Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otomobil veya Otonom Kara Araçları Tasarlayıp Ödül Kazanmak ister misiniz?

Otohaber; hayalindeki otomobili Tasarla  ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı da,  ROBOİK - İnsansız ve Otonom Kara Araçları Tasarım Yarışması düzenliyor.Son katılım tarihi otomobil tasarımında 31 Temmuz 2017, kara araçlarında ise  30 Eylül 2017.Kazananların ödülü; kara araç tasarımı serbest çizimde 30 000 TL, 3B model 
tasarımında 100 000 TL,  hayalindeki otomobil  iç tasarım da Dell Latitude E5480 14"
Notebook ve  dış tasarım da ise  Dell Latitude E5480 14" Notebook...





Otomobil tasarım yarışmasında, katılımcılar; özel olarak hazırladıkları otomobilin iç ve dış tasarımlarını yarışma sayfasında bulunan katılım formunu doldurduktan sonra yine aynı sayfada bulunan yükleme butonu vasıtasıyla gönderebilirken,





Otonom ve insansız kara araçları tasarım yarışmasında da insansız, uzaktan kumandalı ve/veya otonom (kendi başına karar alarak hedefe doğru ilerleyerek görev icra etme kabiliyetine sahip), balistik korumaya sahip askeri kara araçlarının tasarımları yine ilgili internet sayfası üzerinden gönderilecek..
İnsansız ve Otonom Kara Araçları Tasarım Yarışması

ROBOİK – İnsansız ve Otonom Kara Araçları Tasarım Yarışması’nın ana amacı, doğrudan ya da dolaylı katkıyla operasyona katılan güvenlik güçlerinin kayıp vermeden görevlerini tamamlamalarına olanak tanıyacak insansız sistemlerin tasarlanması ve geliştirilmesidir. Dolayısıyla iç güvenlik ya da askeri alanda operasyonel kabiliyetlerin arttırılması, hata payının düşürülmesi, personel zayiatının minimuma indirilmesi bu yarışların temel odak noktası olarak belirlenmiştir.

Çin'li Saab'tan yeni bir konsept otomobil; NEVS InMotion!


Bu tarz bir yarışma, bir çeşit ortak ar-ge platformu gibi düşünülerek yapılandırılmış ve hayata geçirilmiştir. 2017 yılında ilk kez gerçekleştirilecek olan yarışma fikir aşamasında endüstriyel tasarıma geçişi sağlayacak çalışmalara yön vermek ve desteklemek amacını taşımaktadır.

Savunma sanayi, sadece belirli bir kulvarda çalışan firmaların katılım sağladığı bir alan olmaktan çıkarılarak daha büyük katkıların hızla sağlandığı, etki ve nüfuz alanının genişletildiği bir sanayi dalına dönüştürülmelidir. Bu yarışma geniş katılımın sağlandığı bir sanayinin oluşturulması için bir arayüz görevi üstlenecektir.....






HAYALİNDEKİ OTOMOBİLİ TASARLA YARIŞMASI

Bu yarışma Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İTÜ ArıTeknoarıkent ve Shell tarafından desteklenmekte.

24 Nisan 2017 ile 15 Eylül 2017 tarihleri arasında www.otohaber.com.tr İnternet Sitesi (bundan sonra sadece ve kısaca "İnternet Sitesi" olarak anılacaktır.) ve "www.otohaber.com.tr/hayalindeki-otomobili-tasarla internet adresleri üzerinden (Bundan sonra sadece ve kısaca otohaber yarışma sayfası olarak anılacaktır.) "HAYALİNDEKİ OTOMOBİLİ TASARLA" isimli bir otomobil tasarım yarışması (Bundan sonra kısaca "Yarışma" olarak anılacaktır.) düzenlenecek ve bu yarışmaya katılanlar arasında dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecektir.



Yeni Yerli Araçlar Geliyor...


