Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Yerli Araçlar Geliyor...

İstanbul AutoShow'un hemen ardından gelen İDEF 2017, Savunma Sanayi Fuarı; otomotivle ilgili oluşu yanında yerli firmaların yeni araçlarıyla sektörün olduğu kadar yerli araç konusunu takip edenler tarafından ilgiyle izlenecek..Tümosan, BMC, Nurol Makina şimdilik ilk akla gelenler.Fuarda, farklı yerli markaların yeni araç tanıtımları
bizleri şaşırtmayacak!





 Yukarıda bahsettiğimiz firmaların yanında  ülkemizin önde gelen şirketlerinden Otokar, FNSS, Katmerciler gibi kurumlardan da yenilikler gelecek..

Motor konusunda önde gelen firmalardan olan Tümosan, savunma alanında farklı araçlar üretmeye hazırlandığı haberlerini, bugünlerde BMC'nin ve Nurol'un yeni araçla ilgili basın bültenleri takip ediyor..




BMC; Kirpi, Vuran, Amazon ve taktik araçların yanında yeni bir prototip sergileyecek ve BMC'nin ortaklarından biri olan Katar'a özel imal edilecek.
Lansman İDEF'17 de yapılacak Yeni BMC'nin adı daha konmamış!Kargo uçaklarıyla taşınıp paraşütle yere bırakılabilecek ve indiği yerden hemen harekete geçebilecek bu araç, akla efsane Willys Overland / Jeep 'i getiriyor. Tahminim, kolaylık ve görev açısından efsanenin teknolojiyle harmanlanmış modern bir yorumu olacak. Ancak tasarım olarak hiç bir benzerliğinin olmayacağını düşünüyorum.





FNSS ile kardeş firma olan (NMS) Nurol Makine ve Sanayi ise ürettiği  Ejder, Ejder Kunter, 
Ejder Yalçın ve TOMA'nın yanında NMS adıyla yeni bir zırhlı 4x4 araç tanıtacak.Ilgaz 2'de ilk kez fuara çıkacak. Önceki versiyon Toyota Land Cruiser, yeni versiyon ise Ford F-350 üzerine inşa edilmiş.





Katmerciler; fuarda  ilk kez sergileyecekleri  yeni zırhlı ambulans, Khan, Hızır, TOMA ve  Nefer modelleriyle yer alacak.

 FNSS; Akıncı, ZMA, Kaplan, Samur, Kunduz ve  Pars Serileriyle Tüyap Beylikdüzü'nde yapılacak fuarda yer alacak.




Yerli tank Altay,  Cobra, Cobra 2, Kaya, Kaya 2, Ural, Arma, ISV, Tulpar ve Kale;  Otokar standının araçları olarak etkinlikte yer alacak.Üretimi biten land rover Defender'in yerine yeni bir 4x4 düşünülüyor mu fuarda belli olacak

 
İDEF’ 17;  Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nın onüçüncüsü,  9 - 12 Mayıs 2017 tarihlerinde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, T.C. Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) sorumluluğu ve  yönetiminde , Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Büyükçekmece, İstanbul'da gerçekleştirilecek.
Fuara özel davetiye ile ilgili profesyonel ve kurum mensupları girebiliyor. Ücretli bilet satılmıyor. http://idef.com.tr/ adresinden bilgi alınabilir.

İDEF'17'de savunmanın yanı sıra havacılıkla ilgili kurum ve ürünlerde yer alacak


2018'de Türkiye'de üretilen otomobiller ve markaları


8 yorum:

  1. Bu ne arkadaş :) Yerli otomobil yapamıyoruz ancak askeri alanda ne varsa hepsini üretebiliyoruz ? Gerçekten ilginç. Otomobile benzeyen askeri bir araç yapsınlar da yerli otomobil niyetine binelim :)

    YanıtlaSil
  2. Yerli otomobil ticari amaçlarla yapılır. Üretmeden önce fiyatını, pazarın genişliğini, satış hacmini hesaplamaniz gerekmektedir. Uygun şartlar gerçekleşmezse üretim yapamazsınız. Ancak askeri araçta durum böyle değil. Orada birinci öncelik savunma sanayisinde kullanılabilir olması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru bir tespit ama savunma alanında da zorlu bir rekabet var!

      Sil
    2. İstesek yerli otomibil de üretebiliriz anlamında yazmıştım onları. Bunlar sevindirici gelişmeler. Bu arada yönetici kardeş ne zamandır bu haberde kaldı sayfa ne güzel askeri fuar var. Hiç mi yeni bir şey yok? Mesela FNSS endonezyalı ortağı ile tank üretmiş onun haberi yapılabilirdi. Akıl öğretmek gibi anlaşılmasın yazdıklarım.

      Sil
  3. Bilgisayarda bir sorun oluştu kısa zamanda yazılar gelecek. İdef'te bir kaç yeni araç vardı, yerli firmalardan .Tabii ki bilindik değil; Biri Ortadoğu sermaye destekli... BMc'nin yepyeni bir araç model tanıtımı (prototip- sadece model model?) gizlilik yüzüznden fuarda tanıtmaktan vazgeçilmiş!Yakında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımm anladım. BMC'ye bak sen gizli projede yaparmış:) Büyük kupalı BMC çekicisi çıkmayacak anlaşıldı. BMC tamamen askeri araç üreten bir şirket olmak istiyor anladığım kadarıyla.

      Sil
  4. BMC'nin yeni kamyonu 2017 sonu gibi çıkacak diyor yetkililer.2015 teki İdef'te de 2016 içi demişlerdi! Ancak, 2017 sonu gibi tüm araçları yenilenmiş veya yeni yüzlerle üretilecek deniyor. Karasu fabrikası faaliyete geçecek ama ne zaman? Öncelik askeri araç ve otobüslerde görünüyor.Tanıtılmaktan vaz geçilen araç ise tahminime göre efsane
    Wilys /jeep'in modern, hafif ve farklı bir yansıması olacak!
    Çok sonraları motor, hafif ticari araç ve yerli otomobil gelecek!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekle bekle çatlayacağım :) Bir şeyler gösterseler artık :)

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..