Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Dünya Şampiyonu Volkswagen'den Şaşırtan Haber

2015 Dünya Ralli Şampiyonası'nda Sébastien Ogier, Julien Ingrassia pilotajında Polo WRC modeliyle; üçüncü kez üst üste markalar, pilotlar ve co-pilotlar sınıfların tümünde şampiyon olan Volkswagen bir yandan da dünyanın bir numarası Toyota'yı geçerek dünyanın en büyük, en çok üretim yapan firması olmak için, yepyeni teknolojiler, alımlı modeller peşinde çalışmalarını sürdüyor.Ancak şok bir haber gündeme oturdu;





Amerika Çevre Koruma Dairesi (EPA), Alman devi Volkswagen’i iklim koruma kanunu ihlal etmekle suçlayarak 482 000 dizel otomobili geri çağırmasını istedi. % 40 havayı daha fazla kirleten araçların emisyon testlerini bir program sayesinde geçmesini sağlaması mahkemeye intikal etmesinin yanında büyük cezalarında gündeme gelemesine sebep olacak.

Amerika Birleşik Devletleri'nde doğayı kirletme gerekçesiyle ilk cezayı Hyundai-KiA ödemişti.


Söz konusu araçlar ise 2009 dan bu yana imal edilen Audi ve Volkswagen markalı 4 silindirli 2000 cc TDI motorlu Golf, Jetta, Beetle Passat ve A3 modelleri.

Elektrikli modellerini arttıran VW Frankfurt Otomobil Fuarı'nda da Tiguan GTE ve Golf GTI Clubsport gibi yeni araçlarını sergiliyor


İlgili marka yetkililerinin bu konuyla ilgili özür dilemeleri, yıllar önce Amerika da Toyota'nın yaşadıklarını akla getirmişti.O zaman arızalı otomobiller yüzünden şikayetler, cezalar gündeme oturmuştu. Ancak o tarihte emisyonu olduğundan az gösterecek bir mekanizma söz konusu değildi!

Son bilgilere göre 2015 Ocak'tan bu yana üretim sayısı olarak Volkswagen'in Toyota'yı geçtiği yönünde. Son yaşananların bundan sonraki satışları nasıl etkileyeceğini yaşayarak göreceğiz.




Volkswagen Grubu bünyesinde Audi, Volkswagen, Skoda, Seat, Ducati, Bugatti, Lamborghini, Bentley, Porsche, Scania ve MAN markaları bulunuyor.
Toyota 'da ise Lexus, Scion, Toyota, Hino, Daihatsu ve Subaru bulunuyor.
Yıllır yılı dünyanın en çok üretim yapan grubu Amerikan GM şu anda üçüncü sırada. Markaları ise Chevrolet, Cadillac, Opel, GMC, Buick, Vauxhall, Holden, Autobaojun, Wuling ve FAW Jiefang.

Son Dakika, firma ABD'de söz konusu dizel modellerin satışını durdurdu.


Kaynak
 http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/30126805.asp
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/30131687.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..