Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Mazda, ilk elektriklisi MX-30'un üretimine başlarken CX-3'e de yeni motor ekledi

Mazda, yeni 1500 cc lik motora sahip CX-3 önce Japonya yollarına çıkarıyor.MX-30 ise elektrikli motoruyla bantlardan inmeye başladı.Mazda, ayrıca Korona salgınının etkilerini ortadan kaldırmak için borç arayışı içine girerken, Toyota ile Mazda Ortaklığı nın Alabama'da ki  yeni fabrikası ise biraz gecikecek.




Mazda CX-3'ün yeni seçeneği 110 beygir ve 144 Nm tork değeri veren bir motor.altı ileri düz vitesli modelde 4x4 sistemi isteğe bağlı olarak alınabilecek.Motorun hacmi ise 1.5 litre.


Otomobilin, Otomotivin; Türkiye'de ve Dünyada İlkleri, ENleri





Mazda MX-30 ise  şirketin ilk tamamen elektrikli aracı olarak  üretime alındı.Çok yönlü bir SUV olarak nitelen otomobil, Avrupa'nın elektrikli SUV ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak hazırlanmış.




Yeni MX-30, e-Skyactiv 1 - Mazda'nın yeni elektrikli tahrik teknolojisi ile donatılmıştır.
 Önden çekişli güç aktarma organı, 107 kW (145PS) AC senkron elektrik motorunu 
35.5kWh lityum iyon pil ile birleştirerek yeni SUV'yi yaklaşık 200 km sürüş menzili
 ile  donatıyor (WLTP kombine).


Yeni Mazda 2 Sedan 2020





LCA (Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi) perspektifinden müşterilerin rahat etmesini sağlayan bir sürüş menzili ile CO 2 emisyonları arasında optimum dengeyi sağlamak için boyutlandırılan sistem pili, DC hızlı şarj kullanılarak yaklaşık 40 dakika içinde % 80'e kadar şarj edilebilir.




MX-30'un Skyactiv-Araç Mimarisi, aracın doğal olarak sarsıntısız tüm elektrikli sürüş davranışını tamamlayacak şekilde özel olarak tasarlanmıştır. Yeni SUV'nin kapsamlı
 i-Activsense güvenlik sistemleriyle birlikte, müşterilere sessiz, kesintisiz bir sürüş deneyimi sunuyor - Elektrikli araç, diğer tüm Mazda otomobilleri kadar büyük iç hacme sahip.




Mazda'nın ödüllü Kodo tasarım felsefesinin en son ifadesi, güç aktarma organı teknolojisi geliştirmede Mazda'nın bu yeni yönünü pekiştiriyor. Ödünsüz derecede basit tasarımı MX-30'ların güzelliğini sağlam bir kütle olarak vurgularken, orta sütunsuz serbest kapılar ve kabinin açık, ferah hissinde çerçeveli kabin ortaya sunuluyor.




Şimdi sipariş edilebilir MX-30, 2020 sonbaharından itibaren Avrupa bayilerine ulaşacak.

 MX-30 WLTP elektrik tüketimi: 14,5-19,0 ​​kWh / 100 km; Aralık: 200-262 (şehir); WLTP CO 2 emisyonları: 0 g / km
MX-30 NEDC elektrik güç tüketimi: 16,0 kWh / 100km (ortalama); Aralık: 237-298 (şehir); NEDC CO 2 emisyonları: 0 g / km




Kaynak;https://www.mazda-press.com/
https://www.autonews.com/
https://www.motor1.com

13 yorum:

  1. Mazda6'nın tasarımından sonra bu çok kötü olmuş. Çok sade ve basit bir tasarım olmuş diğer Mazda tasarımlarının yanında. Elektrikli araçlar içinse Tesla'dan başkasının yalan olduğu görülüyor Tesla elektrikli otomobiller konusunda çok başarılı bir marka bu konuda tahtı kolay kolay sallanmaz yıkılmaz

    YanıtlaSil
  2. Mazda gelişime tek açıdan yaklaşır. ''En iyisini yapamayacaksan bulaşma.'' Eminim rakipsiz bir araçtır.

    YanıtlaSil

  3. Hani elektrikli otomobile karşıydı bunlar.

    YanıtlaSil
  4. Bataryaları küçük, bu sayede fiyatı da küçük. Peugeot 208 elektrikliden bile daha uygun. Ağırlığı falan da düşük. Tam bir şehir içi kompakt crossover. 5-6 maaşla, şehir içi kullanmalık mis gibi araba işte. Fakir düşünmeye gerek yok. Büyük bataryalı versiyonları da çıkacaktır.

