Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

UZEL, MERKOTEK ve BAYTRAK

Uzel Traktör'ün tekrar üretime geçmesini, Türk ekonomisi ve çalışanlar adına iyi bir haber olarak yorumlamıştık.Fakat bu durum, son haberlere göründüğü gibi değil..
Eski Uzel yeni şirket Merkotek olarak 18 Mayıs 2009'da Rami tesislerinde ..

http://www.patronlardunyasi.com/interstitial.php?ref=%2Fnews_detail.php%3Fid%3D63491%26interstitial%3Dtrue&banner_page_id=


İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ-UZEL MAKİNA

Uzel Makina Sanayi A.Ş.’nin 15.04.2009 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır. “Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 54 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.Şirketimiz, Uzel Makina Sanayi A.Ş.'nin Rami tesislerinde 15 Nisan 2009 tarihi itibariyle üretime tekrar başlamıştır. Uzel Makina Sanayi A.Ş. Rami Üretim Tesisleri Merkotek Otomotiv Sanayi A.Ş.'ye kiralanmış olup, üretim faaliyetleri Merkotek A.Ş., yurtiçi satış ve dağıtım faaliyetleri ise yetkili dağıtım firması Baytrak A.Ş. tarafından gerçekleştirilecektir.”
http://www.halkbank.com.tr/investment/investment.asp?type=3&date=20090416073029

Şirket 15 Nisan 2009 tarihinde yaptığı açıklamada da Rami tesislerini Merkotek Otomotiv’e kiraya verdiğini ve bu firmanın faaliyette bulunduğunu belirtti.
Açıklamaya göre üretimi Merkotek gerçekleştirirken yurtiçi satış ve dağıtımı Baytrak A.Ş. gerçekleştirecek. Baytrak şirketi Uzel bayilerinin bir kısmının oluşturduğu bir ortaklık olduğu belirtildi.
Uzel Makina açıklamasında Rami’deki tesisin bir yıllığına kiraya verildiğini ve 5 yıla kadar opsiyonun olduğunu belirtirken kira miktarı hakkında bilgi vermedi.
Mevcut durumda Uzel Makina’nın tekrardan üretime geçmeyeceği anlaşılmakta. Aile içi kavga şirketin kaosa sürüklenmesine neden olurken geriye dönüşü olmayan bir noktaya gelindiği söylenebilir.
http://www.borsadiyalog.com/kategori.php?cat_id=68


Sonuç olarak; Uzel Traktör imalatı, bir süre devam edip bitebilir, başka bir firma traktör imal edebilir yada başka bir sektöre kiralanabilir.
Her şey olabilir ama  işleri çok zor..

1 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..