Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İstanbul Autoshow, yine de ziyaret edilmeye değer...


Bu kez bazı markalar katılmadı ama her zamanki gibi teknolojik ve çevreci otomobiller ilgi odağı olurken yine lüks, sportif ve klasik otomobiller yer aldı.Tabii; i10, i20, Panda, Space Star, Sandero gibi park sorununu çözecek, ekonomik ve az yakıt harcayan otomobiller de, gerçekçi olmayı hatırlatarak ziyaretçilere göz kırpıyor.
Geleceğe Dönüş Filmi'nin DeLorean DMC-12'si, dans eden Hyundai robotlar, Onuk Taşıt'ın Sazan ve Turna'sı,
Fiat 124 Spyder eski ve yeni modeliyle, Renault Trezor, Nissan BladeGlider, Ford'un sportif renkler içindeki GT'si, Honda NSX, Lexus RCF GT3,
Vision 3 Mercedes - Maybach ve pistte yarışacak olan Fiat Egea'yı incelemeden fuardan çıkmamanızı öneririm.


 
20 Nisan Perşembe günü (Basın ve VIP Günü) , 15:00 civarı fuara gitme şansım oldu.
Fuar alanı giriş ve salonları öncekilere göre sakin olmakla beraber yine de ziyaretçi bakımından az değildi.Ancak teknoloji içeren salon sanırım biraz aceleye geldiğinden stand sayısı olarak dolu değildi.

Yerli otomobil Onuk, 2015 yılındaki gibi yine fuarda yerini aldı.Yeri, 10. salon.
Klasik otomobillerinde sergilendiği alanda Onuk Sazan ve Sazan'ın test şasi yle beraber Sazan'dan izler taşıyan Yeni Turna modeli ziyaretçileri selamlıyor.






Şansınız varsa, tasarımcı Gökhan M. Akış ve firmanın sahibi Ekber Onuk'la karşılaşıp bilgi alabilir, sohbet edebilirsiniz.
Ford motora sahip Turna modelinden yılda 50,
süper spor otomobil Sazan'dan ise 2 veya 3 adet imal edilmesi düşünülüyor.


Türkiye'de üretilen çok uluslu ve yerli markalı otomobiller..


 


Renault ise Yeni Captur, Yeni Koleos, konsept model Trezor ve Formula 1 aracıyla ilgi odağı olurken sınıfının önde gelen aracı Yeni Espace ile ziyaretçilerini selamlıyor.Talisman,Clio, Zoe, Twizy, Megane Sedan ve HB'te diğer Renault modelleri olarak fuarda yer alıyor.

Dacia, ekonomik ve yenilenen otomobilleriyle 2. salonda ziyaretçileri karşılıyor.Özellikle bir zamanların en çok satan araçlarından olan Renault 12 / Toros SW'nin en teknolojik ve güncel takipçisi Logan MCV, Duster 4x4, Duster'dan izler taşıyan, SUV karakterli otomobil Sandero Stepway dikkat çekiyor.Renault'nun Romanyalı markası artık daha fazla donanıma ve otomatik vitese sahip.


Hyundai; Yeni (hibrit) Ioniq ve Yeni i30 ile Türkiye'de ürettiği i20 ve i10'un yanı sıra i20 WRC, Elantra Sport Turbo, Tucson ve Hyundai otomobillerini üreten rotbotlardan ikisi Hyundaiseveleri karşılıyor.Robotların Türk ve dünya müzikleriyle uyumlu danslarıni izleyebilirsiniz.

Mitsubishi ; SUV ve kamyonetleriyle Türkiye'de satışlarını arttırken, Space Star ve Lancer,

2017 model olarak fuarda yerlerini almış durumda.Küçük yeniliklerle Lancer geçmişten çizgilerini devam ettiriyor.Ancak bu efsane modeli çok daha yeni, çok daha albenili görmek isteriz.Yeni ASX, Pajero ve L200 çoğu zaman markayı sırtlayan modeller olmuştur..Özellikle Pajero karizmatik ve dolgun hatlarıyla her zaman sahip olunması gerekn bir araç.




 


Nissan, artık beraber olduğu Mitsubishi gibi ağırlıklı olarak SUV ve pikap satışlarıyla dikkat çeken bir marka.BladeGlider adlı 100 km ye 5 saniyeden az bir zamanda çıkan, 707 Nm torka sahip sıradışı bir konsept otomobilin yanında Pulsar, Juke, Quashqai, Navara ve X-Trail sergilenen otomobiller arasında.

SsangYong,  İstanbul AutoShow 2017'de XAVL konspet aracının yanı sıra Tivoli, Rexton, Korando Sports ve Rodius modelleriyle yer aldı.SsangYong gibi Şahsuvaroğlu tarafından satışı gerçekleştirilen DFSK ise fuarın tek hafif ticari araç markası oldu.


 


Honda, Türkiye'de ürettiği Civic Sedan'la beraber formula 1 aracı, efsane otomobil NSX,
kıpkırmızı rengiyle Civic Type R, Civiz RS, Civic HB, Jazz ve CBR motosikletle fuarda yer alıyor.






Türkiye'de hafif ticari araç üretimiyle dikkat çeken Ford, 2017 İstanbul AutoShow Fuarı'nda
GT Race Car, Yeni Fiesta, Focus RS, Focus ST, yazlık Mustang (!), Kuga, Edge, Ranger,
C Max modelelriyle yer alıyor.GT ve Mustang modellerine bakmak gözlerinize iyi gelebilir!

Standında ziyaretçileri arslan heykeliyle karşılayan Peugeot; MPV modelinden sonra son kararını verip SUV'da duran 5008, yenlenen 301, Yeni Travaller, 208, 308, 2008, 3008, 508 ve Partner ile rakiplerinin karşısına çıkıyor fuarda.