    YanıtlaSil
  5. menzil çok düşük. mazda yine enteresan işler peşinde :D malum kur ve vergi muhabbetleriyle ülkemize bu teknoloji 15-20 yıl sonra gelebilir.belki hiç gelmez,bu da olabilir.

    YanıtlaSil
  6. Avrupalıların günde 50 km ortalama yapması diye bir vizyon çok komik çünkü sıradan bir avrupalı daha 30'una gelmeden neredeyse tüm avrupayı gezmiş oluyor..Adamlar için ülke değiştirmek Avrupa Birliği'nde yaşadıkları için şehir değiştirmek gibi, sınırlar yok..Adam 50 km ortalama yapıyor ama o ortalama şöyle oluşuyor..10 ay boyunca adam işe gidip geliyor günde 20-30 km, haftasonu vs toplam 2 ay tatil günü olsa adam çıkıyor Almanya'dan Portekiz'e, Fransa'dan İspanya'ya arabayla geçiyor, El Classico'yu stadyumda izliyor, Montpellier'dan biniyor Amsterdam'da ot içmeye gidiyor, Yunanistan'dan kalkıyor Almanya'da Oktoberfest'e gidiyor, İsveç'e konsere gidiyor geze geze..Mazda 3 deneyen ve mükemmel bir araba olduğunu düşünen biri olarak benim için harika bir seçenek çünkü KKTC'de yaşıyorum, bir uçtan bir uca adayı gidip dönebilirim 40 dklık bir molayla..Şu artık hergün haberi çıkan yeni pil teknolojilerinden biri uygulanmaya başlasa da içten yanmalı gibi bir çöple insanlar kıyaslamayı bıraksa..

    YanıtlaSil
  7. Tr fiyatı min 350 bin rez alın :)

    YanıtlaSil
  8. Ölü doğan bir araç. Hele mazdaya hiç yakışmamış. Yerli araçlarımız da böyle rezalet görmemiz beni çok sevindirdi.

    YanıtlaSil
  9. günde 200 km yapılan gün sayısı senede 2 elin parmaklarını geçmiyor belki ama

    arabaların arka koltkları da yüzde 3 kullanılıyor ama kimse 2 kişilik araba almıyor,

    hatta daha ileri gidersek her sitenin otoparkında minimum 100 araba farklı kombinasyonlarla sürekli yatıyor ama kimse gidip de araba satmak yerine bir bir araba havuzuna üye olunacak bir sistem geliştirmiyor, çünkü kimsenin bunu kabul edeceğini düşünmüyor.

    lafın özü otomobil ulaşım kadar özgürlük ve ihtiyat demek elektrikli arabada bunlar eksik.

    YanıtlaSil
  10. Çok değil, geçen sene aynı Mazda, 'elektrikli otomobil için henüz erken, biz içten yanmalıyla devam edeceğiz' diyordu.

    YanıtlaSil
  11. insan şunu üretirken utanır ya 200 km menzil nedir.

    YanıtlaSil
  12. Özellikle US de, ofis açabilmek için ve satış devamlılığı gereği Elektrikli araç üretimi yasal bir dayatma! aksi halde ofis satış mümkün değil.(toplumları için harika yenilikçi koruyucu yasalar,büyük devlet getirileri bunlar)
    Tesla nin eliyle emotorun bir devrim gibi tepelerine inmesi, içten yanmalı motorlara yaptığı uzun vade yatirimlarin heba olmasi ,Mazda nin emotora elinin bir türlü gitmediğinin, sırf varlığını sürdürebilmek için üretilmiş amaçsız bir model olduğu okadar belliki...
    aracın heybetine bak, menzili bak,gerekçeye bak! saçmasapan açıklamalar 'avrupalı 5okm ortalama yapıyormuş 'akülü araba ayarında skandal!

    YanıtlaSil
  13. Menzil hakikaten düşük, Türkiye'nin DMA sı var, GEN i var, onlardan sistem alsa daha yüksek bir menzil sunacaktır ...
    https://www.otometre.com/search?q=dma
    https://www.otometre.com/search?q=gen
    https://www.otometre.com/2015/09/en-guclu-yerli-elektrikliotomobil-dma.html
    https://www.otometre.com/2016/03/yerli-elektrikli-otomobil-markas-dma.html
    https://www.otometre.com/2018/10/gen-2-yerli-otomobilini-3-ar-ge-ve.html

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..