Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Team Peugeot Hansel,2017 FIA Dünya Ralli Kros Şampiyonası'nda 2. Oldu

2017 FIA Dünya Ralli Kros Şampiyonasının Güney Afrika'da gerçekleştirilen  son turunda, Team Peugeot Hansen; onuncu podyum zaferiyle önemli bir başarıya imza attı. Timmy Hansen Cape Town ayağını ikinci sırada tamamlarken takım arkadaşı Kevin Hansen ise 6. oldu. Pilotlar klasmanında Sébastien Loeb 214 puanla 4., Timmy Hansen 201 puanla 5.ve Kevin Hansen  114 puanla 8.olurken, Team Peugeot Hansen genel toplamda şampiyonayı 415 puanla 2. sırada tamamladı. 





Ekiplerin ilk kez Afrika’da mücadele ettiği 2017 Dünya Ralli Kros Şampiyonasının son turunda, PEUGEOT 208 WRX pilotları 4. Etaptaki inanılmaz start da dahil olmak üzere mükemmel bir performans sergiledi. İlk etapta ve 4. Etapta sergilemiş olduğu performansla zirveye oynayan Timmy Hansen hafta sonu zaferini sadece saniyenin 10’da biri ile kaçırdı. Genç İsveçli pilot PEUGEOT 208 WRX ile bu yılki 12 startın 10’unda podyuma çıkmayı başarırken, Pilotlar Klasmanında 5. oldu ve Team Peugeot Hansen ise Takımlar Klasmanında şampiyonayı 2. sırada tamamladı. 


Türkiye'yi Başarıyla; Dünya, Avrupa ve Asya Şampiyonalarında Temsil Ettiler


Takım genelinde önemli bir başarı elde edilmiş olsa da Sébastien Loeb için pek de şanslı bir hafa sonu olmadı. 1. Çeyrekte mücadeleden çekilmek zorunda kalan ve 2. çeyreğin açılış turunda lastiği patlayan Sébastien Loeb sahip olduğu gerçek potansiyeli gösteremedi. Yaşamış olduğu talihsizliğe karşın etkileyici bir performans sergileyen ve 7 etabı ilk üç sırada bitiren Sébastien Loeb şampiyonayı Pilotlar Klasmanında 4. sırada bitirdi. 







Kevin Hansen de PEUGEOT 208 WRX 2016 ile etkileyici bir performans sergileyerek 2. Çeyreği ve 3. çeyreği üçüncü sırada tamamladı. Ken Block’un ceza alması ona bir sıra kazandırırken Kevin Hansen şampiyonanın Cape Town ayağını 6. ve şampiyonayı Pilotlar Klasmanında 8. olarak tamamladı. 


Cumhuriyet Bayramı'nda Dünya 3.lüğü Geldi, Cumhuriyet Konvoyu ve


Kenneth Hansen (Takım Müdürü)
“Şampiyonanın en başından itibaren rekabetçi bir ekip olduk ve Timmy hem 1. hem de 4. çeyreği kazandı. Ekip olarak son derece başarılı bir performans sergiledik. Üç otomobilimiz de savaş alanına dönen parkurlarda yarı finale ulaşmayı başardı. Ne Sébastien, ne de Kevin gerçek hızlarını yarışın başlangıcında gösterme fırsatları olmadı. Timmy yarış kazanmaya devam ederek zafere ulaşırken Kevin de finalde kendine iyi bir pozisyon edinmeyi başardı. Aslında kazanma umudumuz oldukça yüksekti, ancak Timmy açılış yarışında ilk virajda viraj dışına itildi ve bayrağı kaçırdı. Bu çok sinir bozucu. Yine de, 2017 sezonunun Takımlar Sıralamasında 2. sırada olduğumuz için çok mutluyuz. Yıl boyunca sahip olduğumuz imkanları en iyi şekilde değerlendirdik ve bu başarılı sonucu elde ettik.”

