Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otomobil satmak istemeyen markalar; Proton, Tata, Chery, Lada, Geely, DFM, Subaru, Mazda, Suzuki!!!

2015 yılı otomobil dünyasında bazı markalar için iyi geçmiyor; Chery, Geely, Lada, DFM, Tata, Proton, Mazda, Subaru..Bu markaların bir kısmı (Subaru, Mazda ve biraz Suzuki) satış rakamları alt seviyelerde kalırken Çin markalarından hiç ses çıkmadı; yeni model ve yeni reklam olmadığı gibi fuarlarda da yer almadılar.


Yeni Lada Vesta


Chery'nin sadece 4x4 modeli Tiggo'nun satılabileceğinden bahsedilirken markanın internet sitesinde de eski fiyat ve haberler, ürünler yer aldı.Şimdilerde ise yenileniyoruz yazılı bir sayfa karşılıyor otomobilseverleri.




Bu yıl araç satmayan ama hep haberlerde yer alan Lada'ydı;Yeni Vesta ve X Ray.
Bu iki modelin ucuz fiyatlarla Türkiye de de satılacağı hatta Symbol bazlı Granta ve yenileştirilen Kalina modelleriyle 2015 Kasım ayıyla satışa başlanacağı internet sitesinde de yer almıştı. 


Yeni Lada Vesta


Ancak Aralık ayının ilk haftasını bitirmek üzereyiz; hala satış ve fiyatlarla ilgili bir bilgi ortalarda yok.Üstüne üstlük Rusya Türkiye ilişkileri gerilim içindeyken Lada'nın Türkiye'de satışa sunulması ilk altı ay için zor görünüyor!Bu nokta da Lada'nın satışını yapacak olan GAZ Ticari Araçlar'da bu durumdan olumsuz etkilenecek.

Proton ve az evvel saydığımız çoğu marka sanki araç satmak istemiyor gibi görünüyor..İnternet siteleri yayında ama güncel değil.Proton'un Sefaköy E5 üzerindeki satış yerinde hareket yok. Dış kısımda muhtemellen ikinci el bir kaç Proton otomobil ve iki adet Avia kamyon bulunuyor.Aslında Proton güvenilir ve iyi araçlar üreten bir marka.
İlk satışlarında, Jetpa tarafından ithal edilmesi ilk olumsuzluktu. Şimdi ise (sanki) ilgilenilmemesi. Exora ve Preve gibi yeni modeller beklendi ama ses yok.


Şu an satılıyor görünen GEN 2 Hatchback ve Sedan modelleri olup fiyatları 43 ile 53 000 TL arasında değişiyor.
Tata'da yeni model araçlarını getirecekti. Ama olmadı!
Akla şu geliyor; ya satış yapmak istemiyorlar yada Euro 6 normlarına uygun motor bulunamıyor, üretilmiyor veya bu motorlar çok pahallı ki satış yok!




Kaynak;  http://www.protontr.com/
http://www.mazda.com.tr/
http://www.subaru.com.tr/
http://otomobil.suzuki.com.tr/
http://www.chery.com.tr/
http://www.tata.com.tr/
http://www.geely.com.tr/
http://www.otometre.com/p/turkiyede-satilan-otomobiller-1011.html#uds-search-results

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..