Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

100 UlaŞım Aracı

Otomobil ve ulaşım bir araç olduğu kadar bir kültürdür de.
Özellikle İstanbul gibi kuzeyden güneye doğudan batıya bir geçiş yolu, turizm, sanayi gibi bir çok alanda merkez konumunda. ki bir şehirde; Vapurdan trene, tramvaya, otobüse ve bir çok farklı ulaşım aracı ile İstanbul yaşadı, yaşamaya devam ediyor..


 İstanbul'un 100 Ulaşım Aracı, kitapçılarda



İstanbul ve Ulaşım konusunda ciddi anlamda bir bilgi birikimine sahip üstadlar; Akın Kurtoğlu ve Mustafa Noyan'ın hazırladığı İstanbul'un 100 Ulaşım Aracı adlı kitap Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.tarafından yayınlandı..


İstanbul’un 100’leri Serisi- 74
Şehir içi ulaşımı, İstanbul gibi iki kıtaya yayılan ayrıcalıklı bir coğrafyada, tarih boyunca çok büyük bir öneme sahip olmuştur. Ulaşım araçlarının her anlamda farklı bir yer tutuğu kentimizde, bir yerden bir yere seyahat ihtiyacı farklı nakil araçlarının hizmete alınmasına da vesile olmuş ve vazgeçilmez bir “ulaşım kültürü” doğmuştur.
Son iki asırda dünya üzerinde birçok kente birçok kentte nasip olmayacak derecede zengin bir şehir içi seyahat çeşitliliğiyle örülen İstanbul’umuz, aynı anda otobüs, tramvay, troleybüs, dolmuş, tren, Tünel (füniküler), vapur, deniz otobüsü, araba vapuru, deniz motoru, metro, teleferik gibi farklı ulaşım araçlarına sahip olmuştur.
“İstanbul’un 100 Ulaşım Aracı” adlı bu kitap, ulaşım araçlarını hizmet dönemlerine göre kronolojik bir sırayla okuyucularına sunmaktadır.

 İstanbul'un 100 Ulaşım Aracı, kitapçılarda


Yazar : Akın Kurtoğlu, Mustafa Noyan
Yayıncı : İBB KÜLTÜR A.Ş. YAYINLARI
Konu : ARAŞTIRMA- İNCELEME
Sayfa : 229
Ebat : 165 X 240
Basım Yeri : İstanbul
Basım Tarihi : 2014
Barkod-ISBN : 9786054595822

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..