En sportif otomobiller ise 208 GTI by Peugeot Sport ve 308 GTI by Peugeot Sport adlarını taşıyor.






Fiat; Bursa'da imal ettiği Egea serisinin yanında efsane modellerinden 124 Spyder, 500 serisi, Panda ile fuarda yer alıyor.2015'te gerçekleştirilen İstanbul AutoShow'da Fiat Egea başroldeydi, bu yıl ise Fiat 124 Spyder.

Alfa Romeo, ilk suv modeli olan Stelvio'yu Giulia, Giuletta ve 4C ile beraber otomobilseverlere gösteriyor.Stelvio; 280 beygirlik 2.0 litrelik turbo benzinli ve 210 beygirlik 2.2 litrelik turbo dizel motorlarlayılın son çeyreğinde Türkiye yollarına çıkacak.Stelvoi yeni ve güzel bir araç ama Giulia çok daha çekici görünüyor.

Yeni Jeep Compass; Renegade, efsane CJ Serisinin günümüzdeki temsilcisi Wrangler ile fuara gelenleri karşılıyor..Compass;1.4 ve 1.6 litre benzinli ve 2.0 litre dizel olmak üzree toplamda 3 farklı motorla Sonbaharda yollarda görülecek.Araçta ki akıllı 4x4 sistemi,
torkun % 100'ünü gerektiğinde tek bir tekerleğe aktarabiliyor.
Yeni Compass, 5 farklı sürüş moduyla sürüsünün isteklerine cevap veriyor.



İstanbul AutoShow Fuarı, hafta içi kadınlara ve öğrencilere ücretsiz.

Opel ; 2017 İstanbul AutoShow'a Insignia Grand Sport, Insignia Sports Tourer, Crossland X, GT Concept, Asrta TCR, Corsa OPC, Adam R ile katılıyor.Sportif, macera, konfor ve daha bir çok isteğe cevap veren otomobiller içinde benim favorim Insignia Sports Tourer oldu.

Genel olarak SW ve sedan farkının dışında Insignia Grand Sport ve Insignia Sports Tourer aynı teknoloji, sistem ve motorlara sahip.Araçlar; yaz mevsimini 1.5 165 hp benzinli, 1.6 136 hp ve 2.0 210 hp dizel motor seçenekleriyle karşılayacak.

Toyota, fuarın en çevreci otomobillerinin yer aldığı bir standa sahip. Zira standta yer alan birbirinden farklı otomobiller hibrit motora sahip;
Türkiye'de imal edilen C-HR Hybrid, Auris TS Hybrid, Auris Hybrid,
Yaris Hybrid, RAV4 Hybrid ve Prius.

Yenilenen ekonomik ve çevreci otomobil Yaris ise111 beygir gücünde1,5 litre benzinli, 100 beygir güücünde 1.5 litre + hibrit ve 69 beygir gücünde1.0 litrelik motora sahip.
Favorim yerli Toyota (C-HR Hybrid).


Mercedes Benz ,fuarın en çok ilgi gören markalarından biri.Kırmızılar içinde hemen fark edilen fuarın neredeyse en uzun otomobili olan Mercedes Benz - Maybach Vision 3 ; tasarımıyla boyuyla sıradışı bir otomobil.Sergilenen toplam 18 otomobil içinde Yeni E Serisi Coupe,
E Serisi All- Terrain, G Serisi, GLC 350 e 4 Matic, GLS, GLA, A Serisi ve SLC modelleri de buunuyor.Gözüme kestirdiğim ise GLA oldu.


AutoShow'un en zırhlısı Mercedes ama değil! 






Lexus; premium sınıfta rakiplerine meydan okurken fuarda hibrit modellerinide sergiliyor;
RX450h, NX300h, GS300h, CT200h, RC F, RC F GT3, GS F.

İstanbul AutoShow ile ilk kez Türkiye sınırlarına giren kompakt otomobil CT200h; 1798 cc lik benzinli motorla 100 beygir güce, 142 Nm torka ve 100 km lik yolda 3.6 litrelik yakıt tüketimine sahip.Aerodinamik katsayı ise 0.29.






Aston Martin, fuarın en pahallı otomobiliyle gözleri üzerine çekiyor.
Yedi otomobille etkinliğe katılan Aston Martin'in standında
608 beygirlik 5.2 litrelik çift turbolu motorlu DB11,
436 beygirlik 4.7 litrelik atmosferik motorlu V8 Vantage,
560 beygirlik 6.0 litrelik V12 motorlu Rapide S,
576 beygirlik Vanquis,
426 beygirlik 4,7 litrelik motorulu V8 Vantage Roadster ve
sadece pist kullanımı için 24 adet üretilen Vulcan, 800 beygir güç üreten 7 litrelik V12 motora sahip .Fiyat ise 2,4 milyon Pound.Türkiye’de vergileriyle yaklaşık 7.36 milyon pound’a (yaklaşık 35 milyon TL) mal oluyor bu güçlü otomobil.




 


Anadol Böcek

Fuarda bir çok klasik ve modifiye edilmiş otomobilde sergileniyor..

Basın Sokağı'nda  otomobil ve otomotivle ilgili yayınların standlarını ziyaret ederken
 Levent Çezik yönetiminde yayınlanan, Türk otomobil sektörünün en yeni dergisi  OTOMOBİLHABER'i de inceleme fırsatı bulabilir, Levent Çezik'le sohbet edebilirsiniz..
Ayrıca, otomobil dünyasına yeni bir kitap kazandıran Otostil Dergisi'nin kurucuları ve yazarlarından Murat Tosun'la tanışabilir ve  1Adam 100Otomobil adlı kitap hakkında bilgi alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..