Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Çok tehlikeli hareketler bunlar!!!

 Araçlar silah değil! Özellikle İstanbul trafiğinde yoğunluk yüzünden sinirlerin gerilmesi, kurallara uyulmaması kadar pasif ama tehlikeli sorunlarda bulunuyor.Araçların jantlarına takılan aksesuarlar fark ettirmeden ölüm  saçıyor..
Gaziosmanpaşa Fatih hattında bir belediye otobüsüyle yolculuk esnasında öndeki minibüsün lastikleri ilgimi çekti.Yoğunluk yüzünden araçların ağır ağır ilerlemesi sırasında fotoğrafını çekmeye çalıştım. Resimden görebileciğiniz gibi filmlerde ninjaların rakiplerini öbür
dünyaya göndermek için kullandığı aletlere benzeyen şey, aracın jantları üzerinde yer alıyor.4 tekerlekten 4 adet bıçak gibi görünen aksesuar,  özellikle geniş yollarda makas atan şahsiyetler gibi her iki yanına,  köşesindeki araç ve canlılara ölüm tehlikesi yaşatıyor..
                                 Ulaşım, trafik, güven-sizlik ve stres; İstanbul'un vazgeçilmezleri...
Araçların  standart dışında eklentileri araç içinde  olduğu kadar araç dışındaki yayalar içinde tehlikeli..Özellikle  bundan 20 yıl öncesinde çok sık görülen  bu tip aksesuarlar zamanımızda   da görülebiliyor... Bazı otomobillerde olduğu gibi ticari araçlarda da kullanılıyor. Emniyet ve trafik zabıtası bu konuya bir çözüm bulmalı, denetimleri arttırmalı. Gerçi ülkemizde bu tip sorunlara sebep olanlar cezayı ödül veya teşvik olarak görüyor gibi.
 Araçlar silah değil!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konuyla ilgili trafik yönetmeliği şu şekilde yer alıyor;
Araçların teknik şartlara uygunluğu
Madde 30 – Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur. 
a) (Değişik : 21/5/1997 - 4262/4 md.) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler ............YTL para cezası,
 b) (Değişik: 21/5/1997 - 4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler ............YTL para cezası, İle cezalandırılırlar.

 Bu maddenin (a) bendinde belirtilen eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlar,teknik şartlara uygun duruma getirilinceye kadar trafik zabıtasınca trafikten men edilebilir. 
(b) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur. İhtarda verilen süre için teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir. 
 http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionDocuments/KGMdocuments/Trafik/KanunYonetmelik/2918SayiliKanun.pdf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..