Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Türkiye, Tasarımda da Var: Örnek; Sedat Öztürk Tasarım..

Otomobil ve motorlu araçların tasarımı konusu, genellikle gölgede veya gecenin karanlığındaki gibi pek görülmez, fark edilmez.Daha doğrusu kim tasarlamış bilinmez!
Türkiye; otomobil ve araç üretimi olduğu kadar tasarım konusunda başarılı çalışmalara imza atıyor.





Tasarım konusunda Türkiye'nin önde gelen isimlerinden biri de; Sedat Öztürk.






Otomobil, araç ve yat konusunda tasarım yapan Sedat Öztürk ve Ekibi, şu ana kadar 
Ford- Otosan, Otokar, Nissan, Volkswagen, Opel, Momenta, Infiniti, Bugatti, JMC gibi markalar için ürünler tasarlamışlar, hazırlamışlar, hazırlıyorlar...






Sedat Öztürk, firması Sedat Öztürk Endüstriyel Tasarım Tic. Ltd. Şti.'nin internet sayfasında kendilerini şu şekilde anlatıyorlar;

''Sedat Öztürk Endüstriyel Tasarım Tic. Ltd. Şti. 2012 yılından bu yana Otomotiv, Yat ve Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Mühendisliği, Tasarım Yönetimi, Tasarım Danışmanlığı, Prototip imalatı ve Üretim organizasyonu yönetim hizmetleri vermektedir.
Firma olarak; otomobil, ticari araç, yat ve ürün tasarım talebi olan müşterilere; fikir ve eskiz aşamasından; kalıp, konstrüksiyonda kullanılacak dijital veri paylaşımına kadar olan tüm safhalarda hizmet vermekteyiz.
Otomotiv OEM firmalarına tasarım, prototip desteği ve proje yönetim desteğinin yanı sıra,
Otomotiv dünyasından profesyonelleri bir araya getirerek güçlü tasarım ekipleri oluşturmaktadır.

KediCad; o da ilk yerli...


Firmamız şu an; FORD/ OTOSAN Ar-ge projelerine Tasarım Danışmanlığı hizmeti vermekte, Ayrıca OTOKAR firması için bir araç tasarım projesi yürütmektedir. Türkiye’nin gerçek anlamda ilk Süper Spor Aracı için olan yoğun çalışmalarımız devam etmektedir.



Sedat Öztürk Hakkında   Çok küçük yaşlardan beri Otomobil, Yat, Uçak, Ürün tasarım ve eskizleri yapan Sedat Öztürk, Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesinin Kalıp Bölümünü bitirdikten sonra Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünde Lisans eğitimimi tamamladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN, YERLİ OTOMOBİL TASARIM VE İMALATI

Sedat Öztürk sırasıyla 1997 yılında Ford / Otosan’da otomotiv tasarımcısı olarak göreve başladı. Ford Cargo kamyon projesinde 3 yıl görev aldıktan sonra 2000 yılında Nissan Design Center Amerika’da profesyonel tasarım hizmeti vermeye başladı. 2 yıl boyunca sırasıyla Nissan Sentra Spec-V, Nissan Quest, Nissan Titan, Nissan Pathfinder Armada, Infiniti QX-56 ve Nissan Altima tasarım projelerinde bulundu. 2002 yılında ise Volkswagen Design Meksika’ya transfer olan Sedat Öztürk, VW New Beetle, VW Bora China (Sagitar) ve VW Amarok’un konsept tasarım projesini yürüttü. VW’de geçen 3 yılın ardından 2005 yılında GM Design Avrupa ( Opel / SAAB / Vauxhall ) firmasında Opel Insignia, Opel Astra, Opel Zafira ve Opel Adam tasarım projelerinde kavram tasarımdan üretime kadar görev aldıktan sonra 2011 yılında Volkswagen Advanced Design Almanya’da profesyonel Otomotiv Tasarım hizmeti vermiştir.
12 yılı, yurtdışında otomotiv firmalarında görev aldıktan sonra Yat Tasarım Proje daveti üzerine Türkiye’ye gelerek MOMENTA 36 HT Motor yat projesinin tüm süreçlerini yürüterek başarı ile tamamlamış ve denizlerde yerini almasını sağlamıştır.

2012 yılından beri kendi kurduğu Sedat Öztürk Endüstriyel Tasarım Tic. Ltd. Şti. firmasında tasarım ve tasarım yönetimi çalışmalarına devam etmektedir.''



Ferrari tarihe damga vuran otomobilleriyle 70 yaşında


Kaynak; https://sedat-ozturk.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..