Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Saab 9-3'lü NEVS, ICONIQ ile ortak araç geliştirecek

İsveç ve Çin'de faaliyet gösteren NEVS, Çinli otomobil imalatçısı  ICONIQ ile ortak araç geliştirecek, üretecek.İflas eden Saab'ın Trollhättan'daki fabrikasıyla şu an yapım aşamasındaki (Çin) Tianjin fanrikasında üretim yapılacak.Çin'de ki tesis, ülkedeki elektrikli araç imalatı için lisans alan dokuzuncu fabrika.Saab 9-3 modelinin tüm haklarını elinde bulunduran NEVS , Çin'in Fujian  kentinde bir fabrika daha  kurmayı hedefliyor.





Iconiq'in ilk modeli bir elektrikli minibüs aslında e-MPV olacak. 2016 Monterey Otomobil Haftası boyunca konsept formunda  tanıtılan aracın 2019'da üretime girmesi bekleniyor.



NEVS'in ilk modeli eski Saab 9-3'ün elektrikli bir versiyonu olurken  markanın ilk yeni modeli de2020'de üretime alınacak bir elektrikli otomobil olacak.


 


NEVS Başkanı Mattias Bergman, yaptığı açıklamada "NEVS'in sürdürülebilir mobilite vizyonunu paylaşan Iconiq ile bu ortaklığa başlamaktan mutluluk duyuyorum" dedi. "Her iki şirket daha iyi bir ortak sonuca katkıda bulunacak."



Saab'ın küllerinden doğan NEVS, National Electric Vehicle Sweden (İsveç Milli Elektrikli Araç) Türkiye'den yerli otomobil için çalışan TÜBİTAK'ın da aralarında bulunduğu ağırlıklı olarak Çin'de faaliyet gösteren firmalarla işbirliği içinde.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..