www.otohaber.com.tr/hayalindeki-otomobili-tasarla internet adresi üzerinden yapılacak Yarışma'ya katılacak katılımcılar, işbu katılım kurallarında yer alan kuralları/koşulları okuduklarını ve metinde belirtilen tüm kuralları kabul etmiş olduklarını peşinen kabul etmiş sayılırlar.
Katılımcıların Yarışma'ya katılabilmeleri için özel olarak hazırladıkları otomobilin iç ve dış tasarımlarını yarışma sayfasında bulunan katılım formunu doldurduktan sonra yine aynı sayfada bulunan yükleme butonu vasıtasıyla gönderebilirler.
Katılımcılar, HAYALİNDEKİ OTOMOBİLİ TASARLA Yarışması'na birden fazla tasarımla katılabilirler. E-Posta ve normal posta üzerinden ya da elden ulaştırılan tasarımlar yarışmaya dahil edilmezler. Tasarımlar sadece yarışma sayfasındaki yükleme alanı üzerinden ulaştırılabilir.
Yarışmaya, yarışmacılar ancak bizzat kendi yapmış oldukları tasarımlarla katılabilirler.
Tasarım yarışmasına katılan yarışmacılar, tasarımlarıyla ilgili olarak her Turkuvaz Medya Grubu'na bağlı şirketlere yönelebilecek her türlü hak, talep, dava, cezai işlem, idari taleplerden, müeyyidelerden sorumlu olduklarını kabul ve taahhüt ederler.
Dereceye giren yarışmacılar tasarımlarının orijinal hallerini otohaber Dergisi ve / veya otohaber.com.tr'ye göndermekle yükümlüdür. Katılımcı, gönderdiği tasarımın www.otohaber.com.tr sayfalarında, otohaber Dergisi'nde, otohaber Dergisi'ne ait sosyal medya sayfalarında ve Turkuvaz Medya Grubu'na ait diğer mecralarda yayınlanmasını kabul etmiş sayılır.
Katılımcıların gönderdikleri her bir kategorideki iletilerin içerikleri, hukuka, kamu düzenine ve ahlak kurallarına uygunluk yönünden kontrol edildikten sonra, İnternet Sitesi yarışma sayfasında yayınlanacak ve İnternet Sitesi ziyaretçilerinin oylamasına açılacaktır. Oylama, her bir tasarımın altında bulunan oylama butonu üzerinden yapılacaktır.
Her iki kategoride ayrı olarak yapılacak halk oylamasında en fazla "oy" alan ilk 10 tasarım, jürinin değerlendirmesine sunulmaya hak kazanacaktır.
Jürinin yapacağı değerlendirme sonucunda her iki kategoride birinci olan tasarımların sahipleri aşağıda belirtilen ödül/ödüllerin sahibi olacaklardır.
- İç tasarım kategorisinin birincisi : Bir adet "Dell Latitude E5480 14" Notebook
- Dış tasarım kategorisinin birincisi : Bir adet "Dell Latitude E5480 14" Notebook
Katılımcılar, insan onuruna, temel hak ve hürriyetlere saygılı olmayan, gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini zedeleme ihtimali olan, kötü alışkanlıklara teşvik edici vb. nitelikteki iletilerin İnternet Sitesi editörleri tarafından değerlendirme dışı tutulacağını, bu konuda herhangi bir itiraz haklarının bulunmadığını, yarışmaya katılımdan peşinen feragat etmiş sayılacaklarını kabul etmektedirler. İletilerin içeriklerinin "uygunsuz" olup olmadığının kontrolüne ilişkin tüm yetki münhasıran TURKUVAZ MEDYA GRUBU'ndadır.



Türkiye'nin Gururları Yine Avrupa'da


Yarışma sayfası üzerinden yapılan "halk oylaması" sonucu dereceye giren "iç tasarım" kategorisinden 10, "dış tasarım" kategorisinden 10 tasarım, jüri üyelerinin değerlendirmesine sunulacaktır. Yapılan değerlendirme sonucunda "İç tasarım" kategorisinde birinci olan tasarımın sahibi bir adet "Dell Latitude E5480 14" Notebook" ödülünün sahibi olacaktır. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda "Dış tasarım" kategorisinde birinci olan tasarımın sahibi bir adet "Dell Latitude E5480 14" Notebook" ödülünün sahibi olacaktır.
Yarışmaya katılımlar 24 Nisan 2017 tarihinde gece saat 00.01'de başlayıp 31 Temmuz 2017 tarihinde saat 23:59'da sona erecektir. Yarışmanın halk oylaması ise 01 Ağustos 2017 tarihinde gece saat 00.01'de başlayıp 15 Eylül 2017 tarihinde saat 23:59'da sona erecektir. Jürinin kararı ise 02 Ekim 2017 tarihinde açıklanacaktır.
Her iki kategoride halk oylaması sonucu "en yüksek oyu" alan ilk 10 tasarımın sahibi 16 Eylül 2017 tarihinde saat 10.00'da otohaber.com.tr'de ve yarışma sayfasında ilan edilecektir.
Jüri değerlendirmesi için dereceye giren yarışmacıların belirlenmesi esnasında "eşit sayıda oy almış" katılımcıların olduğunun tespiti halinde, katılımcılar arasından tasarımı zaman olarak daha önce gönderen katılımcı daha üst sırada yer alacaktır.
İki aşamalı olan yarışmanın ilk amacı; otohaber.com.tr yarışma sayfasına yüklenen tasarımlar içerisinden 15 Eylül 2017 tarihinde saat 23:59'a kadar yapılan halk oylaması neticesinde en yüksek puanı alan, "iç tasarım" ve "Dış tasarım" dallarındaki ilk 10 tasarımı belirlemektir. Yarışmanın ikinci aşamasında ise jürinin değerlendirmesine hak kazanan tasarımlar içinde "iç tasarım" ve "dış tasarım" kategorilerinde birinci olan tasarımın sahipleri 10. Maddede belirtilen ödüllerin sahibi olmaya hak kazanacaktır.
Turkuvaz Medya Grubu robot programlar kullandığı tespit edilen yarışmacıların, bu şekilde aldıkları "oyları"leri tek taraflı olarak iptal etme hakkını saklı tutar. Bu şekilde bir kullanımı tespit edilen yarışmacı, Turkuvaz Medya Grubu'ndan her ne ad altında olursa olsun herhangi bir hak, alacak ve/veya tazminat talebinde bulunmayacağını peşinen kabul ederler.
Yarışmaya katılım ücretsizdir.

Katılım ve bilgi için 

http://roboik.ssm.gov.tr/
http://www.otohaber.com.tr/hayalindeki-otomobili-tasarla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..