Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli otomobil Hattat'tan mı gelecek?

Yerli otomobili, Hema Endüstri - Magna beraber üretebilir..Tübitak destekli elektrikli araç projesinde finale kalan 6 adaydan biri Hema Endüstri diğer adıyla 
Hattat Grubu'nun aracı. Bu otomobil, basında yazılanlara göre otomotiv konunda önemli bir yere sahip olan Magna işbirliğiyle üretilebilecek.


 Hema-Magna Mila



Zira kazananlar arasında, finali geçemezse durumu ne olacağı hakkında bir bilgi yok. Daha önce 20 projenin yer aldığı listede adı geçen ancak finale kalamayan 3Gen/SapmazCars, finalde olamasakta bu otomobili üreteceğiz demişti..


  Mila


 Magna Steyr ise Avusturya'nın Graz şehrinde faaliyet gösteriyor.Mercedes Benz, Mini, Peugeot gibi markalar için aracın tamamını imal ederken,


 Mila EV


Pinzgauer, Puch, Aston Martin, Jeep, Chrysler,   Saab, Audi, Vokswagen başta olmak üzere bir çok marka için çalışmalarda bulunmuş halende işbirliklerinin büyük bölümü devam eden yetenekli bir otomotiv kuruluşu.
Ortak nokta Mila konseptine gelecek olursak, akıcı ve sade bir tasarım, pürüzsüz bir cilt!, coupe görünümünde küçük bir hatchback otomobil.Fotoğraflara göre kapı kolları iyi saklanmış!!! 
 Magna Steyr, farklı zamanlarda Mila'nın değişik modellerini ortaya çıkarmış, fuarlarda sergilemiş; Mila, Mila Blue, Mila Coupic,Mila Alpin, Mila Future..
Türkiye için düşünülen otomobil EV/elektrikli versiyon;  ancak elektrikli modelin yanı sıra  hibrid model de üretilebilir..


 Hattat EV!


Lityum iyon pille 150 km giden Mila EV, 67 beygire sahip ve 2.5 saatte şarj olabiliyor..

 Hema'nın yeteneklerini ve potansiyelini görmek için özellikle otomotiv alanındaki  şirketlerine göz atmak faydalı olacaktır, O, aslında bir çok otomotiv parçası  ve traktör imal eden bir firmalar topluluğu. Son dönemde askeri araç işine girdi, Scania-Hema markalı tank taşıyıcıdan sonra son savunma fuarında da ilk anda işbirliğiyle ortaya çıktığı anlaşılan zirhlı ve mayına dayanıklı askeri araçlar sergilemişti.


  Magna Steyr'in Mila Blue adlı konsept otomobili


Bu arada , 2005 veya 2006 yıllarında, İngiltere'den eski bir otomobil fabrikasını satın alıp yerli otomobil üreteceğini açıklayan kurumdan bu konuda Tübitak destekli otomobil çalışmasına kadar başka bir ses te çıkmamıştı.


 Blue Mila


Aslında, Hema Endüstri, otomotiv konusunda  yetenekli, farklı marka ve ürünlerle çalışmaları var. Geçtiğimiz günlerde satılan BMC, satın alınıp otomotiv konusunda büyük bir sinerji oluşturalabilirdi.


Kaynak;
http://www.magna.com/media/facts-history
http://www.magna.com/capabilities/vehicle-engineering-contract-manufacturing/innovation-technology/technology-carriers-mila/mila-ev
http://www.otometre.com/2014/04/elektrikli-final.html
http://www.tubitak.gov.tr/tr/haber/yerli-elektrikli-araca-100-milyon-liraya-kadar-destek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..