2018 Dünya Rallikros Şampiyona takvimi belli oldu


Timmy Hansen (PEUGEOT 208 WRX #21), 2’inci
“Bence Güney Afrika, bu sezonun en iyi performanslarından biriydi. Gerçekten de rekabetçi ve iddialı bir ekiptik. 1. Çeyrekte ve 4. Çeyrekte 1. geldik. Bu sezon ilk kez iki adet sıralama turu birinciliği elde ettim. Yarı finale çok yakındım. 2. virajda kendimi bir anda ters yöne giderken buldum, Sébastien ile burun buruna. Buna rağmen, yarı finale çıkmayı başardım. Finalin ilk turu da oldukça zorluydu. Birkaç pozisyon geriye düştüm. Yarışın kalan bölümünde kaybettiğim zamanı kazanmak ve tekrar üst sıralara çıkmak için elimden geleni yaptım ve zaferi sadece saniyenin onda biri ile kaçırdım. Kazanmak gerçekten de muhteşem olurdu. PEUGEOT 208 WRX şimdiye kadar sürdüğüm en iyi otomobil. Sezonu zafer kazanmadan bitirmek çok sinir bozucu. Yine de bu sezondan memnunum.” 


Otomobil markaları el değiştiriyor, Çin yükselişte


Sébastien Loeb (PEUGEOT 208 WRX #9)
“Kendi açımdan baktığımda son tur gerçekten de tam bir hayal kırıklığı oldu. Oysa otomobilim son derece iddialıydı. Sıralama turlarında işler yoluna gitmedi: 1. Çeyrekte engellendim ve 2. Çeyreğin 1. Turunda lastiğim patladı. 3. Çeyrek ve 4. Çeyrekte daha iyi bir performans sergiledim. Tam işler yoluna girmeye başlamıştı ve Timmy’nin hemen arkasında 2. sıraya yükselmiştim ki tekrar lastiğim patladı. Böylece umudum kalmadı ve iyi bir pozisyon için mücadele edemedim. Aslında benim için sinir bozucu bir yıldı ve bitmesi de iyi oldu. Önümüzdeki sezona bakacağız artık.” 

Kevin Hansen (PEUGEOT 208 WRX # 71), 6’ıncı
“Sıralama turlarında elde etmiş olduğum sonuçtan oldukça memnun kaldım. 1. Çeyrek ve 2. Çeyrekte daha iyi bir sonuç elde edebilirdim. 4. Çeyreğe muhteşem bir başlangıç yaptım. Bu da yarışı kazanmamı sağladı ve 3. oldum. Ne yazık ki, yarı finalde neler olduğunu gerçekten anlamıyorum. İlk birkaç dönüş tam bir karmaşaydı. Tek bildiğim, bir ara üçüncülüğe kadar yükseldiğim ve bir kaç viraj sonra altıncı sıraya düştüğüm. Ardından bir de şanzıman sorunu yaşadım. Ancak Ken BLock’un ceza almasıyla finale ulaşmayı başardım. Mekanikerlerimiz otomobilimi zamanında hazırlamayı başardı ve üst üste ikinci kez finalde olmak çok güzeldi. Yaşamış olduğum şanzıman sorununa karşın sergilemiş olduğum performanstan son derece memnunum.”

FINAL POZİSYONLARI – CAPE TOWN (12 Kasım 2017)
1. Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo GTI)
2. Timmy Hansen (PEUGEOT 208 WRX)
3. Mattias Ekström (Audi S1)
4. Petter Solberg (Volkswagen Polo GTI)
5. Timo Scheider (Ford Fiesta)
6. Kevin Hansen (PEUGEOT 208 WRX)

FINAL ŞAMPİYONA SONUÇLARI – PİLOTLAR KLASMANI
1. Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo GTI), 316 puan
2. Mattias Ekström (Audi S1), 256 puan
3. Petter Solberg (Volkswagen Polo GTI), 251 puan
4. Sébastien Loeb (PEUGEOT 208 WRX), 214 puan
5. Timmy Hansen (PEUGEOT 208 WRX), 201 puan
6. Andreas Bakkerud (Ford Focus RS), 194 puan
7. Toomas Heikkinen (Audi S1), 125 puan
8. Kevin Hansen (PEUGEOT 208 WRX), 114 puan
9. Ken Block (Ford Focus RS), 112 puan
10. Timo Scheider (Ford Fiesta), 109 puan


Sınıfının en etkin “kirlilik önleme” teknolojisi, Yeni Peugeot 308'de


TAKIMLAR KLASMANI

1. Volkswagen PSRX, 567 puan
2. Team Peugeot Hansen, 415 puan
3. EKS Audi, 381 puan
4. Hoonigan Racing Division, 306 puan
5. MJP Racing Team Austria, 221 puan 


544 beygirlik elektrikli ralli ve rallikros aracı, doğalgazlıya ne dersiniz?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..