Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BASINDA OTOMOTİV TARTIŞMASI

Habertürk Gazetesi'nde Fatih Altaylı'nın yazısı;
Tek elden otomobil sayfaları PAZARTESİ günü gazetelerde "Otomotiv" veya "Otomobil" sayfaları var.Hemen hemen hepsi nedense aynı gün otomobil sayfası yapıyorlar.Hadi alışkanlık deyip geçelim.Fakat aylardır hatta yıllardır dikkatimi çeken bir şey var.Bu otomotiv veya otomobil sayfaları hangi gazetede yayınlanırsa yayınlansın, yazarı-editörü kim olursa olsun hep aynı çıkıyor.
.........
Aynı başlıklar, aynı cümleler, aynı kutularla.Zannedersiniz ki, bu sayfalar tek bir merkezde hazırlanıyor, oradan gazetelere servis ediliyor.Otomobil firmalarının PR ajansları da, bu sayfaların editörleri de artık işin cılkım çıkarmış vaziyetteler.
www.haberturk.com


Bu yazıya Ufuk Sandık'ın cevabı;
........
Basında ‘Otomotiv haberleri tek elden çıkıyor, servis ediliyor’ eleştirisi yapmış.Ayıp etmiş. Bu iş öyle değil. En iyi bildiği konudan örnek vereyim. Hangi genel yayın yönetmeni, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin sonucu yerine, Beşiktaş maçını manşete taşır? Tüm gazetelerin maçın sonucunu aşağı yukarı benzer şekilde vermeleri, bunun tek elden çıktığını mı gösterir. Yoksa aklın yolunun bir olduğunu mu?
........
Ekonomi basınında uzmanlaşmanın önünü açmış biri olarak, gazetecileri zan altında bırakan Fatih Altaylı’ya yanıt vermek zorunda kaldığım için okurlarımdan özür dilerim.
www.otomobilgazetesi.com

Aslında iki yazar da haklı yada ikisi de haksız.
Fatih Altaylı'nın dediği gibi belki gündemde oldukları için belkide tesadüf aynı konular , aynı haberler ve resimler otomobil/otomotiv sayfalarında yer alıyor.
İki yazarın ortak noktası şu; aynı konuyu, farklı bakış açısıyla yazıyorlar, aynı araçlar - konular gündemde olduğundan.Ve çoğuda basın bülteni!
Fakat; konular birebir, yazı ve resimlerde bu kadar da aynı olmasın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..