Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İstiklal Marşı’nı Avrupa Pistlerinde dinlettiler

Türkiye'nin zor günlerinde Kenan Sofuoğlu'ndan sonra Borusan Otomotiv Motorsport'un başarılı sonuçları bir nebze de olsa gülümsememize neden oldu!Bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşımız söyleten ekibimiz altı yıldır  aralıksız takip ettiği ETCC’de ( Avrupa Binek Otomobiller Kupası) en büyük başarısını gösterdi. Belçika'da ki Zolder Pisti’nde yapılan yarışta birincilik
kupasını kaldırarak  büyük bir başarıya imza attılar..
Bu yılın ilk günlerinden  beri  ETCC ve Italy3H EnduranceCup’ta toplam 11 yarışta start alan Borusan Otomotiv Motorpsort, ETCC’nin 10’uncu kendisinin 13’üncü yarışı için Belçika’nın Zolder Pisti’ndeydi. 19-20 Eylül tarihinde gerçekleşen ETCC’nin 5’inci ayak yarışında start alan takım, ülkesine büyük bir zaferle döndü.
Borusan Otomotiv Motorsport, son 6 sezondur aralıksız takip ettiği ETCC’de, Aytaç Biter pilotajındaki BMW 320TC ile TC2T grubunda podyumun 1’inci basamağına çıkarak hem Türk Bayrağı’nı göndere çekti hem de İstiklal Marşı’mızı Belçika’ya dinletti. TC2 grubunda yarışan İbrahim Okyay ise 3’üncülük kupası kaldırarak, takımına sezonun 11’inci kupasını kazandırdı. Bu sezon 3’üncü kez İstiklal Marşı’nı Avrupa Pistlerinde dinleten Borusan Otomotiv Motorsport, başarısının tesadüf olmadığını başarının tecrübeyle geldiğini de kanıtlamış oldu.
 Türkiye için yarıştılarBu sezon ilk kez ETCC’nin yapıldığı pistler arasında yer alan Zolder’deki mücadele cuma günü antrenmanlarıyla başladı ve cumartesi günü sıralama turlarıyla devam etti. Sıralama turlarında iyi performans gösteren Borusan Otomotiv Motorsport, İbrahim Okyay ve Aytaç Biter ile kendi gruplarında 2’inci sırada yer aldılar. Pazar günü Zolder’in 4,1 km’lik pistinde 13 turluk 2 yarışta start alan takım ilk yarışı,  performansıyla göz dolduran Aytaç Biter ile kendi grubunda 1’inci tamamladı. Yarışı genel klasmanda 5’inci bitiren Biter’in hemen arkasında genel klasman 6’ıncısı İbrahim Okyay ise yarışı kendi grubunda 2’inci tamamladı. Hemen arkasından koşulan 2’inci yarışta ise kendi gruplarında kazandıkları puanlarla Aytaç Biter podyumun 1’inci basamağında ve İbrahim Okyay ise 3’üncü basamağında yer aldı. 

Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan takımın diğer sponsorları Toshiba, Borusan Lojistik ve Glasurit’tir. 
www.borusanotomotivmotorsport.com
http://www.facebook.com/borusanotomotivmotorsport

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..