelinden bu yana, akıcı tasarımı ve en sonda  geleneksel hale gelen geniş omuz çizgisiyle modern klasik bir otomobil olmuştur.İki kapılı, coupe tarzıyla, sportif ruhlu GTI versiyonu ise her zaman ruhu genç olanların gözdesi..


 Yepyeni bir GTI


İlk olarak 1976 yılında 5000 adet  hedeflenerek bantlardan inen Golf GTI, yedinci nesliyle de otomobilseverlerin gönlünde taht kuruyor..Bal petekli ızgarayı saran farların oluşturduğu, ciddi ancak güvenilir yüz, her an koşmaya hazır bir sporcuyu andırıyor..



 Yepyeni bir GTI


Yalın haliyle baştan çıkarıcı, sportif,  konsantre, enerji dolu, patlamaya hazır, geleneklerini unutmayan ama teknolojiye de açık, ikinci elde de tasarımı gibi ilgi duyulan bir otomobil konumunda..

İlk yıllardan bu yana aynı GTI logosu, golf topu şeklinde vites topuzu, kırmızı çizgili Clark Koltukları, (yasal sınırlarda!) hızı akla getiren petekli ön ızgara ve tavanın bittiği yerde bulunan spoiler; sizin bir Volkswagen Golf GTi ile karşı karşıya olduğunuzun bir resmidir..


 Volkswagen Golf GTI


Bu afacan otomobil; 2.0 litrelik TSI motoruyla, 220 beygiri bir anda şaha kaldırabildiği gibi elektronik diferansiyel kilidi (XDS), elektronik stabilizasyon programı (ESP), 312 mm'lik havalandırmalı, geniş çaplı fren diskleriyle de  sürücünün güvenli olarak  yol almasını, virajı dönmesini veya durmasını sağlıyor.

Kısaca;  sevimli, fiziği kuvvetli, heyecana yatkın fakat hiç bir zaman kontrolünü kaybetmeyen bir otomobilden bahsediyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..