Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Nissan Micra

Renault -Nissan Birliği'nin küçük otomobillerinden biri olan Micra; yeni modeliyle daha akıcı çizgilere ve daha teknolojik donanımlara sahip.İlk olarak 1982 yılında üretilen B sınıfı otomobil; Nissan markasıyla Micra, March, Verita, Datsun markasıyla Micra, GO, Renault ile Pulse ve Çin markası Venucia ile de R30 olarak imal edildi, ediliyor.






  

Yeni Micra,  Note modeline benzer tasarımlar barındırıyor. Nissan'ın en modern yüzü diyebileceğimiz küçük otomobil, C sütununda ki kapı kolları Juke'ta olduğu gibi kapıyla cam arasına fark edilemeyecek şekilde yerleştirilmiş.



Micra, bazı hatchback otomobillerdeki  C sütunu ile tavan ve arka camın birleştiği yeri siyah renkli olarak birleştirerek ön cama kadar bir bütün şeklinde göstermiş.




 Nissan Micra üzerine Japonya'nın sıradışı markası Mitsuoka eski yılların klasik yüzlerine sahip otomobiller üretiyor . Farklı seriler üreten firma 4. nesil Micra'yı da Mitsuoka Viewt adıyla imal ediyor.




İlk nesil Micra   K10  koduyla 1982–1992 yılları arasında,
2.nesil  Micra K11 olarak 1992–1997, K11C olarakta 1997–2003 arasında,
3.nesil  Micra K12;  2002–2007 ve K12C; 2007–2010 yıllarında




4.nesil Micra K13 ise 2010 yılından bugüne kadar imal edildi. 
Yeni (5) nesil Micra K14 koduyla rakiplerinin karşısına çıkacak.




Yeni Micra köşeli ve düz çizgilerle bir önceki modelden daha büyük görünüyor.
LED  farlar, yarış otomobilleriyle GT-R gibi spor otomobillerden tanıdık yeni radyatör  ızgarası aracı canlı ve çekici gösteriyor. 




Kent için ideal, ekonomik ve modern bir otomobil olan Micra'da 1.5 litre Euro 6b (90 beygir) dizel ve 0.9 litre (90 beygir) Euro 6b ve  1.0 litre (73 beygir) Euro 6b benzinli motorlar kullanılacak.
Kör nokta algılama, şerit takip sitemi, yaya algılama, 360 derece kamera izleme, şerit tanıma, otomatik far gibi modern sistemler artık K14 kodlu Micra'nın da vazgeçilemezleri arasında.
Vites, konsol düğmeleri pratik ve ulaşılabilir şekilde yerleştirilmiş.

5 yorum:

  1. Arabanın c sütunu nu Opel astra'ya benzettim :D Kasa olarak da peugeot 208'e benziyor. Ön tarafı çok orijinal olmuş. Güzel araç.

    YanıtlaSil
  2. Aslında C sütunu Opel den de önce üretilen yerli Hyundai i20 Ye benziyor! Astra ve Micra, i20 ye benzemiş diyebiliriz!Yeni Micra benimde hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  3. Yeni Micra mükemmel bir dış görünüme sahip. Nissan'ın yeni nesil tasarım anlayışı Micra'da da devam ediyor. Micra büyük ağabeyi Murano'ya tasarım olarak çok benzemiş genel hatlarıyla. Yeni Micra doğru fiyatlandırma ile hem ülkemizde hem de dünyada satış rekorları kıracaktır. Yeni Micra'ya rakip olabilecek tek araç kardeşi Renault Clio'dur

    YanıtlaSil
  4. Artık basitleşmiş , demolaşmış ,gına getirten...
    İbiza , polo , clio v.b araçlara bakınca micra sanki b segmentine c segmenti araç sokmuş gibi..
    Bu araç çok iş yapar ama saçma fiyat politikası isterlerse ülkenin kurtarıcısı ibiza tahtına devam eder...

    YanıtlaSil
  5. Yeni Micra genellemenin dışında bir tasarım.Size katılıyorum..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..